Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266335 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NGCM51

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1460 : 11.Dec.2017, 10:30:32 a.m. »
- Superb 2.0 l,150 CP , DSG, start&stop, condusa de sotie pe traseul Popesti Leordeni -Baneasa pleaca dimineata de acasa la 6.20 si de la serviciu dupa amiaza ora 17 , consum mediu urban 7,5 l/100,3 ani vechime, km parcursi 89.000 km;
Hyundai I20 3 cil , 1,1 CRDI, plecat de acasa din Popesti Leordeni dimineata la 6.20, mers pana la Plazza Romania B-dul Timisoara, plecat de la serviciu ora 17.00 - 5,7 l/100 km- aceasta masina de 5 ani vechime are - 37.000 km rulati numai in oras, nu a vazut in viata ei autostrada  :D;
- Kodiaq 2.0 l, 190 CP, DSG, start&stop, 6.000 km , numai in oras 8,2 l/100, afara regim de autostrada 140 km/h , 6,8-7.2 fara ACC/cu ACC

Vechiul SX4 4x4, 1,6 VVT l-am vandut anul acesta la venerabila varsta de 6 ani, avea doar 37.000 de km facuti 85% in oras , masina am folosit-o in cea mai mare parte iarna - eu cred ca 8,5% consum la stilul meu mai sportiv era super ok, am avut probleme cu ea numai in primele 3 luni cand mi s-a dus ambreiajul, pe care l-am schimbat in garantie in Ungaria, ca astia de pe aici ziceau ca-i vina mea ?!,  de asemenea in fiecare an mi-au schimbat placutele de frana pe fata, in rest masinuta era belea.
  • Kodiaq 190 CP 4x4 DSG,I20 1,1 CRDI, Superb 150 CP DSG, Vivaro 115 CP

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1461 : 11.Dec.2017, 10:52:03 a.m. »
Bun, și care e legătura cu topicul acesta?

Offline enicky

« Răspuns #1462 : 11.Dec.2017, 11:54:40 a.m. »
    La ora 6,20 dimineata poti sa conduci cat vrei tu de sporiv, poti sa mergi si cu aVa, poti sa fortezi si galben, etc., dar condu sportiv pe la 8-9 dimineata !  Atunci sa-ti vad consumul, mai ales la Kodiaq.
    La ora si traseul specificat cu Vitara mea n-as sari de 7%. Oricum vad ca ai o pasiune ptr. consumul masinilor din familie ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NGCM51

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #1463 : 11.Dec.2017, 12:24:43 p.m. »
Bun, și care e legătura cu topicul acesta?
Raspundeam la posturile lui AT si Enicky de la pag 146  ;)
  • Kodiaq 190 CP 4x4 DSG,I20 1,1 CRDI, Superb 150 CP DSG, Vivaro 115 CP

Offline Firefly

« Răspuns #1464 : 11.Dec.2017, 02:09:47 p.m. »
Sa ma laud si eu cu consumul de 5.2 pe autostrada soarelui, mers batraneste la 90 pe cruise :D
  • Suzuki Vitara 1.6 AT Passion

The following users thanked this post: CipV

Offline ambmihai

« Răspuns #1465 : 11.Dec.2017, 03:20:57 p.m. »
un scurt comentariu din partea mea cu intentia de a nu-i speria pe cei care citind acest topic se infioara vazand consumul de combustibil.
eu am facut 17000 km din martie-decembrie.
nu circul mult in oras-Bucuresti-din motive de:urasc traficul local si motive medicale-indicatie de mers pe jos.
consumul mediu nu a sarit de 6,5 si am mers si sport si pe autostrada cu 140 si pante de 21%(munte unde 11km se fac in 30 min)
in concluzie atat imi indica pe bord.Am resetat la 10000km si vad ca nu se modifica.
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline enicky

