Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266347 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1390 : 11.Sep.2017, 10:51:09 p.m. »
Acuma depinde de situatie si buget: daca se pot suporta 3litri de benzina din buget, mai bine stai la cabana decat pe autostrada.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline magicoolje

« Răspuns #1391 : 11.Sep.2017, 11:51:48 p.m. »
Hai sa zic si eu... azi dupa ce am alimentat(oras Constanta...dupa ce au plecat turistii)... am resetat consumul si am avut in primi 20 km 16%.Dupa inca 20 km am ajuns la 11.5%.... Deci ca sa nu mai credem in zane bune ale consumului si mambo jambo Suzuki care consuma putin(de la 6.4 spre 16 e calatorie incredibil de lunga)....NU consuma putin...in Oras. Depinde pt ce o iei...poate o folosesti doar la vale in afara orasului...atunci esti ZEN. In fine pt toti membri de aici care vor sa creasca vanzarile Suzuki prin minciuna...le urez doar atat :)  :-t....Nu mai mintiti poporul cu televizorul:)... Masina consuma putin doar inpinsa sau la vale.
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1392 : 12.Sep.2017, 12:49:00 a.m. »
Magicule, eu iti inteleg frustrarea, caci motorul 1.4T nu este unul economic, nici la Suzuki, nici la Opel. Dar trebuie sa infruntam si realitatea. Motorul Suzuki de 1.6 aspirat este o binecuvantare dpdv al consumului. L-am avut, stiu cum a fost si d'aia imi vine sa-mi dau "ban" :baston: singur pe acest thread, ca sa nu mai pot citi cifrele halucinant de mici (dar realiste) ce le posteaza colegii :)

P. S. O clarificare, caci poate ce am scris mai sus nu are sensul pe care l-am vrut eu. Anume, actuala mea masina Opel cu motor 1.4T, are un consum mediu peste 8%, 11-13% in traficul de Bucuresti, 10-11% la mers pe autostrada 130-140km/h @GPS. Sunt cifre ce nu le-am vazut niciodata pe bordul fostei Vitara 1.6. Deci scriind mai sus "halucinant" nu fac misto ci vreau sa pun un accent superlativ pe consumul acestui model de masina. Cat despre motorul Vitarei S, nu-l stiu decat din descrieri, si chiar daca poate este putin mai performant, nu poate fi departe de cel al Opel-ului meu.
« Ultima Modificare: 12.Sep.2017, 06:49:42 a.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai

Offline trifi

« Răspuns #1393 : 12.Sep.2017, 01:06:08 a.m. »
Magicule, eu iti inteleg frustrarea, caci motorul 1.4T nu este unul economic, nici la Suzuki, nici la Opel. Dar trebuie sa infruntam realitatea, motorul Suzuki de 1.6 aspirat este o binecuvantare dpdv al consumului. L-am avut, stiu cum a fost si d'aia imi vine sa-mi dau "ban" pe acest thread ca sa nu mai citesc cifrele halucinant de mici si realiste ce le posteaza colegii :)
Daca doresti sau nu crezi cifrele pe care le-am dat e problema ta, dar consumul tine foarte mult de cum o "calci". De exemplu am alimentat in Voluntari si pana la iesirea din Afumati am mers cu 60 Km/h (politie pe Waze) - consum 4,4 pe bord. Ireal, nu? In Bucuresti datorita traficului am ajuns si la 11. Acceleratii puternice, viteze mari = consum mare. Mers linistit = consum relativ mic. Zice cineva ca a mers cu 160 si a consumat masina 6%? Sa fim seriosi, in jocuri poate.
  • Suzuki Vitara S Allgrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline magicoolje

« Răspuns #1394 : 12.Sep.2017, 08:15:14 a.m. »
Nu contest motorizarea 1.6...pt ca nu am asa ceva. Vorbesc strict de masina mea (Vitara S). Foarte mare diferenta intre carte si adevar. Consum cu 100% mai mare...cam mare abaterea.  Majoritatea producatorilor auto au o diferenta intre carte si realitate de 30-40% ...hai 50% dar consum dublu.....hai mai....frustrare?! Putin spus.
Yeti macar Opel zice la carte 8.2 in oras... un pic mai aproape de adevar.
« Ultima Modificare: 12.Sep.2017, 08:33:50 a.m. de magicoolje »
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline wolfin

« Răspuns #1395 : 12.Sep.2017, 09:17:02 a.m. »
Zice cineva ca a mers cu 160 si a consumat masina 6%? Sa fim seriosi, in jocuri poate.

ce m am intors din Bg. pe autostrada am intrat cu 7.4 (trafic prin B de vara) ....si am iesit cu 7.8.

la intorcere a ramas la 7.8%

viteza 140+ pe gps

6% am avut doar in primii 1000 km ...cand i am facut rodajul....:):):)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ambmihai

« Răspuns #1396 : 12.Sep.2017, 09:32:09 a.m. »
buna,
si eu am observat ca la viteze de peste 130 km pe ora consumul mediu creste.
viteza maxima la care am mentinut un consum in jur de 6l/100km a fost 110-115 km/ora.
am parcurs dupa resetare consum 1000 km fara sa o calc peste 130 la ora si am consum 5.7l/100km.
Eu nu prea folosesc modul sport,decât la depasiri(atunci imi aduc aminte de ce spunea george carlin:ati observat ca atunci cand șofați,toți cei care merg mai încet sunt niste idioți și toți cei care merg mai repede sunt niste maniaci )
« Ultima Modificare: 12.Sep.2017, 11:39:28 a.m. de ambmihai »
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline tra

« Răspuns #1397 : 12.Sep.2017, 11:33:14 a.m. »
Hai sa zic si eu... azi dupa ce am alimentat(oras Constanta...dupa ce au plecat turistii)... am resetat consumul si am avut in primi 20 km 16%.Dupa inca 20 km am ajuns la 11.5%.... Deci ca sa nu mai credem in zane bune ale consumului si mambo jambo Suzuki care consuma putin(de la 6.4 spre 16 e calatorie incredibil de lunga)....NU consuma putin...in Oras. Depinde pt ce o iei...poate o folosesti doar la vale in afara orasului...atunci esti ZEN. In fine pt toti membri de aici care vor sa creasca vanzarile Suzuki prin minciuna...le urez doar atat :)  :-t....Nu mai mintiti poporul cu televizorul:)... Masina consuma putin doar inpinsa sau la vale.

Ai uitat sa spui ca au plecat turiștii da ieri a început școala... asa ca in centrul orașului a fost aproape blocat... și nu numai...  de la 8:50 pana dupa 11... (pe Tomis de la Spic de Grau era coloana pana la Grand...) consumul din carte este pentru mers... ceea ce nu se poate spune ca s-a întâmplat ieri in Constanta... (un drum de 3 km => 7-8 min in timpul verii (cu turiști) l-am făcut in 30 min...)
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline wolfin

« Răspuns #1398 : 12.Sep.2017, 12:27:23 p.m. »
sa inveti sa ne iubesti (turistii) chair daca suntem in trecere spre BG  >:D<
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline AT

« Răspuns #1399 : 12.Sep.2017, 04:03:00 p.m. »
Privind aceste discutii despre consum (care vor tot fi alimentate de noii posesori, pe masura ce "experimenteaza" subiectul  :inteligent:)
asa cum va ziceam si cu alte ocazii, cred ca la achizitia unei masini ar trebui luat in calcul doar consumul maxim real (nu declarat de producator) obtinut de o masina in conditii de mers in oras foarte aglomerat (gen Bucuresti) setata pe modul Sport (daca are) si condusa in mod sportiv. Apoi, orice consum mai mic obtinut in conditii mai decente, nu va reprezenta decat o satisfactie personala. Desi daca ma intrebati, majoritatea dintre noi utilizam masinile in special in orasele unde locuim, in conditii reale de trafic aglomerat, unde consumul real este cel pe care-l constatati aproape permanent, adica consumul cel mai mare, intre 10-12%.  Si inca un lucru constatat personal, fie ca este motor benzina sau diesel, consumul in oras aglomerat (gen Bucuresti) unde traficul te obliga sa mergi sportiv (altfel incurci circulatia) este tot 10-12%. De unde concluzia mea ca dieselul este semnificativ mai economic fata de benzina si merita ales doar daca preponderent aveti drumuri lungi in afara oraselor. Insa nu cred ca trebuie sa ne mai streseze multa vreme acest subiect, in curand si benzina si dieselul vor fi inlocuite de electrice :) 
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -