Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266249 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1810 : 17.Sep.2019, 01:11:53 p.m. »
Dupa concediu insumand 1600km (putini fata de alte concedii dar in ton cu varsta si rabdarea copiilor) computerul de bord spune 5.1. Traseul a avut autostrada, drumuri de munte cu serpentine si DN-uri obisnuite. Pe serpentine am folosit modul Sport, in rest Auto.

Ma declar foarte multumit.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Blitzu

« Răspuns #1811 : 17.Sep.2019, 03:11:25 p.m. »
Cum adica cabina? vrei sa spui o remorca mica?
Habitaclu...

Horsepower is how fast you hit the fence, torque is how far you take the fence with you

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline ...

« Răspuns #1812 : 25.Oct.2019, 10:15:12 a.m. »
Fiind vorba de o agentie imobiliara existenta de ceva timp in oras, poate au un calcul facut cu masinile anterioare si GPL renteaza mai mult decat garantia masinii sau frecarea ei, ca doar o pot casa legal dupa 4 ani, timp in care nu cred sa pice ceva. In acest domeniu se fac, totusi, multi km, mai ales cu cartierele rezidentiale noi de la periferie sau din jurul oraselor mari. Consumul urban real nu e minim 5,5, mai degraba 8-9, la motoare pe benzina. Daca nu polueaza mai mult gazul ars ca alti carburanti, nu ma afecteaza, e treaba lor.

Offline dthem

« Răspuns #1813 : 25.Oct.2019, 11:54:43 a.m. »
Da, era sa rad și eu când am auzit cât consuma motoarele noastre.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #1814 : 25.Oct.2019, 09:29:58 p.m. »
Poate in Bistrita ntire baga in rezervor si ceva zeama de prune. Pardon, de mere...bine la vale. :D

Tocmai am facut 10000 de km.
Nu am resetat niciodata consumul de când am scos-o din showroom-ul din Debrecen.
Mâine o sa pun o poza sa dovedesc ca am un consum combinat de 6.5 la suta.
Mentionez ca în afara de 2200 de km facuti la drum lung în concediu si ceva drumuri Bistrita - Cluj si Bistrita - Debrecen (3 drumuri adica 1100 km - ca am facut revizia de 1000 km acolo), masina a fost folosita preponderent urban.
Sa zicem ca am facut jumate distanta extra si jumate urban.
Pentru mine e un consum extraordinar fata de Ignis II.
In ala bagam lunar benzina cam de 550-600 de lei, în asta nu cred ca am depasit 400.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Fujitsu

« Răspuns #1815 : 25.Oct.2019, 09:32:32 p.m. »
Cam așa e consumul mixt și la mine.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

The following users thanked this post: ambmihai

Offline steph

« Răspuns #1816 : 25.Oct.2019, 09:33:35 p.m. »
Bistrita pe langa Bucuresti e un fel de sat mai mic. Eu am 8.6 media pe 23k km si circul 80% noaptea si in weekend. ;)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline enicky

« Răspuns #1817 : 26.Oct.2019, 01:25:28 p.m. »
   Pana la urma fiecare face cum doreste : probabil pe unii nu-i intereseaza consumul si atunci nu dau atentie butonului de reset, iar altii posibil ca vor sa se consoleze ca au facut o investitie buna in Vitara si le place sa vada numai cifre mici de 5,6 si 7 obtinute dupa tzaspe km parcursi.  Sau poate sa arate cunoscutilor ce consum minunat are masina lor ! :) :D

Acest consum mediu este obtinut dintr-un extraurban de aproximativ 5 si din cel urban situat undeva pe la 8%.

Iar consumul este influentat de viteza, temperatura exterioara, stil de condus, incarcarea masinii, etc.

Elocvent este consumul separat CO/extraurban de  cel de oras.
  In oras toti stim ca masina ruleaza cu (max.)50km/h cu maxim 2-3pers. si portbagaj gol.
  In concediu/extraurban se stie ca ai bagaj si chiar mai mult de 2 persoane.
Mai am  colegi care se lauda ca au un consum in Bucuresti de 7-8%, dar cand ii intreb de cand n-a mai resetat, se "chinuie" sa-mi dea un raspuns !! :-))
  De altfel si producatorii tot asa dau consumurile, separat !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #1818 : 31.Oct.2019, 09:37:08 a.m. »
...  Iar consumul este influentat de viteza, temperatura exterioara, stil de condus, incarcarea masinii, etc.
Mai degraba consumul ar este influentat (sau ar putea fi masurat) de numarul de ore de functionare ... sa nu uitam ca in orasele mari un drum de 5km poate dura si 40-50 minute !
Poti sa ai in bord un consum mediu de 8-9 l/100km, daca tu stai in trafic cat China ....sau sa ai un consum de 6-7l/100 km daca circuli intr-un oras mic cu trafic rarefiat.

Offline mihaifest

« Răspuns #1819 : 16.Nov.2019, 09:47:08 a.m. »
Aseară am alimentat in Otopeni, resetat ceasul, mers pe DN1 cu 60 km/h pilot automat pana la Brazi (cam 40 de km), nu ma grăbeam și surpriza: 4,2l consum! În mașină eu, soție și copil, cauciucuri de iarna. Vara când am talpa mai grea sub 7,5 nu scot!
  • Vitara Passion Allgrip benzina Superior White