Autor Subiect: New Vitara vs Duster facelift  (Citit de 43807 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: New Vitara vs Duster facelift
« Răspuns #20 : 09.Nov.2015, 10:49:13 a.m. »
mediocru on-road (trepte superioare f scurte, motor gurmand - 10% pe autostrada, zgomot de vant in habitaclu la rularea pe autostrada).

Parca am citit descrierea SX-ului :-))
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline marcone

« Răspuns #21 : 09.Nov.2015, 11:14:13 a.m. »
Un plus faptul ca suspensia de pe Duster-ul 4x4 e mai performanta decat pe Vitara (independenta multilink vs punte semi-rigida)

Offline enicky

« Răspuns #22 : 16.Nov.2015, 11:59:51 p.m. »
  Acum daca vrei sa faci off road, Duster are unghiuri mai bune decat Vitara, corect! Dar daca tot vrei sa mergi numai pe aratura, e clar ca n-ai nevoie de tehnologie de varf, scaunele (chiar dac-ar fii confortabile) pot fii oricum ca nu conteaza, de cinci stele NCAP n-ai nevoie pe camp (chiar daca te rastorni), de design n-ai nevoie ca oricum te umpli de noroi, cu franele pe disc ce sa faci la 5km/h, si asa plina de noroi, pe camp daca stai in spatele ei poti crede ca e logan dupa zgomotul facut de pedala de frana. Sa va mai spun ca am la servici 1,5 dci, si merg pe ele si n-au nicio legatura nici cu vitara benzina si cu atat mai mult cu vitara diesel. Eu cred totusi ca nu marimea (garzii la sol) conteaza, conteaza ce stii sa faci cu ea !
  Si daca te-ai suparat pe Vitara, vinde-o bre si fii patriot ! sa manance si francezul o painica, ca nu-i ajunge cat ne-a pacalit cu conserva asta ""nationala"" numita logan. :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: hugbear

Offline marcone

« Răspuns #23 : 17.Nov.2015, 07:45:01 a.m. »
Nu inteleg de unde vine continutul malitios al mesajului tau.
Dacia face masini care acopera nevoile de baza ale transportului (in numar restrans) de persoane in sec 21.
Faptul ca ai optat pentru alt model nu-ti da dreptul sa denigrezi, intr-o discutie care se vrea obiectiva despre cum se compara 2 modele, oferta cealalta.

The following users thanked this post: Marci

Offline enicky

« Răspuns #24 : 13.Dec.2015, 01:30:05 a.m. »
        Sunt rautacios cu aceasta marca (chiar daca aduce venituri si locuri de munca pt.noi) pt. ca am la serv vreo 20 de loganuri si vreo 4 dustere, si le-am vazut ce "pot". Mi-ar fii facut placere sa le laud si sa ma  mandresc cu ele, crede-ma ! Mai bine malitios decat mincinos ! Ultima varianta de logan, cumparata de noi echipare full, 1,5 dci=13500 euro ; oare face? Dar cotizeaza bine la buget ! Dar...e a noastra!
   Si n-o denigrez : design-ul e mai slabut (parerea mea), franele sunt pe disc, n-are 5 stele.....asta e realitatea.
« Ultima Modificare: 13.Dec.2015, 01:34:47 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #25 : 13.Dec.2015, 01:38:12 a.m. »
Logan nov 2007, pana anul asta nu am schimbat mai nimic. Acum am schimbat  saboti si placute. Este masina care nu vede decat oras si ff rar tara. Sa nu mai zic cand ma sui in taxiuri cu 300-450 mii km pe bord.
Go Terios!!!:)

Offline qaz

« Răspuns #26 : 13.Dec.2015, 02:46:32 a.m. »
Mcv 1.5dci 2008, fosta mea masina  a rmas in familie si acum are ~120.000km. Pana la 80k k m nu s-a intervenit la suspensie, zbura prin gropi fara troncaneli, zgomote etc. Foarte confortabila suspensia pe drumuri proaste, a vazut la greu drumuri de tara, forestiere. In rest revizii si motorina 0 probleme.
Loganu si Dusteru sunt masini simple, rezistente la drumurile noastre, nu stai sa o menajezi, nu pui frana la gropi prin oras, cauciucurile cu balon inalt rezista bine la cratere. Acum depinde ce vreiti, ceva practic, fiabil, sa nu te doara sulfetu la fiecare gropa/drum forestier >>>>Duster . Vrei 5 stele, clima si alte dotari Vitara sau altceva. Daca se va rula mai mult pe teren dificil Dusteru este peste Vitara la confort(suspensia absoare foarte bine denivelarile, ai si independenta pe spate) are si unghiuri mai bune/garda sol plus cutia etajata scurt(tr 1 foarte scura emuleza un reductor) .  Pe asfalt  Vitara este inelementul ei.
ps pe coclauri tamburii pe spate sunt mai eficienti decat discurile, dacia si rugina (tot mai aud chestii ca nu are caroseria galvanizata etc) nu are nimic dupa atatia ani, plus cine draq tine o masina mai mult de 10 ani, nu apuci sa vezi aripi mancate de rugina sau alte elemente.
Eu mor pe cei care le pute dacia, domne rade lumea de mine, mai bine iau un sh si biblesc toata ziua la ea. La un sh reviziile nu sunt o problema, costul asemantor dar daca ai problobleme cu alte chestii incepi sa scoti din portofel, pierzi timp prin service sau dezmembarari deh mai bine da un BMW in fata blocului decat o dacie .
« Ultima Modificare: 13.Dec.2015, 02:57:07 a.m. de qaz »
  • Duster

The following users thanked this post: Manuel20

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 13.Dec.2015, 08:15:53 a.m. »
Din ce am observat, exista cam 3 tipuri de masini de servici, fiecare tip determinand starea masinii:
- masinile puse la dispozitia mai multor soferi, pe care le folosesc dupa necesitati - acestea sunt cele mai 'varza'; niciunul dintre soferi fiind responsabilizat pentru respectiva masina, fiecare o conduce cum are chef, fara sa se gandeasca la consecinte/starea ulterioara a masinii;
- masinile dedicate unui singur sofer, dar caruia nu-i pasa de ea, fiind masina 'de firma' - si aceste masini ajung a fi varza, dar macar nu i se imprima mai multe stiluri de exploatare/conducere;
- masinile dedicate unui singur sofer, dar responsabil, care trateaza masina ca si cum ar fi a lui, luata din banii munciti de el - masini cu uzura normala, care te pot tine mult si bine, cu respectarea conditiilor de mentenanta.

Personal, consider Dacia o masina corecta care te duce din pctul. A in pctul. B fara prea mari batai de cap, la un cost rezonabil.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline alinm

« Răspuns #28 : 31.Dec.2015, 12:37:36 p.m. »
Tot aud argumentul ca daca vrei offroad iti iei Duster, daca vrei sosea iti iei Vitara. Din pacate nu e asa de simplu, daca iti iei oricare din ele e ca sa le faci pe amandoua, si sosea si soft-offroad, ca altfel ai lua berlina. Soft offroad e departe de offroad, in sensul ca poate fi macadam, drumuri mai proaste/forestiere, eventual noroaie usoare si de departe limita nu e sistemul 4x4, mai degraba anvelopele.

Eu unul am o utilizare soft offroad relativ usoara, adica ma duc la pescuit pe diferite locatii cu drumuri mai bune si mai rele. Dar pana acolo am de mers ceva si vreau confort, daca vb de peste 200km deja e important. De asemenea vreau o masina cu care sa le fac pe toate, si oras, si vacanta, si iarna ... si atunci duster si vitara sunt un compromis dar nu le-as exclude pe nici una, chiar daca Vitara are dotari suplimentare pentru sosea nu inseamna ca nu e de iesit de pe asfalt.

Una peste alta Duster e o masina corecta, am mai adaugat cateva mii de km pe duster si e o masina buna la toate, cu un "-" la partea de confort, dar o consider mai solida decat vitara si chiar as zice ca tabla e mai zdravana pe duster. Daca 1,5dci ar avea scaunele mai confortabile si a 6-a mai lunga l-as prefera vitarei. Pe de alta parte consider ca 1,2tce e un contracandidat destul de bun pentru 1,6 de pe vitara si la mine e inca in carti.

Am amanat achizitia pana anul viitor, poate apare cutia de viteze automata pe Duster si atunci o sa le compar din nou dar tot una din astea va fi, pana atunci mai trag de kia sorento.

Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline enicky

« Răspuns #29 : 31.Dec.2015, 04:15:28 p.m. »
   @alinm acum poti sa iei in calcul mai nou si Vitara S  1,4. E o optiune interesanta , zic eu.