Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266327 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1490 : 19.Feb.2018, 09:48:57 a.m. »
Diferența foarte mate de consum la dus față de întoarcere... Posibil și din cauza ploii... Dar suspectez benzina...
La dus viteza medie a fost mai mare... La Pitești aveam medie de 85 km/h...
   Aceeasi diferenta am observat-o si eu cand am fost la munte, mai ales ca au fost si temperaturi negative.
  Dar ai omis ceva important : la dus urci iar la intors cobori si d-aici si diferenta. Temperatura si vantul iarasi influenteaza consumul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline tra

« Răspuns #1491 : 19.Feb.2018, 10:42:30 a.m. »
Problema la mine a fost că la întoarcerea spre C-ta a fost consumul mult mai mare...(la coborâre)...
Temperatura și la dus și la întors undeva la 3-5 grade... Cu +

Este ciudat și faptul că în prima jumătate a rezervorului (de la full la 1/2) faci mult mai mulți km față de 1/2-empty....

Poză făcută la Polovragi
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline Gby

« Răspuns #1492 : 21.Feb.2018, 03:37:15 p.m. »
Drum de aproximativ 800 km, Bucuresti - Slanic Moldova - Bacau - Roman - Bucuresti, consum CB - 6,8%, mers cu CCA ( 110-130 km/h ) majoritatea drumului. Este cel mai mare consum pe un drum mai lung de pana acum. Benzina de la MOL.
  • Suzuki Vitara 1,6 Benzina, Passion AllGrip, Savanna Ivory Metallic + Cosmic Black Pearl Metallic, Suzuki Splah 1,2 GS, 2008, Turqoise

Offline enicky

« Răspuns #1493 : 21.Feb.2018, 06:47:21 p.m. »
Este ciudat și faptul că în prima jumătate a rezervorului (de la full la 1/2) faci mult mai mulți km față de 1/2-empty....
     Consumul mai poate fi influentat si de curentii de aer atat din fata cat si laterali.
  Si eu am observat ciudetenia asta : la plecare cu plin facut, d-abia scade acul la consum, dar dupa jumatatea rezervorului zici ca s-a dublat consumul !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #1494 : 21.Feb.2018, 07:10:35 p.m. »
Cam la orice masina mai ales la hatch-uri de buget jumatatea de sus e mai "smechera" decat cea de jos. Forma rezervorului e neregulata si cam urmareste puntea spate in timp ce plutitorul e montat pe o tija verticala. Ganditi-va la un triunghi cu varful in jos cu un plutitor liniar. 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: gabineg, SuViPa

Offline kellogs

« Răspuns #1495 : 21.Feb.2018, 09:23:22 p.m. »
Interesanta si nu foarte ortodoxa treaba cu prima si a doua jumatate de rezervor. Nu de alta dar te fura, zici ca mai ai jumate, cand de fapt mai ai vreo 2/3. Am remarcat si eu, insa o puneam pe seama unghiului din care privesti acul acela indicator... se pare ca nu, explicatia e cea cu rezervorul de forma neregulata.

Despre consumul pe vant nu prea puternic, eu m'am speriat. Vreo 7.5% la 135 kmph fata de 5.5% cu cat eram obisnuit.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #1496 : 21.Feb.2018, 09:50:26 p.m. »
Cam la orice masina mai ales la hatch-uri de buget jumatatea de sus e mai "smechera" decat cea de jos. Forma rezervorului e neregulata si cam urmareste puntea spate in timp ce plutitorul e montat pe o tija verticala. Ganditi-va la un triunghi cu varful in jos cu un plutitor liniar.
   Sincer n-am prea inteles explicatia ta :
 - "ca la orice masina hatch" : te referi la faptul ca portbagajul este scurt, dar rezervorul Vitarei l-am vazut, nu are o forma perfecta, este ca un lighean si pleaca de sub bancheta spate. Din cate imi amintesc eu n-ar avea partea de jos mai mica, dar e posibil.
 - plutitorul nu este pe o tija verticala, daca nu s-a inventat altceva, este pe o tija in forma de L
 - dupa ideea de mai sus nu-mi dau seama cum eate "liniar"
 - explicatia valabila ar fi ca "jumatatea de sus e mai "smechera" decat cea de jos", adica mai mare.

La GV si la Swift sonda arata cam asa.

Offline steph

« Răspuns #1497 : 21.Feb.2018, 10:50:28 p.m. »
Cam asta zic... nu stiu cum sa ma exprim. Partea de sus e mai larga. Ca sonda sa coboare sa zicem 1 cm se consuma mai multa benzina decat in partea jos unde daca ai putea sa te uiti de sus ai vedea ca suprafata e mai mica.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline toma

« Răspuns #1498 : 28.Feb.2018, 10:29:41 a.m. »
Aglomeratia si frigul au crescut simtitor consumul. Pentru ultimii 170km, exclusiv urban si preponderent pe drumul intre casa si birou la ore de varf, consumul afisat de CB a trecut de 13l/100km
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline AT

« Răspuns #1499 : 28.Feb.2018, 11:05:36 a.m. »
Dupa cum observati atat benzina cat si dieselul consuma iarna in mediul urban foarte aglomerat (gen Bucuresti) 11-13%.   

Va mai pot da si un exemplu de consum mediu extern benzina,  realizat zilele acestea de mine in conditii non economice (temperaturi scazute, preponderent autostrada,130km/h viteza pe GPS, setare permanent in modul Sport, condus sportiv permanent pentru a pastra grupul,  drum preponderent in urcare spre zona montana, incarcare 4 persoane, suport si skiuri pe bare transversale). 11,1 % .
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -