Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266465 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #1050 : 22.Aug.2016, 07:17:41 p.m. »

dar fizica cu legile si formulele ei n-au cum sa se schimbe !

Nici prin gand nu mi-a trecut asta. :)  Eu ma refeream pur si simplu la pasajul de mai jos.

timpii si functionarea motoarelor le-am invatat la fizica,

Offline alinm

« Răspuns #1051 : 24.Aug.2016, 11:29:02 a.m. »
Concediu in Italia, cateva info legate de consum si impresii de condus in general:

Am fost 3 adulti si un copil, portbagaj full de s-a lasat putin de spate, 3800km din care aproape 3000 autostrada, ACC setat in general pe 135km/h (cam128-129 pe gps) - cel mai confortabil drum ever datorat ACC, de cate ori fac drumuri lungi ma bucur de functia asta. AC folosit tot timpul pe 22 grade auto.

Consum mediu pe toata distanta 7,2l la suta. De doua ori am  verificat la pompa pe autostrada, consumul afisat ~ la fel cu cel de la pompa, diferente de 0,1 litri la suta. Am resetat de cateva ori consumul dar in final tot la 7,2 am ajuns.

Calculul autonomiei nu mi-a placut, as fi preferat sa fie legat de trip A de exemplu. Mi-ar fi placut si vreo 10-15l in plus la rezervor si o autonomie mai mare de cand se aprinde becul de la alerta combustibil.

Pe autostrazile italiene, in special in zona Pescara unde sunt mai inguste si cu multe tuneluri si viraje, mi-a displacut putin faptul ca directia nu se intareste cu viteza, trebuia sa corectez mereu din volan ceea ce face condusul mai stresant, a fost si destul de aglomerat asa ca am redus viteza pe la 120.

Nu am constatat diferente semnificative nici de consum nici de cum trage intre Auto si Sport pe autostrada cand folosesc ACC. In plus mi se pare ca accelerarea e mai buna pe ACC cand ai setata viteza mai mare decat cel din fata si semnalizezi si schimbi banda si ... trage chiar in a 5-a, mi-a lasat impresia ca misca mai bine decat cand accelerezi tu in auto sau sport. De cateva ori in rampa a trebuit totusi sa retrogradez in a 4-a ca sa depasesc mai din scurt.

Consumul instantaneu mi s-a parut aproape inutil, nu te poti lua dupa el, mai degraba cu reset de consum pe portiuni de cativa km.

Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline AT

« Răspuns #1052 : 24.Aug.2016, 12:45:55 p.m. »
Da pentru autonomia necesara in concedii in special cele externe ar fi fost util un rezervor ceva mai mare cu 10-15 l 
si asta din cauza cand atunci cand acul indicatorului de benzina ajunge la 1/4 autonomia ramasa este mica (max100km).
O solutie - mai mult de siguranta - ar putea fi o canistra de benzina,  depozitata in spatiul de sub plansa portbagajului.
Sau cei care si-au montat instalatie GPL, aproape si-au dublat autonomia (rezervor benzina+rezervor GPL)  :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline marcone

« Răspuns #1053 : 24.Aug.2016, 02:28:24 p.m. »
Singura data cand mi-am dorit un rezervor mai mare a fost cand am iesit din Republica Moldova unde benzina e 3lei/l. Ar fi merst un rezervor de 2-300 de litri.  :)
La drum lung autonomia masinii e de cel putin 650 km; eu zic ca in km astia te opresti cel putin o data pentru nevoi fiziologice, mai ales daca ai copii/persoane de sex feminin la bord. Iar de benzinarii nu pot spune ca ducem lipsa.

