Autor Subiect: Si New Vitara poate fi mai inalt...  (Citit de 57959 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Si New Vitara poate fi mai inalt...
« Răspuns #120 : 30.Dec.2019, 02:16:13 p.m. »
... impresii pe topicul colegului @enicky

Adică de aici in jos.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: GabiB77

Offline enicky

« Răspuns #121 : 30.Dec.2019, 02:46:12 p.m. »
iar impresii pe topicul colegului @enicky; arcurile MAD se gasesc si in RO prin Taubenreuther...
  Prima constatare este ca masina s-a mai inaltat cu 4cm, arata mai bine si este asa cum mi-am dorit-o.
A doua constatare(si cea mai importanta) este ca practic confortul si tinuta de drum s-au schimbat/imbunatatit maxim : masina lanseaza usor, socurile sunt absorbite, mai mult se aud decat se simt, rotile nu mai topaie, aderenta la carosabil practic a crescut.
    Concluzia este ca dupa 4 ani de cand o am, acum s-a schimbat total, parca am o masina noua !
Chiar sunt foarte incantat de schimbarea facuta !

P.S. Ca sa-ti usurez cautarea @GabiB77  : https://taubenreuther-romania.ro/suspensii-mad/
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ambmihai, Dogy, GabiB77

Offline Dogy

« Răspuns #122 : 03.Feb.2020, 11:28:03 a.m. »
Am intrebat la Radacini - de unde am si luat masina - daca pot monta arcuri MAD. Cica totusi pierd garantia, asa ca ar fi mai bine sa astept sa treaca primii 100.000 de km.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #123 : 03.Feb.2020, 04:15:47 p.m. »
... Cica totusi pierd garantia, asa ca ar fi mai bine sa astept sa treaca primii 100.000 de km.
    Garantia la ce ??!! Trebuia sa-i intrebi...adica ce se "defecteaza" la masina? Chestii puerile, romanisme penibile.
Asa si daca ii inlocuiesti tu un bec ars, gata, ai pierdut garantia, ca nu le-ai dat lor banul.
  Exista un caz pe forum care si-a schimbat arcurile la Ignis nou, cu Mad, in garantie, cele de spate platite de  service si cele de fata platite de el, @Cristi R daca nu ma-nsel.
  Poate nici n-ajungi la 100k si o vinzi...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #124 : 03.Feb.2020, 05:28:29 p.m. »
Garantia la amortizoare, mi-au dat exemplu. Nu toata garantia.
Ajung sigur la mult mai mult de 100.000 km - am deja 37.000, in 9 luni. De fapt, mai am vreun an si ceva si ajung la 100.000.
Si n-am de gand s-o vand vreodata. Asa ca respect regulile lor, n-am de ce sa ma cert, timpul trece repede :)
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #125 : 03.Feb.2020, 05:41:17 p.m. »
Din contra, dupe logica mea, arcurile MAD fiind mai tari ar insemna distanta de lucru mai mica (stress mai mic) pentru amortizoare si - de aici - posibil o durata mai mare de viata pentru acestea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline acidutzu

« Răspuns #126 : 04.Feb.2020, 10:51:23 a.m. »
Din contra, dupe logica mea, arcurile MAD fiind mai tari ar insemna distanta de lucru mai mica (stress mai mic) pentru amortizoare si - de aici - posibil o durata mai mare de viata pentru acestea...

"in momentul in care se detensionează arcurile, fiind mai lungi, există riscul ca amortizoarele să atingă capătul de cursă și tija să lovească in piston" - asta e explicația pe care mi-au dat-o cei de la service, incercând să mă determine să schimb și amortizoarele.
Pare logic, insă nu am stat să pun pe hârtie, să văd ce toleranță mai au amortizoarele originale in capăt de cursă etc.
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline enicky

« Răspuns #127 : 04.Feb.2020, 03:36:48 p.m. »
Citat
"in momentul in care se detensionează arcurile, fiind mai lungi, există riscul ca amortizoarele să atingă capătul de cursă și tija să lovească in piston"
    Explicatie care se incadreaza in aceeasi categorie ca si cea data lui @Dogy : in momentul cand se inlocuiau arcurile mele la service, le-am verificat (si fata si spatele) si au aceeasi inaltime ca si cele originale. Singura diferenta este grosimea spirei, care  face absolut totul. Fenomenul de care vorbesc ei se intampla intr-adevar la arcurile de fabrica, care chiar forteaza amortizoarele prin cursa maxima pe care o fac ! :-j

Offline rzv

« Răspuns #128 : 04.Feb.2020, 03:57:38 p.m. »
Citat
"in momentul in care se detensionează arcurile, fiind mai lungi, există riscul ca amortizoarele să atingă capătul de cursă și tija să lovească in piston"
    Explicatie care se incadreaza in aceeasi categorie ca si cea data lui @Dogy : in momentul cand se inlocuiau arcurile mele la service, le-am verificat (si fata si spatele) si au aceeasi inaltime ca si cele originale. Singura diferenta este grosimea spirei, care  face absolut totul. Fenomenul de care vorbesc ei se intampla intr-adevar la arcurile de fabrica, care chiar forteaza amortizoarele prin cursa maxima pe care o fac ! :-j

Confirm. Si practic(masurat) si scriptic(producator) arcurile sunt de aceeasi dimensiune -ca inaltime- cu originalul.Diferenta vine din grosimea cu ~2mm mai mare de la MAD, ceea ce schimba in bine dinamica masinii. Incarcata ,merge impecabil si inghite gropi muuult mai ok.
Se schimba plaja de lucru la amortizoare, nu mai ajung sa inghita socuri pe inchis ca atunci cand bat in limitatoare cu arcurile originale mai moi.
De deschidere mai mare - la maxim, nu cred ca poate fi vorba.Si cu si fara arcuri MAD flexeaza la fel-deloc  :-))
Fiecare face cum crede cu masina lui dar eu nu as recomanda inaltatoarele acelea. nu aduc nimic bun, doar imaginea de mai mare. Balangantul specific va fi mai mare si mai periculos cu arcurile originale moi si extra inaltime de 4 cm data de inaltatoare....
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: toma, acidutzu

Offline enicky

« Răspuns #129 : 04.Feb.2020, 04:54:02 p.m. »

Citat
Se schimba plaja de lucru la amortizoare
De fapt, prelungeste viata amortizoarelor (cum spunea si @shpeedy ) avand in vedere ca permanent vor avea o cursa scurta.