« Răspuns #1466 : 11.Dec.2017, 03:45:57 p.m. »
.........consumul mediu nu a sarit de 6,5 si am mers si sport si pe autostrada cu 140 si pante de 21%(munte unde 11km se fac in 30 min)
in concluzie atat imi indica pe bord.Am resetat la 10000km si vad ca nu se modifica.
     Probabil ai o defectiune la CB si nu recunoaste cifre peste "6". Posibil cand ai fost in statiune, la munte, s-a defectat ! :-)) =))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline CipV

« Răspuns #1467 : 12.Dec.2017, 02:29:28 p.m. »
In oras stau pe consum de 8,5 in medie si merg in general numai la ore de varf, fara accelerari inutile.
Salut,
Si bine v-am gasit!
Te rog sa ma lamuresti ce inseamna "fara accelerari inutile"
Am avut un SX4 1,6 VVT 4x4 si iarna numai in Bucuresti nu sarea de 8,5 l/suta in conditiile in care conduceam destul de mult laturatii de 4000.
Acum stiu ca motorul aspirat este mai putin gurmand dar din ceea ce citesc aici pe forum se pare ca sunt diferente mari de consum intre cele 2 motoare.
Intreb acest lucru pentru ca studiez posibilitatea achizitionarii unei Vitara si nu sunt inca hotarat daca va fi benzinarul turbo sau dieselul.
Masina nu va iesi afara din Bucuresti decat o data pe saptamana cand merg la pescuit deci pun si intrebarea posesorilor de diesel care merg mult in Buc daca au avut probleme cu EGR.
Acuma costurile totale cu dieselul la km putini sunt mai mari decat cu benzinarele insa momentul motoarelor diesel ma incanta mai mult si banii aruncati la benzinarie pe consumuri mari ma enerveaza. Daca obtine cineva cu motor 1,4 T allgrip AT consumuri in Buc de 8,5 as fi recunoscator sa posteze aici.
Multumesc.

Nu am ajuns inca in Bucuresti cu masina si nici nu cred ca voi face sportul asta in perioada urmatoare, nu din cauza consumului, ci a lipsei parcarilor (si pt ca avionul Iasi-Bucuresti dus-intors e mai ieftin :D). Posibil sa scot fara probleme consumul ala, chiar si mai bine, asta pentru ca sunt foarte multe portiuni de drum unde se circula pe distante mari cu viteze destul de bune. Am fost saptamana trecuta in Bucuresti si am mers mai tot timpul cu taxiul, atat dimineata la 8 cat si dupa-amiaza pe la 5-6 si mi s-a parut destul de ok. In Iasi avem si aici cateva portiuni de drum unde se merge cu 50-60 km/h si fara prea multe opriri, insa dimineata si dupa-amiaza vorbim de mers bara la bara pe cativa km, abia de treci de 40km/h.

Accelerari inutile inseamna sa stau la stop sau in coloana si sa o calc brusc, doar ca sa pun frana in 50m mai incolo. Tot aici se incadreaza si depasirile sau slalomul printre masini, depasiri in forta etc. Cu alte cuvinte, merg "mai batraneste", prefer sa plec mai devreme de acasa decat sa alerg ca nebunul pe strazi.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

The following users thanked this post: NGCM51

Offline Lerua07

« Răspuns #1468 : 12.Dec.2017, 04:04:15 p.m. »
@ambmihai si eu am cam acelasi consum. O medie generala undeva la 6,5%. Cand circul numai in oras imi papa intre 6,9 si 7,5 - functie de vreme si trafic ( e adevarat ca nici circulatia din Tgv. nu se compara cu nebunia din Bucuresti). Numai odata iarna trecuta, cand am mers o saptamana numai prin oras cand era si ger si zapada, a sarit la 8,2%.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline jupanul1

« Răspuns #1469 : 12.Dec.2017, 04:43:50 p.m. »
Premise: motor 1.4T, AT, AllGrip.

A venit (iar) frigul, am rulat mai mult prin oraș, cu anvelope de iarnă, consumul a cam sărit de 10%, tinde spre 11,5%. E drept, m-am mai ”distrat” și pe modul SPORT câteodată...

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise