Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 345971 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #790 : 19.Ian.2017, 11:38:36 a.m. »
Adică Here nu și-a actualizat hărțile din 2014 sau de când sunt ale noastre? Momentan nu există posibilitatea de a face (hackui, crackui s-au cum s-o spune) update-uri, pentru ca bosch sau suzuki nu au gândit navigația ca fiind un serviciu ci un produs, punct.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline shpeedy

« Răspuns #792 : 19.Ian.2017, 11:46:02 a.m. »
Faptul ca producatorul de harti face update la harti la un interval mai des de timp (cateva luni) nu este o garantie ca acestea sunt disponibile cu aceeasi frecventa si pe un sistem proprietar cum e cel de fata... Daca hartile respective necesita o adaptare la formatul acceptat de soft-ul proprietar al sistemului Bosch, degeaba ai harti updatate de Here la fiecare 3 luni, ca nu poate nimeni sa-ti faca translatarea in formatul respectiv.

Din ce am vazut si pe alte forumuri (ale altor marci), update-ul hartilor la sistemele de navigatie proprietare (cele instalate pe masini) se face la o frecventa mai mica decat la sistemele Android/Windows/iOS.

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline toma

« Răspuns #793 : 19.Ian.2017, 11:49:13 a.m. »
Da, asa se pare.

Depinde acum si de producatorul masinii la cei care platesti mai mult probabil acorda mai mult interes in zona asta si au update-uri mai dese.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Cosmin09

« Răspuns #794 : 19.Ian.2017, 12:08:00 p.m. »

Din ce am vazut si pe alte forumuri (ale altor marci), update-ul hartilor la sistemele de navigatie proprietare (cele instalate pe masini) se face la o frecventa mai mica decat la sistemele Android/Windows/iOS.

Asta e chiar frustrant....Eu am telefon cu Windows 10 dar si laptop cu licenta cumparata pt Windows 10 si pe aceste dispozitive am hartile actualizate la zi de la Here si gratuit. Iar pe masina nu le pot avea. Am incercat sa fac un card cu hartile salvate pe laptop dar nu il recunoaste sistemul multimedia.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Vali D

« Răspuns #795 : 19.Ian.2017, 12:24:54 p.m. »
Nici nu cred ca se vor mai scoate prea curand update-uri la navigatia Bosch de pe masina, pentru ca Nokia a vandut divizia de harti HERE la nemti in 2015 : https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-03/german-carmakers-to-buy-nokia-s-here-maps-for-3-1-billion

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #796 : 19.Ian.2017, 12:45:31 p.m. »
Singurul care are de a face cu update-ul este producătorul, Suzuki.
Nu este treaba noastră că unitatea este Bosch, hărțile Here, Here a fost vândut de Nokia către terți, Bosch face bormașini, despicăm firul în 4.
Noi ne adresăm unui dealer. Există posibilitatea efectuării de update al hărților? Nu!
Poziția ne-oficială a Suzuki România este că nu există soluție și nici nu va exista. Oficial, nu zice nimeni nimic dar nici nu a fost întrebat. Dealerul din Arad o va suci sau va plăti din buzunar, a fost de acord în necunoștință de cauză.

Eu am sunat azi la dealer și l-am întrebat. Se poate face update al harților? Răspuns, da, sigur. Cum? Cât costă?.... stai să verific, revin cu telefon.
După 3 minute a revenit și a spus că s-a confundat update-ul la softul unității cu update-ul hărților, el fiind convins că acel update de unitate conține (așa cum a considerat el normal) și update de navigație (hărți).
Așadar, așteptăm marii spărgători ruși să vină cu o soluție. Pe noi așa ne bate sfântu', cu hărți 2014.. sau 15...
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline ariciul

« Răspuns #797 : 19.Ian.2017, 12:47:18 p.m. »
In principiu se pot pune pe un card si alte aplicatii de navigatie si cu alte tipuri de harti dar asta poate sa o faca doar Bosch proprietarul sistemului multimedia! Daca ei nu misca nici un deget sa diversifice oferta atunci o sa trebuiasca sa ne descurcam ca si pana acum! Si tare imi e teama ca fiind nemti sa nu aiba un acord cu producatorii germani... caz in care nu o sa miste nimic.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

« Răspuns #798 : 19.Ian.2017, 12:51:52 p.m. »
o sa pun cardul ala intr-un cititor legat la computer sa vad ce este pe el. Ma gandeam ca poate gasim fisierele care reprezinta hartile in versiune mai noua si doar le suprascriem fara a modifica alte chestii.... the basic shit
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline mariusl82

« Răspuns #799 : 19.Ian.2017, 12:52:16 p.m. »
cand o sa conectezi pe BT o sa iti apara pe telefonul tau daca dai access sistemului sa iti copieze contactele.Daca nu dar accept nu o sa iti apara agenda
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise