Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266433 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1150 : 04.Feb.2017, 06:43:40 p.m. »
De consum se poate discuta dupa 10-20 mii km,pana atunci ..enjoy and have fun
Eu pe 2600 km cat am facut de cand am suza ,din care 70%in oras am 7.9%.
Chestia cu lasatul....e falsa. Am 30 k si am tot sperat miracole. Cat a fost la inceput asa este si acum...poate si o tenta mai mult.. Aici sunt de acord cu Ariciul. Eu am renuntat sa mai fac consumul ca sa nu imi mai fac rau,  dar de uitat nu am uitat tzeapa pe care am luat-o de la Suzuki in aceasta privinta. Pe mine personal si apropiatii mei m-au pierdut de client in vitor.
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline dAlex

« Răspuns #1151 : 06.Feb.2017, 09:13:59 a.m. »
tzeapa pe care am luat-o de la Suzuki in aceasta privinta.

Mi-e putin neclar de ce considerati ca e o tzeapa. Pentru mine, consumul inafara orasului e destul de aproape de cel pe care l-au mentionat ei de la inceput. Adica in jur de 5.2-5.4, in conditiile in care n-am fost singur in masina.

In oras insa e adevarat, imi sare si mie mult, pana la 7-8. Dar conteaza foarte mult ce inseamna "in oras". In orase ca Lille(Franta) de exemplu, unde autostrada traverseaza orasul de la un capat la altul si se mai si ramifica, m-as astepta sa ai alt consum decat in Timisoara sau Bucuresti.

Si in Japonia, ma astept sa fie o infrastructura destul de buna.

Si atunci, nu-i normal ce se intampla? Oare la alte marci, cand declara un anumit consum in oras, chiar se potriveste?
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline aleksanders

« Răspuns #1152 : 06.Feb.2017, 09:20:24 a.m. »
nemultumirea in privinta consumului este pentru motorul de 1.4 - fiind un motor turbo in oras este destul de gurmand - 1.6-le clasic pe care il avem pe vitara este mai mult decat rezonabil in privinta consumului  :)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline emil_greus

« Răspuns #1153 : 06.Feb.2017, 09:42:31 a.m. »
Orice producator are respecta o anumita procedura de testare (impusa tuturor, la nivel european), pe stand a motorului, pentru a determina consumul (cel declarat).

Binenteles ca masuratorile de pe stand nu se vor potrivi la fix cu cele din viata reala (mai ales la noi in tara, unde, din pacate, in orase se circula cu viteza melcului in 90% din cazuri).

Oricum, din ce citesc eu aici, Vitara chiar are consumuri f. bune - 7,8 l/100km urban si sub 6 extraurban, pentru un motor de 1.6 aspirat.

Ca o paranteza, am avut un Ford Focus 1,6 benzina (101CP) - consuma 10-11 l/100km urban si in jur de 6-6,4 extraurban.

Motoarele mici, turbo, vor consuma intotdeauna mai mult. Avantajele lor nu sunt pe partea de consum, ci pe partea de cuplu motor si putere la turatii scazute.

Offline valmar67

« Răspuns #1154 : 06.Feb.2017, 01:37:17 p.m. »
Ca o regula de baza: consumul este direct proportional cu puterea motorului, la aceasi cilindree.
Motoarele sunt supraalimentate(cu aer) pentru a putea arde o mai mare cantitate de combustibil si astfel a-i marii puterea....
Deci....e normal sa fie mai mare consumul.
Ca au mintit mai toti producatorii de automobile in legatura cu consumul, implicit cu emisiile, asta-i o alta problema.
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline aleksanders

« Răspuns #1155 : 06.Feb.2017, 02:07:08 p.m. »
o presiune ridicata a aerului din camera de ardere nu este sinonima cu o cantitate mai mare de benzina  :)
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline valmar67

« Răspuns #1156 : 06.Feb.2017, 02:25:11 p.m. »
o presiune ridicata a aerului din camera de ardere nu este sinonima cu o cantitate mai mare de benzina  :)
Aerul in cantitate mai mare este necesar pentru o ardere completa a surplusului de combustibil, altfel s-ar îneca motorul.
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline aleksanders

« Răspuns #1157 : 06.Feb.2017, 02:34:55 p.m. »
de unde ideea de surplus de combustibil? - un motor turbo nu face decat sa mareasca presiunea aerului si nu sa pompeze mai multa benzina si astfel sa duca la un consum mai mare.... deci un motor turbo nu echivaleaza cu un consum mai mare!

Offline valmar67

« Răspuns #1158 : 06.Feb.2017, 02:47:10 p.m. »
de unde ideea de surplus de combustibil? - un motor turbo nu face decat sa mareasca presiunea aerului si nu sa pompeze mai multa benzina si astfel sa duca la un consum mai mare.... deci un motor turbo nu echivaleaza cu un consum mai mare!
Mai citeste, despre supraalimentarea motoarelelor...

Offline aleksanders

« Răspuns #1159 : 06.Feb.2017, 02:52:36 p.m. »