Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266253 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #220 : 26.Nov.2015, 12:43:38 a.m. »
Varianta S fata de varianta normala = motor 1,4 turbo la 140 cp fata de 1,6 aspirat la 120 cp = consum oras/afara la motorul 1,4 = 10/7,5 % iar la motorul 1,6 = 7,5/6,5 % (asta este consumul la a mea dupa 3260 km) . Eu cred ca este o diferenta rezonabila de consum in plus la varianta S.... ptr ca de unde altfel 20 cp in plus la o cilindree mai mica cu cca 200 cmc , (chiar daca are turbo), daca nu dintr-o cantitate mai mare de carburant consumata ???? Cine vrea consum mic ia modelul fara turbo, cine vrea sportivitate si cuplu mai mare ia varianta S cu.... consecintele de rigoare la.... buzunar !!!  ;)
 La un drum de 1000 km probabil cu varianta S se va junge intr-un timp cu 15-20 min mai putin, dar.... nu stiu daca aceste cca 20 min merita un consum mai mare de benzina cu cca 15% (plus un pret mai mare al masinii !!!). Eu cred ca NU !!!
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline magicoolje

« Răspuns #221 : 26.Nov.2015, 05:33:08 a.m. »
Sunt complet de acord. Doar ca specificatiile din carte indicau un consum mai mic....:(

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline magicoolje

« Răspuns #222 : 26.Nov.2015, 05:41:23 a.m. »
Da dar tu te plangi de un consum de 8 l in oras iar eu de unu 10-12 l , cand teoretic a mea trebuia sa consume mai putin.....in nici un caz sa se duca spre un cunsum dublu. Inteleg 1, 2....hai si 3l in plus fata de carte...dar 6 l....lasoooo in colo de ascutitoare de motor...si mentionez ca fost condus ponderat pe modul auto...nici vorba de sport...

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #223 : 26.Nov.2015, 08:22:50 a.m. »
In Bucuresti nu,o sa poti avea un consum moderat decat....impinsa. Din ce sa fie mic daca se merge numai bara la bara??
Go Terios!!!:)

Offline mpamfil

« Răspuns #224 : 26.Nov.2015, 08:26:06 a.m. »
Condus in oras inseamna mers lejer cu 40-50, opriri dese la semafoare si intersectii, nu mers bara la bara, inaintezi 2 metri dupa care mai stai 30 de secunde, pentru mersul prin oras, am vazut ca iese mai ok consumul pe modul sport decat pe cel auto.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline magicoolje

« Răspuns #225 : 26.Nov.2015, 08:52:23 a.m. »
Imi pare rau ca am adus vorba de asa ceva... Se pare ca toata lumea e ok..cu consumul aproape dublu fata de cel specificat. Concluzie motorul de 1.6 poate sa scoata in oras in jur de 8 l iar cel de 1.4 care trebuia teoretic sa scoata mai putin.... are vreo 4 litri in plus(bonus)...Atentie...nu fata de de ce este scris in carte ci fata de cea de 1.6...
Good Job Suzuki...
Ideea este ca daca voua vi se pare normal...nu mai am nici o pretentie sa fiu inteles la service.

Offline ecodrive

« Răspuns #226 : 26.Nov.2015, 08:53:55 a.m. »
Cu alte cuvinte, ai grija ce-ti doresti ca se va implini  :D. Adica, masina Sport ai vrut, asta ai primit: o sugativa  :P.

Totusi, nu inteleg nici eu de ce au facut reclama mincinoasa. In fine, sunt tentat sa cred ca exista posibilitatea unui reglaj din soft pentru a obtine punctul de optim Sportivitate vs Consum.

In conditiile in care consuma mult mai mult decat specificatia, ar fi interesant de vazut care e realitatea la emisiile de CO2. Se mai atinge 128 g/km sau si asta e o goanga?
« Ultima Modificare: 26.Nov.2015, 08:58:19 a.m. de ecodrive »
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline magicoolje

« Răspuns #227 : 26.Nov.2015, 08:58:02 a.m. »
Ai pus punctul pe I. Chiar este reclama mincinoasa. Macar aici poate urmatorii amatori care vor sa faca teste oe buzunarul lor...sa ia decizia corecta. Abia astept sa le scoata la un review baieti care se ocupa de reviewu-ri auto. Sa vedem...merg si ei prostiti asa....?

Offline Cosmin09

« Răspuns #228 : 26.Nov.2015, 09:02:12 a.m. »
@magicoolje, felicitari pentru masina. Sa o conduci multi km fara probleme si sa te bucuri de ea!

Legat de consum, si mie mi se pare mare deocamdata. Abia acum, la aproape 500 de km, a inceput sa scada sub 10 cat imi arata la inceput. De altfel, eu o sa modific constant semnatura mea in care am trecut consumul la pompa pentru ca de-acum o sa urmaresc indeaproape consumul facand plinul de fiecare data. Sa speram ca o sa scada pentru ca si mie mi se pare exagerat de mare fata de specificatiile pentru care, marturisesc si eu, am ales aceasta masina (in afara de cuplu si putere). Asadar, daca dupa rodaj nu voi vedea o scadere semnificativa la consum, adica pana in 8L/100 km, voi face orice demers necesar pentru indreptarea acestei probleme. Nici eu nu sunt de acord ca in realitate, consumul sa fie aproape dublu fata de cel mentionat in cartea masinii. Eu am mai avut o masina noua in afara de Vitara dar aceea nu doar ca pastra consumul specificat in manual, dar chiar am reusit sa scot un consum mai mic.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #229 : 26.Nov.2015, 09:07:31 a.m. »
+1 cu mime Coso. Exact asta astept si eu...sa termin perioada de rodaj dupa care voi face o vizita la service...sau unde trebuie pentru a se putea elucida gaura din rezervor si portofel...