Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266364 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline heto

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1320 : 30.Iun.2017, 03:29:34 p.m. »
consum drum lung 5.8
consum in oras @7.8  asta arata CB-ul
  • vitara Passion, 5MT, AllGrip, benzina+gpl

Offline Emilian Sohterus

« Răspuns #1321 : 30.Iun.2017, 03:56:24 p.m. »
:))) consum mediu 9.25% in parametri.  Consumul mediu specificat de producator este se 5.5%. Din punctul meu de vedere nu e nimic in parametri aici, dar fiecare cu toleranta lui:))
  Sunt PRIMII 335km ai mașinii! Mă aștept ca după un timp, căteva mii de km să scadă . La asta m-am referit când am spus că sunt în parametri!
 Cu mașina anterioara, motorină 1,9 l, am ajuns si la 12 l/100 km in Bucuresti, si avea 180k km la bord. => 9,25 l in primii 335 km de viața e bine.
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #1322 : 30.Iun.2017, 04:07:38 p.m. »
Consumul in marea parcare Bucuresti este atipic fata de orice consum urban...

Aaa, Emilian, vezi ca aveti motorizari diferite.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline magicoolje

« Răspuns #1323 : 01.Iul.2017, 12:35:51 p.m. »
@Emilian Sohterus
Si eu am asteptat :))...si ghici ce? Nu a scazut! Poate doar sperantele mele. Eu am 35k si consumul e la fel ca la inceput.  Bucura-te doar de masina...e automata,e 4x4  si fuge :) Consumul e pe masura...pacat ca producatorul a trecut niste consumuri de carburanti " in parametri" doar la vale...Daca ai luat-o din cauza consumului.....ups... nasol moment. Am trecut si eu prin toate aceste etape....si culmea le-am si postat impreuna cu alti colegi de forum.
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline toma

« Răspuns #1324 : 01.Iul.2017, 06:41:07 p.m. »
Mai sunt oameni care conduc in Bucuresti si se asteapta sa aiba consumul indicat de producator pentru mediul urban?    :-O

In general consumurile indicate de producator n-au legatura cu conditiile si stilul de condus din Romania. Condus extraurban pe drum cu doua benzi pe sens (autostrada sau drum expres) intr-un stil de condus linistit, fara accelerari bruste e ce calculeaza producatorul. Noi mergem in general pe drumuri cu o banda iar daca adaugam si un stil mai sportiv ajungem la cu totul alti parametrii de exploatare.
La consumul mixt oare ce procente (oras/afara din oras) a luat in calcul producatorul? Nu mai zic ca in orasele cu blocaje de trafic te incadrezi mai degraba la consum pe ora nu pe kilometru, la care adaugi urnirea de pe loc a masinii in mod repetat momente in care consumi enorm.

Doar cine e la prima masina si nu a mai avut de-a face cu condusul in viata lui are scuza de a fi atat de naiv incat sa ia de bun consumul indicat de producator.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ambmihai

Offline enicky

« Răspuns #1325 : 01.Iul.2017, 09:13:24 p.m. »
Doar cine e la prima masina si nu a mai avut de-a face cu condusul in viata lui are scuza de a fi atat de naiv incat sa ia de bun consumul indicat de producator.
              Eu mi-am facut obiceiul ca la consumul dat de producator, automat ii adaog 25-30%.
   Nu cred ca este corect sa dam vina pe producator atat timp cat :
 - nu stim in ce conditii se face testul de consum urban
 - nu stim in ce conditii se face testul de consum extraurban, dar multi dintre noi l-am scos.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Emilian Sohterus

« Răspuns #1326 : 01.Iul.2017, 11:03:19 p.m. »
  Nu am cumpărat mașina pentru consum. Îmi place Suzuki Vitara și atât. Când îți ia aproape 2 ore să ajungi din Pipera la Cora Pantelimon, la ce consum să te aștepți? Ce nu îmi place este capacitatea rezervorului, dar ne obișnuim să vizităm mai des benzinariile.
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

The following users thanked this post: cmesaros

Offline enicky

« Răspuns #1327 : 02.Iul.2017, 01:16:59 a.m. »
  Nu am cumpărat mașina pentru consum. Îmi place Suzuki Vitara și atât.
      Corect, bravo !!! Deci suntem vecini.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #1328 : 02.Iul.2017, 08:05:16 a.m. »
Si vecini si cu acelasi drum spre locul de munca: Pantelimon - Pipera  :-((
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline chipson78

« Răspuns #1329 : 02.Iul.2017, 09:18:17 a.m. »
aaaa, pai si eu sunt vecin cu voi, dar putin mai departe, stau in comuna care da numele cartierului(sau invers?). Pardon, e oras.

Acum on topic, consumurile date de producator se pot obtine, daca temperatura afara e de 17-18 grade, daca nu bate vantul din fata, daca esti singur pe drum, etc..... Honda a organizat la un moment dat un concurs cu CR-V diesel, in care trebuia sa obtii consumul cel mai mic pe un anumit traseu. Au fost etape locale in care fiecare dealer a nominalizat doi castigatori pe care i-a trimis la etapa nationala. Etapa nationala s-a desfasurat pe traseul Bucuresti-Braila, iar cel mai mic consum a fost de 3.1 l/100km daca imi aduc bine aminte. Deci se poate si in viata reala, dar dupa parerea mea ala nu se mai numeste condus. Concurentii au mers fara aer conditionat, cu maxim 90 de km/h in treapta a 6-a, etc.....
  • Swift 1.0 AT