Am condus recent un Duster de 1.6 aspirat, din 2018, vreo 2500 de km, in general autostrada si dn-uri, dar si cateva drumuri locale mai proaste (prin Germania, culmea). Nu pot sa zic ca mi-a placut. E mai zgomotos decat Vitara mea 1.0 turbo, e mai puturos la accelerare, e cam la fel de (in)comod la drum foarte lung (am facut in 3 zile aia 2.500 de km).
Desi pe afara arata bine - era modelul cu stopuri asemanatoare Jeep-ului Wrangler -, pe interior e dezamagitor. Afisajul CB e mic, text abia lizibil, alb-negru. tableta aia parca e pusa cu toporul in bord, materiale urate, plastice naspa. Butoanele din bord sunt singurele care arata bine, in rest se vede rau romaneasca din ea.
Vitara Facelift e beton, sincer. Uitasem cum e cu motorul aspirat - trebuie turata la greu ptr niste zvac la depasiri sau in rampe usoare. Si o gramada de functii lipsa - carora la drum lung chiar le-am simtit lipsa.
Clar, Duster are capacitati offroad superioare, motiv ptr care il luasem in calcul la achizitie, acum vreo 4-5 ani, dar Vitara in rest e peste. Nu regret nicio clipa alegerea facuta, dimpotriva, bine ca nu mi-am luat Duster.