Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266280 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Blitzu

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1680 : 20.Feb.2019, 04:06:52 p.m. »
Fara sa fie cu supărare,dar la ce ajuta comentariile despre consum? Oameni cu aceiasi masina se contrazic pe consumul de combustibil.
Stim fiecare consumul dat de producător,consum câte poate fi influențat de foarte multi factori. Se prezintă aici niste valori cu diferențe mari între ele.
Pana la urma,apare întrebarea: la ce ajuta?
Sa ne facem o idee in ce oras sa ne mutăm ca sa scădem consumul de carburant?
Clar ca nu....
E simplu:consuma mult,vinzi...
Consuma putin,bucura-te de ea.

E ca si cum te plângi că ai 3 milioane factura la gaz dar stai cu termostatul pe 24...
Consuma mult? mergi cu busul...stiai cand ai luat-o ca poate sa consume carburant. Mult,putin,doar tu decizi asta,ajutat de primar.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: ambmihai

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #1681 : 20.Feb.2019, 04:28:14 p.m. »
nu inteleg de ce va mirati asa de consum , cu vechiul diesel euro 3, 1.4 , peugeot 206, in oras aveam 5 - 5.5, asta e consumul, atata duce, ce sa-i faci sa consume mai mult ?
merg zilnic bucuresti - voluntari, voluntari - bucuresti pana aproape de centru. Asa ca prind aglomeratia, de dimineata, de la intrarea in Buc., prin aglomeratie pe Lizeanu ...etc.
Masina usoara, motorul o trage fara probleme. Cand faceam des drumuri Bucuresti - Busteni, cam in fiecare saptamana, aveam intre 4,5 si 5 %.
Deci la drum lung 4.5 si in oras 6.1 ,hai sa zicem asa un real de 6.5. Dar mai mult , la ce sa consume  ?

sa o spun altfel, voi cat va astepti sa consume un diesel pe o masina usoara ?
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Tatallor

« Răspuns #1682 : 20.Feb.2019, 10:08:40 p.m. »
Dupa 1100 KM, consum 8,4 la pompa, 90% prin oras, mers sportiv.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #1683 : 21.Feb.2019, 04:12:26 p.m. »
nu inteleg de ce va mirati asa de consum ,
   Depinde mult si de modul in care o conduci, asa este, chiar daca vorbim de acelasi oras. La servici avem doua generatii de Duster 1,5 diesel si nici cel mai "linistit" sofer n-a "scazut" sub 7%. Cat despre a mea, toata iarna n-a scazut sub 9 decat cand am mai mers pe la aeroport.
   Probabil ca ai un stil mai "bland"..., daca n-ai vreo medie facuta cu extraurban.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #1684 : 21.Feb.2019, 04:48:19 p.m. »
da, asa e, dar diferenta poate fi de la greutate, Duster are o greutate mai mare cu motor 1.5 si Vitara o greutate mai mica cu motor 1.6. , poate fi exact acel 1%.
Dar condusul meu este , de regula, mai turat, prefer sa merg cu a 2-a turat in loc de a 3-a subturat, poate si de la asta.... dar ca stil, da , merg destul de linistit.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline cmd77

« Răspuns #1685 : 22.Feb.2019, 08:57:00 a.m. »
Dupa un an in care nu am resetat consumul, am un consum mediu afisat de 6.2%. Am parcurs in jur de 14k km - jumatate din ei intr-un oras mic, cu trafic aproape inexistent si jumatate in afara (80% drumuri europene - viteze pana in 110, 20% autostrazi - max 140-150km/h), condus relativ linistit. Asadar, estimez un 5.5% in afara si un 7.5% in oras (vara cu medii mai mici, iarna cu medii mai mari).
  • suz
Vitara Passion 2WD benzina Galactic Gray

The following users thanked this post: ambmihai

Offline rzv

« Răspuns #1686 : 22.Feb.2019, 09:42:19 a.m. »
Eu de cand am Vitara,am scos 7-7,5 in Bucuresti.4x4,AT nu car nimic, doar copii sau cumparaturi....
 Bucuresti pt mine -25 km accesul DN (dus-intors 25km)plus Bucuresti cat este nevoie de fiecare data....acum indica o medie pe 2000km de 7,2.

Minim scot Bucuresti -Brasov, circul doar dupa ora 20:30,copii dorm,DN liber ,mers la limita legala fara excese, ca deh...se doarme.
 2,5 -3 ore  si 6,3- 6,5. cu tot cu taiat Bucuresti in doua,pt ca stam fix in S....

Consumul l-am verificat doar de curiozitate,citind topicul asta din decembrie incoace.
In rest, pt ce ofera masinuta asta,nu ma pasioneaza.....ultimul 4x4 pleca de la 9% Diesel....minim.maxima ,pe la 17-18%...
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline kordosoft

« Răspuns #1687 : 22.Feb.2019, 11:52:25 p.m. »
As dori sa stiu cam cat consuma o Vitara 1.4 AT in prima mie de km prin oras si cat pe extern...

Eu nu am reusit sa scad sub 7.1l pe extern si 16.2l pe oras.

Consumul asta de oras ma cam strange-n spate...
  • Vitara 1.4 2WD AT GLX

Offline wolfin

« Răspuns #1688 : 23.Feb.2019, 09:30:33 p.m. »
16 in oras....9 hai 10...ca ii AT....

Frana de mana nu o ai trasa...ca bipaie in bord...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: kordosoft

Offline razordan88

« Răspuns #1689 : 24.Feb.2019, 08:47:07 p.m. »
As dori sa stiu cam cat consuma o Vitara 1.4 AT in prima mie de km prin oras si cat pe extern...

Eu nu am reusit sa scad sub 7.1l pe extern si 16.2l pe oras.

Consumul asta de oras ma cam strange-n spate...

Eu am avut cam 6.5% pe extern si max 9 in oras. E mult rau cat zici tu. In plus, vezi ca nu prea ai voie peste 3000 ture in prima 1000 km, asta daca nu vrei sa ai probleme pe viitor. Dupa consum nu prea cred ca tii cont.
  • Vitara S Allgrip AT

The following users thanked this post: kordosoft