Autor Subiect: Si New Vitara poate fi mai inalt...  (Citit de 57960 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Adrian 2017

Re: Si New Vitara poate fi mai inalt...
« Răspuns #170 : 19.Aug.2020, 06:46:32 p.m. »
Salutare,
Dupa cateva drumuri la mare, cu masina plina, pe drumurile dobrogene, m-am hotarat sa imi iau si eu un set de arcuri de la Mad.
Intentionad sa imi fac un buget procurare-montaj si fiind din Galati, sun la Irmex Braila sa ii intreb cat ma costa sa imi schimbe arcurile.
La care ei imi raspund ca nu presteaza manopera cu piese aduse de client. Bun, zic eu...ce fel de arcuri imi puteti aduce? Se poate si de la Mad? Nici nu auzisera de asa ceva, daca aduc, aduc originale adica aceeasi Marie.
Acum intrebarea mea catre un coleg: Stie cineva daca service-urile de la Buzau, Ploiesti, Bacau imi schimba arcurile daca vin eu cu ele si imi pot pastra garantia la masina?
Va multumesc
  • Suzuki Vitara Spirit 1.6 vvt MT 4x4 2017
Extremele nu sunt bune, cautati calea de mijloc

Offline cydul79

« Răspuns #171 : 19.Aug.2020, 06:55:32 p.m. »
Cand am fost la revizia de 60k la Bacau mi au spus ca am pierdut garantia la amortizoare cand au vazut MAD urile. Vezi si tu ce iti doresti mai mult, garantie pe amortioare sau 3 cm in plus la garda.
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

Offline Adrian 2017

« Răspuns #172 : 19.Aug.2020, 10:08:26 p.m. »
Multumesc pentru feedback.
Nu e vorba de 3 cm in plus la garda, e vorba de topaiala  masinii la de nivelari si nesiguranta pe care o simt cand e incarcata.
Daca pierd garantia doar la amortizoare, e ok, cred ca merita riscul
  • Suzuki Vitara Spirit 1.6 vvt MT 4x4 2017
Extremele nu sunt bune, cautati calea de mijloc

Offline Dogy

« Răspuns #173 : 20.Aug.2020, 10:59:02 a.m. »
Da, e bine de lamurit aceasta dilema: pierzi garantia doar la amortizoare/suspensii sau la intreaga masina?
Logic ar fi sa nu aiba nicio legatura cu garantia la motor, de exemplu... dar logica in Romania e destul de ilogica...
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline steph

« Răspuns #174 : 20.Aug.2020, 12:37:46 p.m. »
Sigur se pot lega si de lantul de transmisie din cauza schimbarilor de unghi. Cardan, planetare, bucsaraie etc. Si dintre datile in care cauta nod in papura aiurea, asta mi se pare oarecum de bun simt.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline Dogy

« Răspuns #175 : 20.Aug.2020, 11:36:18 p.m. »
Din cate stiu, arcurile MAD nu inalta masina, pur si simplu ii mentin o garda la sol (cat mai aproape) de cea din fabricatie, de 185 mm, inclusiv cu mai multi pasageri in ea. Ele nu sunt mai inalte fata de arcurile originale, ci doar mai tari si mai rezistente la denivelari, nu vad de ce sa afecteze in vreun fel alte componente.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline steph

« Răspuns #176 : 21.Aug.2020, 12:47:47 a.m. »
In cutie da, lungimea e similara. Dar fiind mai tari, cand cobori masina de pe elevator se vede clar ca e mai inalta. Vezi la jurnalul lui @enicky. E clar ca articulatiile lucreaza cu alte unghiuri. Cel mai probabil nu se strica nimic dar e un motiv obiectiv pentru o reprezentanta sa dea cancel cand vine vorba de garantie.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline luciiacob

« Răspuns #177 : 25.Oct.2020, 07:13:44 p.m. »
Buna seara,

Sunt mai mult decat convins ca voi schimba foarte curand arcurile. Le-oi pastra pe astea originale in caz de nevoie, ca doar au numai 20.000 km.

Vreau sa pastreze mai bine garda aia de 185 (am bagat-o pe niste carari de padure demne de Jimny in Muntii Calimani, incat am raschetat scuturile zdravan, cu 3 adulti si un copil in ea, precum si o bicla pe plafon) dar mai vreau si altceva: sa pot monta niste cauciucuri all-terrain mai late si cu talon mai mare decat originalele (macar iarna, pentru aspectul superb cu ele). Merg cele care le-am vazut pe Suzukiul alb al celor de la Gollek dar cu arcurile MAD sau risca sa atinga pe undeva? (Goodrich 215/70/R16 cred ca erau).

Multumesc!

PS. Atasez o poza cu inculpata.
  • Vitara 1.4 Spirit AllGrip 2019

The following users thanked this post: toma, Dogy

Offline enicky

« Răspuns #178 : 25.Oct.2020, 09:30:05 p.m. »
(Goodrich 215/70/R16 cred ca erau).
  Eu n-am fost convins nici de 215/65/R16, pentru ca pe uscat da, merg, dar daca se incarca cu gheata/zapada contraaripa, sau cu noroi(roata), sigur vor freca una pe cealalta, si cineva trebuie sa cedeze. Frecarea se produce mai ales in viraj, atunci scade dramatic distanta dintre roata si contraaripa(protectia din plastic).
Asa ca, pentru siguranta, am ramas la dimensiunile originale si am pus all season. Poti pune si at-uri pe dimensiunile originale.
   Chiar daca arata mai bine cu gume mai mari, in schimb cu originalele ai un surplus util de spatiu.
 In rest, poti testa, verifica si alegi.
LE. Din foto se vede lasata bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #179 : 25.Oct.2020, 09:46:00 p.m. »
Ca sa poti utiliza gume mai late/înalte poate ar fi indicat sa te gândesti si la niste jante cu ET mai mic (35-40), astfel creste distanta dintre roata si contraaripa la virare.
In plus de asta maresti stabilitatea masinii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού