Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266219 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1970 : 03.Iun.2022, 10:31:40 a.m. »
Mă uit mereu cu jiind la consumurile obținute de colegii de forum... la mine n-a fost să fie. O singură dată am scos sub 6% cu Vitara - eram în Bulgaria și am respectat absolut toate limitele de viteză (cu înjurăturile de rigoare din partea partenerilor de trafic, cel mai probabil) pentru că îmi era frică de miliție și de amendă. Însă pe principiul proverbului neaoș - o dată vede nașu' pu*a finului - frica a trecut repede, cam 150km parcă, și apoi am prins curaj și nu s-a mai putut repeta performanța niciodată.

Un lucru pot constata - ceea ce arată mașina în bord nu prea coincide cu ce raportează aplicația Sprițmonitor. Nu-s întotdeauna diferențe mari dar, cel puțin acum de când am o mașină care ține și ea evidența mai complet, constat că sunt.  :dknw:
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline smiley

« Răspuns #1971 : 03.Iun.2022, 10:36:14 a.m. »
5.5 e chinuiala cel putin la 1.4T dar 6 e relativ usor de obtinut mai ales atunci cand nu ai autostrada pe care sa mergi :)
Eu in 58k km am consum mediu de 6.6 dar e de mentionat aici ca nu am drumuri dese de mers (sau mai bine zis de stat) bara la bara.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Blitzu

« Răspuns #1972 : 03.Iun.2022, 11:28:46 a.m. »
Dacă un consum de 5.5 e "SF" și declarat doar pentru a "da bine pe forum", atunci consumul de 3.9 și cel care-l declară, la ce categorie se încadrează?
La categoria "Cum sa nu fii moșneag și sa-ncurci lumea" .
Ti-am spus ca e posibil,cu scopul de a da bine. Pe termen lung nu prea merge fără sa ai brațul drept plin de vânătăi.
Titlul topicului e gresit și el. New Vitara,în 2022 nu prea mai poate include motorul diesel,altfel comparam mere cu pere.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Romix

« Răspuns #1973 : 03.Iun.2022, 01:15:04 p.m. »
Traseul Focsani-Bucuresti, mers cu 80 km/h pe E 85, 60 km/h in localitati si, rar, cate o depasire de peste 120 km/h. Consumul a fost de 5.5 l/100 km. Asta e recordul meu absolut cu Vitara. In oras (Bucuresti), media e 10, un consum de 9-9.5 foarte rar.
Am incercat, o data, sa merg la consum, am reusit sa ajung in jur de 8, dar mi se parea ca incurc circulatia si ca merg la fel ca cei pe care ii bombanesc ca se misca prea incet si ca ma fac sa pierd semafoarele.

• Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline Aliosa

« Răspuns #1974 : 03.Iun.2022, 02:13:01 p.m. »
Așa cum spunea și Flint, la mild consumul extraurban poate să scadă sub 5, la mers în limitele de viteză și îngrijit. Media de 5.5 e posibilă și în combinația cu un oraș mic.
  • SX 4 S Cross

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #1975 : 03.Iun.2022, 10:08:12 p.m. »
A se observa:
1. Contorul de km A, odata cu acesta resetandu-se si consumul mediu; Cei 140km de la ultima resetare reprezinta 85% DN - 15%urban
2. Vitezometrul - asa conduc pe DN
3. Scaderea de la 5.1 la 5.0 dupa 15 km de sosea nationala plata, cu viteze intre 80-100 in funcție de trafic.
4. Cruise control

Alte mențiuni:
- Nefiind vorba de mers la consum, ci pur ai simplu relaxat, in ritm cu traficul , pastrand 3 secunde intre mine si cel din față, imi explic discrepanța față de consumurile colegilor cu K14C prin sistemul mild hybrid.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline teutzue

« Răspuns #1976 : 03.Iun.2022, 10:26:29 p.m. »
Cam așa circul și eu in extern. Poate puțin mai repede la un 110,120 km/h. Consumurile mele la 1.6 (aceleași motor ca pe vitara) sunt între 5.5 și 7.5 cu AC. Fără AC merg și eu cu 5.0-5.1. Minimul istoric a fost 4.6 mers foarte bătrânește.

Realist media e 6.1 la mers normal nemenajat, echilibrat.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #1977 : 04.Iun.2022, 12:19:42 a.m. »
Între timp ma plimb cu Ranger Wildtrak cu 10.6% mixt și o fac cu placere.
Mi-ar place sa conduc una d-asta ! E manuala, automata?
....pastrand 3 secunde intre mine si cel din față, imi explic discrepanța față de consumurile colegilor cu K14C prin sistemul mild hybrid.
    Mie nu mi-a iesit asta cu 3 secunde...
Consumul la mild hybrid s-a redus pe la 8000km, acum in afara este pe la 6,5-7%. Detectorul de radar inca isi face treaba.
  E bine ca aici cand vorbim de consumuri sa specificam si motorizarea, pentru ca nu toti o avem in semnatura.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Blitzu

« Răspuns #1978 : 04.Iun.2022, 02:32:15 a.m. »
Între timp ma plimb cu Ranger Wildtrak cu 10.6% mixt și o fac cu placere.
Mi-ar place sa conduc una d-asta ! E manuala, automata?
....pastrand 3 secunde intre mine si cel din față, imi explic discrepanța față de consumurile colegilor cu K14C prin sistemul mild hybrid.
    Mie nu mi-a iesit asta cu 3 secunde...
Consumul la mild hybrid s-a redus pe la 8000km, acum in afara este pe la 6,5-7%. Detectorul de radar inca isi face treaba.
  E bine ca aici cand vorbim de consumuri sa specificam si motorizarea, pentru ca nu toti o avem in semnatura.
Automata 10 viteze. Abia aștept modelul nou V6 3.0

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Aliosa

« Răspuns #1979 : 04.Iun.2022, 07:05:40 a.m. »
Enicky, cele trei secunde le poți obține extraurban prin menținerea activă a ACC - ului. Eu așa procedez și reglez viteza doar din butoane. Ajută și faptul că ACC nu se dezactivează la schimbarea treptelor de viteză, la cutia manuală.
  • SX 4 S Cross