Autor Subiect: Si New Vitara poate fi mai inalt...  (Citit de 57964 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Si New Vitara poate fi mai inalt...
« Răspuns #150 : 06.Iul.2020, 09:50:40 a.m. »
Cam asa arata vitara + arcuri MAD indopata cu tot ce va puti imagina, adica la refuz. Aproximez  un + 250kg minim.
  Si inca nu vad pasagerii. Nici nu zici ca e incarcata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rzv

« Răspuns #151 : 06.Iul.2020, 11:09:20 a.m. »
Stiu, poate plictisotor pt unii dar foarte important :
2 adulti+ 2 copii
2 x 25 l apa-picoare pasageri spate.
Cortul 70kg
portbagaj- PortaPotty 165, ~25kg plin cu apa.
Buteia, aragaz, mesecapingX2, masa Bucatarie, aragaz campingaz- inca 25 kg
Frigider 41 L Plinnn.....nu am putut sa-l ridic incarcat, asadar l-am descarcat si incarcat din nou in masina :) sa fim darnici, 50kg- gol are 17....
Extra power Li-po are fix 7 kg

Astea-s chestiile mari, ~200kg.
In plus bagajele noastre,4 scaune de camping, apa imbuteliata 14-18l,berea care nu a intrat in  frigider initial doar sa fie 2-4 reci,cutie ustensile bucatarie....si nenumarate alte chestii mici .

Acum , scriind detaliat toate astea imi dau seama de diferente cu sifara arcuri :)
Inainte de arcuri doar cele 4 persoane plus bagaje lejere cocosau masina. Acum pare fix normala incarcata .dar jur cand ma apuc de scos  chestii am nevoie de doua beri si liniste o ora....sai asa ma gandesc cat e lejer si relaxat as fi intr-o masina cu bena :-))

Un singur lucru nu imi place si nu ma pot impaca deloc cu el.
Indiferent cum te organizezi cu bagajele, cand ai multe este imposibil sa nu descarci-incarci totul pt a avea acces la ce ai pus dedesubt. ceea ce la o masina cu portbagaj adevarat,nu gluma din asta, nu este o problema, putna da-ti faci compartimentari cu acces rapid fara grija -treaba valabila pt mine si aplicataia, mea, retineti.

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Online Catalln

« Răspuns #152 : 31.Iul.2020, 05:52:04 p.m. »
Am reușit sa montez arcurile și sa fac geometria.
După montare se vedea usor ca rotile fata au unghiul de cădere este pozitiv (partea superioară a roților este înclinată spre exteriorul automobilului) după geometrie parca ceva s-a îmbunătățit dar... tot am ceva pitici pe creier.
Colegii care au montat arcurile MAD si au făcut geometria ma pot ajuta cu valorile de referință ale unghiurilor, eventual fisa când au făcut geometria?
Mulțumesc anticipat.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline cydul79

« Răspuns #153 : 31.Iul.2020, 06:47:12 p.m. »
Asa a fost la mine geometria dupa montare.
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

The following users thanked this post: Catalln

Offline enicky

« Răspuns #154 : 31.Iul.2020, 06:55:07 p.m. »
Am reușit sa montez arcurile și sa fac geometria.
...după geometrie parca ceva s-a îmbunătățit dar... tot am ceva pitici pe creier.
  Sa le porti sanatos! Eu n-am mai pastrat hartia, dar din ce-mi amintesc, dupa reglaj erau niste valori egale, cam ca la colegul.
  De fapt ce te nelinisteste, ca ar trebui sa fii cel putin ...incantat? :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online Catalln

« Răspuns #155 : 31.Iul.2020, 07:04:18 p.m. »
@enicky mulțumesc pentru urare și incurajarea de a face pasul.
Confortul a crescut considerabil, în special pe bancheta din spate.
Da valorile de referință sunt aceleași (aveam emoții când a selectat, avea Vitara 1988-2015 doar).
La mine e cam așa
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #156 : 31.Iul.2020, 07:45:51 p.m. »
@enicky mulțumesc pentru urare și incurajarea de a face pasul.
   Cu drag ! :good:
   Stai sa vezi dupa cateva sute de km, cand vei constata ca fiecare denivelare/gura de canal va fi altfel obordata si resimita in interior.

Offline adibaiacos2003

« Răspuns #157 : 05.Aug.2020, 03:23:46 p.m. »

[/quote]
Niste arcuri care "topaie" nu iti asigura o stabilitate normala.
Astea "imping" rotile in asfalt !
[/quote]

Din cate stiam eu telescoapele fac rolul asta...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Offline smiley

« Răspuns #158 : 05.Aug.2020, 05:31:26 p.m. »
greutatea masinii + fortele aerodinamice or sa impinga rotile in asfalt.
Telescoapele or sa impiedice topaiala rotilor peste denivelari / atenueaza orice balans al masinii
Arcurile astea or sa aduca o garda la sol mai mare si o sa afecteze manevrabilitatea crescand ruliul si ridicand centrul de greutate deci o sa fie cumva mai instabila. Dar aceasta instabilitate se simte in situatii mai extreme nu la mers normal.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline rzv

« Răspuns #159 : 05.Aug.2020, 10:00:35 p.m. »
Dragilor, din carte,butoane si internet pot toti. Dupa ce mergi cu Jeep GC 2003 , Jeep Gc 2005 , Patrol '97,  Patrol 2003, Toy 100 ,Pajero cu si fara suspensie dedicata +3,5 -5 cm... mai vorbim.  Fiecare rabla enumerata minim 5000 km mers.....

In rest doar de bine.... cine nu crede, jur ca-mi fac timp se facem o tura de serpentine cu masina proprie de doar 120cp....doar punga sa-si aduca,nu-mi place mizeria in masina.  =))

arcurile MAD sunt fix ce nu are masina asta, exceptand CP.... si nu vorbiti de 1,4 ca nici aia nu are.... cand vorbesti de +160-180 standard si doua LSD fulltime pare asa gluma sa discuti despre niste arcuri pe care le ai, merg bine si sunt ok cu cineva care nu are, nu a avut dar sustine ca nu-s bune....
 Imi cer scuze pt discutia abrupta dar de mecanici si mecanica suntem satui ......la concurenta cu inginerii diversi. Daca chiar vrei sa probezi diferenta, poti oricand sa dai banii si sa faci un test comparativ.....

Spor si arcuri Mad va doresc.  =))
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: GoneFishing