Offline CipV

« Răspuns #1054 : 24.Aug.2016, 02:55:30 p.m. »
Eu am avut aproape 740 km autonomie cu masina incarcata (5 pasageri + bagaje), pe ruta Iasi - Sinaia si retur. Acum, cand am mers in Albena, am avut cam acelasi consum (5,7), insa cu o greutate totala mai mica (de vina a fost viteza de deplasare mai mare, 120 pe autostrada, 100 pe european).
Nu stiu cum e la motorul de 1.6 cu acceleratia, dar la cel de 1.4 chiar nu am avut probleme, cuplarea pe sport am facut-o doar cand trebuia sa depasesc si sa revin rapid pe banda de mers, in rest am depasit pe mod auto si cu kick (stie singura sa retrogradeze).
ACC-ul e "mana cereasca", iar combinatia cu o cutie automata e tot ce ti-ai putea dori la un drum lung. Setul complet ar fi fost cu "lane assist" - sistem de pastrare a benzii, dar asta intr-o alta editie "Vitara" :))
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline alinm

« Răspuns #1055 : 25.Aug.2016, 11:24:30 a.m. »
La mine, dupa alimentare pe autostrada, autonomia indicata era de cca 550km. De oprit te opresti dar am patit din neatentie ca urmatoarea statie da fie la  la 67km, ne oprisem inainte cu vreo 50km la o parcare fara benzinarie si am zis ca mai mergem unpic, abia dupa ce am trecut de semnalizarea cu urmatoatea benzinarie mi-am dat seama ca mai am putin, am mers cu becul aprins si cu emotii vreo 20km.
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline dAlex

« Răspuns #1056 : 29.Aug.2016, 04:21:22 p.m. »
La 2000 de km parcursi de cand am luat-o:

aprox 400 pe autostrada(140km/ora)
aprox 400 in oras cu trafic intens
aprox 1200 Europene si nationale

viteza medie afisata in bord 46 km/h

Tot timpul 3 persoane in masina.

benzina 4x2 MT

Consumul afisat in bord 5.6.

• Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline ariciul

« Răspuns #1057 : 30.Aug.2016, 11:36:22 a.m. »
2250 km parcursi in concediu din care:

aprox 420 km pe autostrada (ACC la 140km/h , consumul se duce lejer spre 8% si poate chiar si mai mult)

cam 200-300 km oras (Cluj,Brasov, Constanta,Iasi) in Constanta mers de cateva ori ca melcul

restul europene, nationale si judetene

Consum calculat la pompa 6.75%

• Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ariciul

« Răspuns #1058 : 30.Aug.2016, 12:54:26 p.m. »
Iasi - Albena si retur: 5.7 l/100km. Conditii: 2 persoane plus un copil, bagaje, la dus AC folosit pe jumatate de drum (consum 5.4), la intoarcere a fost permanent, cruise-control 95% din drum (exceptie prin orase si in statiune), Vmax-120 km/h pe autostrada, coada infernala la Agigea - Eforie, respectiv la intoarcere pe portiunea Galati-Tecuci.

Portiunea Galati-Tecuci poate fi evitata pe drumul Galati-Barlad prin Cuca , Tg Bujor (pe langa el de fapt) , Virlezi

Eu de obicei merg pe acolo cand vin de la mare, am fost si saptamana trecuta, ce-i drept drumul e asfaltat dar cu mici denivelari drept care nu recomand mai mult de 90-100 km/h dar in schimb e liber si peisajul e frumos (pe dealuri), fata de portiunea Galati - Tecuci unde e sat langa sat si de obicei si foarte aglomerat.
Si sa nu uit, e si mai scurt decat prin Tecuci!
« Ultima Modificare: 30.Aug.2016, 12:56:09 p.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline CipV

« Răspuns #1059 : 30.Aug.2016, 01:45:45 p.m. »
Pe drumul ala am mers la dus si e horror (desi e mai scurt)...de asta e si asa de liber, ca e prea stricat asfaltul (acolo unde este, ca era si o portiune scurta cu piatra cubica, intr-o curba). Pe drumul asta am mers cu maxim 80km/h si am zis ca nu mai merg a doua oara pe acolo, pana nu-l refac.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey