Pe colegul cu consum de 14 il inteleg,acolo clar e o bubă,in rest e doar uzură la tastatură.
Tin minte acum cativa ani cand am facut un stagiu de 2 zile la o școală specializată. Condus defensiv,ecologic,manevre de evitare,derapaje controlate etc etc.
La partea cu condusul ecologic se dădea una bucata Peugeot 306(2-3 luni vechime),conduceai in stilul tau vreo 40 km iar un nene pe scaunul pasagerului,cu laptopul iti monitoriza tot,apoi la întoarcere pe acelasi traseu,iti spunea ce sa corectezi, cum sa abordezi pante,rampe ,curbe,treapta de viteza etc. Am văzut cazuri unde consumul a scazut si cu 1.5l/100 km.
Eh,eu am fost mai încăpățânat si am condus din start cum stiu eu(dar nu vreau) sa conduc ecologic. Deja pe la jumatea traseului,nenea cu laptopul,scarpinandu-se in cap mi-a zis zambind: aici nu cred ca mai putem îmbunătăți nimic,deja consumul e mai bun decât scrie in carte.
De-aia zic,se poate...dar cu pretul de a tăia tot ce a mai rămas din farmecul condusului. Sa ajungi sa te certe soția ca mergi ca un bunic.
Asta pentru 50-100 lei pe lună diferență.
Eu am 11/100 consum cu rulota după mine si ma bucur. Si rămân bucuros daca nu trec de 14/100.
Spor la kilometri!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk