Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 345951 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vali D

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #730 : 07.Ian.2017, 08:31:42 p.m. »
 hugbear - Ai perfecta dreptate. Si eu il am din 2007 si dupa ce am fost iritat pe faptul ca cei de la Mio nu asigurau decat 1 an up-grade la harti (aveam v.3.3) mi-am promis ca nu mai cumpar navigatie fara sa am up-date uri pe viata.Si sincer, in afara de acumulator ce a trebuit inlocuit apoi deblocare si instalare de alte softuri de navigatie, nu am avut nici o alta problema cu el. Deci pentru cei 10 ani de serviciu, ma declar foarte multumit de el. In schimb despre ceea ce este pe Vitara am deja cateva experiente neplacute cu adresele cautate (introduc doar coordonate din obisnuinta) sincer mi se pare un soft in urma cel putin cu 3-4-ani in urma fata de Igo de exemplu. Per total o mare dezamagire. Iar coordonatele pe Vitara nu incap complet in sistem cu toate zecimalele, asta indiferent in ce sistem de date este folosit (GMS, GM.)

Offline hugbear

« Răspuns #731 : 08.Ian.2017, 01:35:04 a.m. »
hugbeardupa ce am fost iritat pe faptul ca cei de la Mio nu asigurau decat 1 an up-grade la harti (aveam v.3.3) mi-am promis ca nu mai cumpar navigatie fara sa am up-date uri pe viata.
Din punctul ăsta de vedere și ținând cont de faptul că a costat vreo mie de lei, doar comparativ cu chinezăriile de 250 de lei care-și fac treba exemplar și care nici nu vin cu promisiuni deșarte referitoare la vreun update, poate fi C720b-ul considerat ciuruc.

BTW, care sistem vine cu update „pe viață”?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Vali D

« Răspuns #732 : 08.Ian.2017, 10:30:06 a.m. »
hugbear - Ca sa fim aplicati pe Mio, sistemele lor ce au "Lifetime Map Updates" sunt Spirit 5400LM/5450/5670/7550/8500LM/8670; MivueDrive 50 / 55. Deci se poate.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #733 : 08.Ian.2017, 10:56:05 a.m. »
Eu am un Garmin Nüvi si are si el lifetime updates. Daca tin bine minte a trebuit sa-l inregistrez la inceput pe site-ul producatorului. Am actualizat insa doar o data hartile, prin 2015 parca.

Offline Vali D

« Răspuns #734 : 08.Ian.2017, 11:03:37 a.m. »
Si atunci se naste fireasca li legitima intrebare - daca la un sistem PDA de 400 - 600 ron poti avea harti pe viata, de ce nu si la medianav Bosch, cel de pe Suzuki ??? Pentru ca numai ieftin nu este.....

Si apoi vor si cer cu tupeu o caruta de bani pentru softul de navigatie(sd card)
« Ultima Modificare: 08.Ian.2017, 11:17:02 a.m. de Vali D »

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #735 : 08.Ian.2017, 11:50:39 a.m. »
La discutat discuţii sunteţi numai buni, dar un pas/ o propunere concretă nu văd.
Dpmdv, care am cardul cu navigaţie, nu merită o aşa mare bătaie de cap - poate doar ca principiu al corectitudinii în raporturile vânzător/ cumpărător. Pentru că, în fapt, navigaţia OE e slabă. Pentru Bucureşti e aproape inutilă. Pe marile bulevarde ştiu să merg şi fără navigaţie, or asta fix p-acolo mă duce.
Provocarea pentru mine a fost să aduc Waze-ul pe display-ul maşinii, am reuşit, cu ajutorul singurului post din mega-topicul ăsta cu adevărat util (şi care a trecut destul de neobservat). Restul, cum spuneam, discuţii. :D
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #736 : 08.Ian.2017, 12:43:11 p.m. »
Ei, mare noroc cu tine.
Care e post-ul neobservat?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline magicoolje

« Răspuns #737 : 08.Ian.2017, 04:55:42 p.m. »
Lg mirrordrive
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Vali D

« Răspuns #738 : 11.Ian.2017, 11:06:50 a.m. »
   De ce trebuie sa recurgem la artificii gen LG mirrordrive cand platim pentru un echipament functional si care ar trebui la cat costa, ca bunul simt al integratorului de soft sa ofere actualizari pe viata. Poate nu de 4 ori pe an, dar macar o data pe an ar fi de mult bun simt. Ca sunt numai discutii - da sunt, pentru ca pe acest forum nu se admite ideea de haker-eala si crak-uiala sau publicarea de material supus drepturilor de autor. Pana la urma asta e regulamentul si conditia de a posta pe acest forum, dar eu ca si un client si utlizator de echipament sunt dezamagit ca am dat niste bani pe o jucarie ce peste 2-3-ani devine in mare parte un motiv de stres decat un instrument folositor conform scopului achizitiei. Sau o fi o moda noua ca o data pe an , daca schimb uleiul in motor sa schimb si SD cardul de navigatie, Parerea mea.

Offline shpeedy

« Răspuns #739 : 11.Ian.2017, 11:33:05 a.m. »
Nu mi-am batut prea tare capu', dar am ajuns la o pagina unde se descriu niste pasi ce-mi par a fi un progres inregistrat in demersul de copiere al cardurilor...

Have fun!

Pe acest subiect de discutie, mi se pare important sa ai rabdare si sa cauti constant pe net sa vezi ce progrese se inregistreaza. Spre deosebire de navi-urile Garmin, Mio samd, ce - de bine, de rau - foloseau acelasi sistem de operare (WinCE 5.0/6.0), sistem ce se putea accesa prin shuntarea boot-loader-ului, head-unit-ul SLDA de la Bosch foloseste un SO proprietar (bazat, e drept, pe Linux, dar proprietar). Din aceasta cauza, inclin sa cred ca solutia poate veni numai (si numai) de la posesorii de unitati SLDA (adica de la Suzukisti) - ceea ce inseamna un pool mult mai mic de resurse ce pot rezolva problemele de acces la SO/sistemul de protectie al unitatii.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X