Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266250 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dbarabas

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #210 : 25.Nov.2015, 11:08:46 p.m. »
Nu o sa scadă consumul. Acesta este un consum normal in condiții normale de exploatare (nu de catalog) pentru 1.4 de 95-100 CP cât are de fapt motorul fără turbo.

Sent from my iPad using Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Nov.2015, 11:13:47 p.m. de dbarabas »

Offline cristidav

« Răspuns #211 : 25.Nov.2015, 11:11:40 p.m. »
Nu-mi place sa fiu eu cel ce "baga moartea-n casa", dar si eu tot astept sa scada cosumul la Suza mea de vreo 33.500 km :-)) (atat are in prezent). Eu n-am semnalat niciun "s-a mai lasat" de cand o am. Nici vorba sa scada consumul in cateva mii de km. Dar eu zic sa te bucuri de ea. Totusi, la 140 CP e cam aiurea sa ceri sa scoata la 120/h 5 consum :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #212 : 25.Nov.2015, 11:40:17 p.m. »
@magicoolje , felicitari si s-o stapanesti sanatos ! Nu trebuie sa fii dezamagit de consum, e posibil sa mai scada putin, dar probabil ca nu te-ai documentat f.bine inainte de a cumpara o masina noua (nu neaparat suzuki !). Consumurile date de producator sunt determinate in genaral in niste conditii ipotetice-optime de trafic , conditii in general greu de atins de consumatori. Am mai spus-o si la sectiunea specializata a forumului, din experienta a 3 masini noi avute, la consumul anuntat mai adauga 30% si vezi consumul real. Iar daca esti din Bucuresti incearca sa faci un consum pe vreo 20km/duminica. In rest, orasul este atipic, chiar cu start-stop, dimineata cu vitezele 1,2,3 schimbate din 3 in 3min  n-ai cum sa scoti un consum bun, motorul este rece, noi ne grabim la serviciu.... Un consum mai bun vei avea in vacanta de vara cand e cald si orasul liber. In rest, bucura-te de masina, si eventual, gandeste-te la "gaz"! P.S. Am facut acum 2 ani test drive cu un chevrolet trax, acelasi motor, si pe bord avea un consum de 10%.
       S-o stapanesti sanatos, si multi km. fara service!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline magicoolje

« Răspuns #213 : 25.Nov.2015, 11:46:13 p.m. »
Sincer nici eu nu ma astept la minuni de la acest "rodaj"....dar momentan nu pot sa imi imaginez cat de falsa ar putea fii aceasta reclama Suzuki de 6.4 l in oras....si de fapt un 11-12l la suta...
Cred ca e doar un vis urat si astept un tel de la dealer sa ne zica ca avem nevoie de o mica resoftare...ca au gresit un pic....la setari sau ceva de genul acesta... Precizez ca aceasta e a 4-a masina personala...noua cumparata si niciodata consumul nu a fost atata de departe de specificatiile producatorului.
Adevarul este ca ma astept doar la abureala ieftina de service de geambasi...fara nici o rezolvare...decat nervi si bani dati aiurea. Way of life!!!

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline enicky

« Răspuns #214 : 25.Nov.2015, 11:55:14 p.m. »
          La iesirea din Bucuresti (si intrarea pe autostrada) da Km la zero, da-i talpa cu bun simt, n-o forta, fara pedala la podea, foloseste modul sport doar in depasiri (nu pe autostrada), sau cupleaza-l inainte cu 2,300m de a urca o panta(apoi la vale dai auto}. Asa am invatat eu pe-a mea pt un consum de 6,2-6,4 afara.  Ne anunti ce-ai reusit, drum bun! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #215 : 25.Nov.2015, 11:58:18 p.m. »
In completarea lui Geo, consumul in afara orasului pe Vitara S a fost in jur de 7,5 pe modul sport si in jur de 5,7 pe modul Auto, vedem cum se prezinta la urmatorul drum lung.
            Asta e consumul din carte, presupun , nu?

Offline aleksanders

« Răspuns #216 : 26.Nov.2015, 12:20:55 a.m. »
totul tine de rodaj - imi puteti da mie masina cate o saptamana si va scad consumul sub 10 :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline aleksanders

« Răspuns #217 : 26.Nov.2015, 12:22:01 a.m. »
nu prea - este dat un consum mai mic decat vitara de baza
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Lerua07

« Răspuns #218 : 26.Nov.2015, 12:24:04 a.m. »
Varianta S fata de varianta normala = motor 1,4 turbo la 140 cp fata de 1,6 aspirat la 120 cp = consum oras/afara la motorul 1,4 = 10/7,5 % iar la motorul 1,6 = 7,5/6,5 % (asta este consumul la a mea dupa 3260 km) . Eu cred ca este o diferenta rezonabila de consum in plus la varianta S.... ptr ca de unde altfel 20 cp in plus la o cilindree mai mica cu cca 200 cmc , (chiar daca are turbo), daca nu dintr-o cantitate mai mare de carburant consumata ???? Cine vrea consum mic ia modelul fara turbo, cine vrea sportivitate si cuplu mai mare ia varianta S cu.... consecintele de rigoare la.... buzunar !!!   ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ariciul

« Răspuns #219 : 26.Nov.2015, 12:25:50 a.m. »
Salut,

Eu am facut azi "revizia" la 1000 km. Si printre altele mi s-a spus ca va scadea consumul pe parcurs dar in functie si de stilul de condus.
Daca conduci mai sportiv masina va intra in parametri mai repede iar pentru cei care conduc mai economic si uniform, parametrii vor fi atinsi chiar aproape de primul schimb de ulei (adica la 20.000 km). Asta e parerea dealerului, posibil sa fie ceva adevarat in asta dar nu cred ca va scade consumul mai mult de 0.7 - 1 litru la suta.  Actualmente mentin consumul (numai oras) la 7.9 - 8.0  conform CB.
Sunt totusi uimit cand vad cativa colegi care au consumul in semnatura de circa 6.6 (ex colegul Yeti). Cum se poate? E obtinut mai mult in afara orasului?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip