Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266341 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ovidiu68

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1420 : 01.Oct.2017, 11:44:14 a.m. »
orasul este Iasi, e destul de aglomerat dar aproape 11 consum cind era vara...mi se pare f mult...
am o vecina care are consum 7.3 in oras...si merge pe aceleasi drumuri ca mine...e adevarat stilul de condus e poate altul...
Legat de presiune am inceput acum doua luni cu 2.2 si fata si spatele si comentariile au fost ca sunt prea moi si creste consumul...macar era mai putin rigida atunci cu presiunea mai mica...si oricum directia asta de la Vitara care nu revine inapoi ma seaca...e un adevarat chin si in oras si la drum , tot timpul trebuie sa "ajustezi" volanul ca masina sa mearga drept...Am observat ca daca presiunea e mai mare "ajustarea" volanului e mai soft, adica e mai prietenoasa directia dar cu cu pretul cresterii rigiditatii foarte mult, dar asta e deja off topic...
Mai am rabdare(oricum nu am alta varianta...) poate mai scade consumul ,poate se mai aseaza motorul cu toate ca eu nu cred in chestiile astea cu asezatul motorului...dar pentru pastrarea sperantei e OK.
Puse cap la cap masina e in general OK, dar treaba cu directia , rigiditatea si consumul(in ordinea asta) este dezamagitoare. Era clar ca la banii astia sunt multe compromisuri (multe dintre ele reusite) dar comoditatea si confortul directiei si a condusului in general ,sunt chestiuni basic totusi...Parerea mea...Pina la urma aceast model la variantele care costa peste 18.500-19.000 (si care deja nu mai este pret de compromis) are aceeasi directie,rigiditate,consum,etc. Daca la variantele de 15.000 poti spune ca asta e, am facut un compromis intre pret,design,allgrip,etc si per total sa iesi bine, acelasi lucru la 19.000 si chiar mai mult nu mi se mai pare un compromis win-win...Parerea mea este ca la 15.000 au facut o masina corecta pentru banii astia dar mai sus ca pret au dat-o putin in bara...adica nu prea mai este corecta, la 20.000 parca astepti putin altceva de la o masina si nu ma refer la dotari care toata lumea deja le pune, ma refer la tinuta,confort,senzatia generala de condus.
Am incercat sa fiu doar obiectiv, nu critic, obiectivitate dupa multe masini avute in ultimii 20 de ani si peste 1,5 milioane km condusi.

• vitara passion 2x4

Offline Ash

« Răspuns #1421 : 01.Oct.2017, 04:02:47 p.m. »
București-Constanta si retur, cutie automata. Constant ac si 130km/h
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline kellogs

« Răspuns #1422 : 01.Oct.2017, 07:53:58 p.m. »
București-Constanta si retur, cutie automata. Constant ac si 130km/h

Dar cine a facut poza aceea la asa viteza ?

Mie imi sta parca sub 2250 rpm la 130 kmph. Erai cumva in accelerare peste 130 ? compresorul AC banuiesc ca nu a intrat in functiune pe vremea asta (daca poza e recenta)
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Ash

« Răspuns #1423 : 01.Oct.2017, 08:02:10 p.m. »
Nu cred ca are cum sa stea mai jos turatia...doar daca mai ai o viteza 😂😂. Nu eram in accelerare...eram pe cruise control la viteza constanta. A intrat pentru ca ce intra de afara nu a fost de ajuns la un moment dat.
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline enicky

« Răspuns #1424 : 01.Oct.2017, 08:17:19 p.m. »
   Cred ca turatia la viteza a6a este ok, la mine parca ajunge pe 2800, iar consumul este f. bun.
   Singurul fapt care NU este in regula este fotografierea bordului in timp ce conduce. Acelasi consum(pt ca nu este cel instant) se afisa si in stationare.

Consum similar am facut si eu in seara asta pe o combinatie de10km autostrada si restul(41) DJ cu sate, deci cu viteze de la 40 pana la 130km/h.
     @ovidiu68 nu te mai uita la consumul vecinei(poate la altceva!), deoarece poate fi combinat sau e alt motor, alt picior(cu nr. mai mic), cine stie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #1425 : 01.Oct.2017, 08:47:34 p.m. »
Sambata Iasi - Bucuresti viteze intre 100-140 in afara localitatilor, 60-90 in localitati, 2 pers plus masina incarcata pana la refuz cu bagaje (bancheta spate a fost rabatata) plus bicicleta sus pe masina CONSUM CB 7.0 real 7.25
Duminica Bucuresti - Iasi viteze intre 90-110 in afara localitatilor, 60-90 in localitati, doar eu in masina fara bagaje si fara bicicleta (doar barele si suportul de bicicleta) CONSUM CB 5.3 iar cel real probabil 5.5-5.6

La intoarcere pana la jumatatea drumului am mentinut un 5.0-5.1 dupa care in Moldova pe dealuri a mai luat in plus un 0.2
Deci se poate dar nu trebuie sa depasesti 110km/h si sa incerci sa mergi constant.
E cel mai mic consum al meu de pana acum!

M-am citat pe mine pt ca we asta am facut fix acelasi drum, iar la intoarcere am incercat macar pana in Focsani sa merg economic. Doar ca saptamana asta am schimbat cauciucurile cu cele de iarna asa ca si consumul a fost corespunzator, n-a mai scazut sub 5.5 - 5.6%.
Concluzia: cauciucuri de iarna = +0.5%

@ovidiu68 - mi se pare si mie ca ai consum cam mare. Poti sa vezi din linkul de la semnatura mea consumurile pe care le am eu in Iasi functie si de anotimp. Deoarece tu ai 4x2 ar trebui sa ai o medie de aprox 6.7-6.9%. In oras acum ar trebui sa ai in jur de 7.5%. Cele cu allgrip consuma cam cu 1litru mai mult. Eu in mod normal in oras am 8.3%
Daca vecina ta are tot Vitara si e 4x2, consumul de 7.3% mi se pare OK.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Emilian Sohterus

« Răspuns #1426 : 03.Oct.2017, 07:16:30 p.m. »
  Salut! Uite ca se poate scoate in consum sub 6 l/100k, cu Vitara S. Drum facut pe DN 2, 90 Km/h cu CCA activ! Masina doar cu sofer, fara bagaje!  :good:
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #1427 : 04.Oct.2017, 10:37:46 a.m. »
Se poate, dar pe distante lungi, in afara localitatilor si la viteze pana in 140 km/h, cu cruise-control activat. Si eu am avut afisat pe tabloul de bord un consum de 5,4, la un moment dat. Dar, pt ca nu am putut merge f mult doar in afara localitatilor, a ajuns la peste 6 la pompa. Istoricul de consum al masinii mele este aici.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline aavii

« Răspuns #1428 : 04.Oct.2017, 01:37:15 p.m. »
Pe ultimii 9600 km  consumul mediu 7.0. Am prins si mers pe autostrada la peste 140 si mers pe dn cu cca 90 si mult mers bara la bara in oras. Consumul a crescut la un moment dat la 7.1 dar s-a intors destul de repede la 7.0!
  • Suzuki Vitara S grade

Offline pelerinul

« Răspuns #1429 : 04.Oct.2017, 04:25:40 p.m. »
De cand am luat masina nu am resetat deloc consumul mediu, so, pe 16-17000 km, afiseaza 7.4. Un drum in Grecia, ceva drumuri prin tara, si mult Bucuresti...

Pe drumul in Grecia mi-a scazut consumul de la 7.1 la 6.8, dar de atunci tot creste. Multumim pe aceasta cale autoritatilor care nu fac nimic pt a usura traficul din orasul nostru...
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 benzina 4wd, alb