Autor Subiect: Becuri Philips  (Citit de 27788 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • Gen: Bărbat
  • EX-SX
Re: Becuri Philips
« Răspuns #70 : 10.Iun.2009, 11:56:49 p.m. »
daca dai pe youtube, ai sa vezi ca unele sx4 de raliu au xenoane si alearga destul de repede noaptea...cat despre culori....ma cam indoiesc, dar poate ai dreptate....cand il iei pe parbriz pe unu' noaptea cu chioarele din fabrica montate, e normal sa-i vezi componenta mai bine...ca sa nu o patesc mi-am pus xenonul mult blamat mai sus....

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #71 : 11.Iun.2009, 11:34:58 a.m. »
Becurile cu halogen sunt becuri incandescente, in care emisia de fotoni e cauzata de excitarea electronilor din filament (care e o sarma, adica un metal in stare de agregare solida), pe cand la becurile cu xenon emisia de fotoni e cauzata de excitarea electronilor din xenon (care e gaz, ca d'aia le zice lampi cu descarcare in gaz).

Definita este corecta pentru un bec cu incandescenta, dar ai omis un lucru: becul cu halogen, mai are in componenta sa si halogenul :) (un gaz inert cu rolul de a prelungi viata filamentului si de a conferi proprietati sporite luminii create de filament).  Becul xenon l-ai explicat corect si as da ca exemplu de echivalenta neonul clasic.

Revenind la culori...aici iar iti dau dreptate partial, intrucat, lumina naturala este o lumina alba si distingem culorile cel mai bine nu?  Becul cu incandescenta (fie el si cu halogen) da o lumina galbena (ca la lumanare). Becul cu xenon, functie de tensiunea aplicata si de gazul utilizat, poate da o lumina de la albastru la alba (a se vedea temperatura luminii exprimata in Kelvini, data ca si specificatie a becului).  Becul cu incandescenta din pacate nu poate scoate lumina alba , oricat au incercat (halogen, diferite tipuri de filamente, etc)

Strict din punct de vedere al vizibilitatii si al randamentului (a se citi lumina produsa/curent consumat), becul xenon este peste becul halogen in mod cert. Sunt sigur ca are si dezavantaje la fel de mari (pe care inca incerc sa le aflu) pentru ca altfel , la ora asta ar fi fost in productie de serie pe toate masinile.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #72 : 11.Iun.2009, 01:04:58 p.m. »
Strict din punct de vedere al vizibilitatii si al randamentului (a se citi lumina produsa/curent consumat), becul xenon este peste becul halogen in mod cert. Sunt sigur ca are si dezavantaje la fel de mari (pe care inca incerc sa le aflu) pentru ca altfel , la ora asta ar fi fost in productie de serie pe toate masinile.
Clar randamentul e cu mult mai bun la xenon (cam de 2 ori mai bun). Nu cred ca pretul e motivul pentru care nu au trecut producatorii la xenon (produse in serie, pretul ar fi destul de mic).

Nu am avut ocazia sa conduc o masina cu xenon din fabrica, ca sa-mi exprim o parere avizata, dar stiu ca ma enerveaza rau cei cu xenon pus pe genunchi si faruri murdare sau reglate prost. Daca nu intalnesc astfel de specimene, becurile cu halogen pe care le am mi se par suficiente.

Nu sustin ca una din tehnologii e mai buna decat cealalta, ci ca ambele au avantaje si dezavantaje si ca orice am alege, e important sa avem faruri bune si reglate corect.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline radu-sx4

• Full Member
  • EX-SX
« Răspuns #73 : 11.Iun.2009, 11:48:18 p.m. »
de acord cu reglatul corect al farurilor...cu murdarul...vad ca aia de la renault s-au descurcat si fara spalator de faruri cand au montat pe megane xenon.....no offence!!!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #74 : 12.Iun.2009, 08:47:18 a.m. »
Referitor la farurile cu Xenon (tipuri, preturi, avantaje, dezavantaje etc.) se poate face un topic separat. Acest topic se refera la becuri Philips ce se pot monta pe SX4. Va rog ramaneti la subiect.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline radu-sx4

• Full Member
  • EX-SX
« Răspuns #75 : 15.Iun.2009, 12:36:51 a.m. »
Cumva faceti publicitate le panaramele alea de becuri??? (nu ca ce am eu ar fi mai breaz...dar oricum e peste asteptari)... sau oamenii  nu pot sa vorbeasca despre orice element de iluminat  aici??? Daca e rost de discutie atunci faceti un sondaj si in ceea ce priveste gradul de multumire a celor care au montat becuri philips....ca sa fie fair-play....eu am pus extreme power si in afara de o cerstere cat de cat mai buna a gradului de iluminare, cam tot nemultumit am ramas....

Offline miocrl

« Răspuns #76 : 15.Iun.2009, 05:52:12 p.m. »
@radu-sx4 e normal sa nu te multumeasca un lucru mai slab o data ce de la inceput sti ca iti doresti maximul posibil.

despre reclama nush..  se prea poate. >:) desi ma indoiesc.

simmer down

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #77 : 15.Iun.2009, 09:41:21 p.m. »
Cumva faceti publicitate le panaramele alea de becuri??? (nu ca ce am eu ar fi mai breaz...dar oricum e peste asteptari)... sau oamenii  nu pot sa vorbeasca despre orice element de iluminat  aici??? Daca e rost de discutie atunci faceti un sondaj si in ceea ce priveste gradul de multumire a celor care au montat becuri philips....ca sa fie fair-play....eu am pus extreme power si in afara de o cerstere cat de cat mai buna a gradului de iluminare, cam tot nemultumit am ramas....
Pai degeaba tot veti incerca sa mariti intensitatea atat timp cat nu mariti si bataia. Eu mi-am marit bataia si pot spune ca acum se vede foarte bine si nici nu ma injura careva. Am explicat intr-un post mai anterior cum am facut.
SX4 1.5 SE

Offline radu-sx4

• Full Member
  • EX-SX
« Răspuns #78 : 16.Iun.2009, 01:02:43 a.m. »
adica ai ridicat oglinda mai sus????.....ia mergi tu la 100 de metri de masina noaptea si uita-te in faruri, dar un pic mai aplecat, ca sa simulezi pozitia unuia de pe contrasens la volan.....oare e ok????

Offline miocrl

« Răspuns #79 : 16.Iun.2009, 09:58:41 a.m. »
de abia astept sa vin in IS sa facem o comparatie live la becuri ca sa nu ne mai trimitem unul pe altul sa ne inspectam singuri becurile  :notlst: