Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266231 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1940 : 16.Mar.2022, 08:58:25 p.m. »
la mers constant, la orice viteza, este acelasi consum, ptr. ca n-ar avea de ce sa creasca.

Chiar așa?  :D

Offline enicky

« Răspuns #1941 : 16.Mar.2022, 09:03:00 p.m. »
  Dac-o rupi din context.... :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1942 : 16.Mar.2022, 09:17:28 p.m. »
Nu am scos nimic din context, se vede că ai modificat mesajul ulterior.  :-j

Offline teutzue

« Răspuns #1943 : 17.Mar.2022, 09:38:21 a.m. »
Ma gandesc ca daca conduc relaxat consumul poate fi acelasi si in auto si in sport. Oare asa o fi?
....
Din experienta mea asa este. Modul sport schimba doar sensibilitatea acceleratiei: imediat o atingi si reactioneaza. Modul auto, pe alta parte, cizeleaza raspunsul acceleratiei: apesi mai tare pe pedala ca sa obtii aceelasi raspuns ca in modul sport cu o apasare mai fina.

Am 135k numai pe drumuri lungi iar consumul, fie in sport sau auto e cam aceelasi la mine (variatie 0.2-0.3 in plus pe sport fiindca te face sa mergi mai sportiv fiindca raspunde mai promt).
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline ariciul

« Răspuns #1944 : 17.Mar.2022, 03:23:40 p.m. »
Da, asa este dar e valabil numai la drumuri lungi unde mergi tot timpul cu peste 60km/h si mergi mai constant.
In oras e alta mancare de peste fiindca modul sport iti modifica mult raspunsul la pedala in plaja 0-60km/h
Daca comutati in modul sport pe la 40km/h o sa simtiti o accelerare fara sa fi apasat mai tare pedala dar daca comutati in sport pe la 100km/h nu o sa simtiti nimic.
Si daca sunteti oprit la stop si comutati pe sport si veti incerca sa plecati mai lin s-ar putea sa o faceti cu smucituri.
Deci clar in oras va consuma mai mult. Ca fapt divers eu nu-l folosesc in oras insa cand mai ajung prin Bucuresti mi se intampla sa-l comut in sport ca sa fiu ceva mai iute, incerc sa ma adaptez pentru ca soferii sunt ceva mai nervosi si mai grabiti in Bucuresti.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Aliosa

« Răspuns #1945 : 17.Mar.2022, 08:12:49 p.m. »
La S-Cross, All Grip, după 9500 km, consumul mediu este de 6.4. Consum mediu pentru cei 9500 km. Și, verificat, pe A1 de la București la Pitești, noaptea, -7 grade, patru persoane în mașină, 130 km/h(de la un capăt la altul), pilot automat, mod Auto, consumul constant a fost de 10 litri la suta de kilometri. Mă mir, când văd aici că acest motor ar consuma 11 litri la 200 km/h sau 10 litri la 170 km/h.
  • SX 4 S Cross

Offline Calin sb

« Răspuns #1946 : 17.Mar.2022, 08:23:58 p.m. »
Dupa câțiva kilometri pe autostrada am reușit sa văd curba de consum reala a mașinii mele.
Toate sunt pentru viteza a șasea desigur.
5% mers cu 85 km/h drum plat fără frânări , accelerări,  urcușuri,  drum ideal
6,5 % mers normal ~90-100 km/h frânări , accelerări decente
7 % mers real ~110 km/h
8,5 % 130 km/h in funcție de aglomerație.
12 % 150 km/h
15 % 170 km/h
Cam asta e curba de consum la a mea, nu am reușit sa o țin destul la viteza maxima pentru a face un consum.
2wd si singur in mașina.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Online ntire2000

« Răspuns #1947 : 04.Apr.2022, 03:11:01 p.m. »
Pe trasee mai scurte merge si împinsa.   >:)

Eu am în continuare un consum mediu de 7.4 cu gumele de vara proaspat montate.
Ma astept sa ajunga iar pe la un 7.1 sau 7.2 cât aveam asta toamna.
Iar în concediu, la drum întins (daca nu ne iau astia în armata pâna atunci) o sa scada sub 7 la suta.

Per total eu sunt multumit de râsnita mea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: NicNic

Offline katalanu

« Răspuns #1948 : 09.Apr.2022, 08:11:51 p.m. »
Dupa ultima resetare, timp in care am mers vreo 6000 km, imi oscileaza consumul mediu intre 7.5-7.9 - 1.6 benzina aspirat, manuala.

In primii 4 ani nu mi-a sarit vreodata de 7.2 (mediu). Sper ca odata cu schimbarea cauciucurilor cu cele de vara sa mai scada.

Conduc 1/3 in Bucuresti, pe distante destul de mici, cel mai des in weekend. Restul in afara, DN/autostrada, fara sa depasesc 130 (Bucuresti-Valcea, Bucuresti-Snagov si alte localitati limitrofe - in weekend) + concedii.

Ar putea fi vreo problema? In conditiile in care in anii in care aveam consum de 7-7.2 aveam acelasi tipar de condus. Mersi!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #1949 : 25.Mai.2022, 11:16:27 a.m. »
Odata cu trecerea la anvelope de vara, sigur consuma mai putin. Poate ai dat si reset odata cu schimbarea anvelopelor, ca sa se vada scaderea.
Mie exclusiv urban - semiurban, dupa trecerea la anvelope de vara si folosirea Start/Stop, imi consuma cam 7 l/100 - cam cu 1 litru mai putin.
Am mers cu ultimul plin - 42 de litri, pana s-a aprins lampa - 611 km doar prin Bucuresti - Pipera - Tunari - Otopeni, consum de 6,9 l/100 si pe bord si real.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip