Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 345892 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vali D

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #540 : 21.Sep.2016, 10:34:41 p.m. »
Din pacate la cat costa oficial un Sd card cu harta - o e crasa nesimtire din partea celor de la Bosch, dar nu ar fi nici prima nici ultima vis-a-vis de produsele lor. Singura parte proasta este ca cei de la Suzuki au batut palma pentru un astfel de sistem de navigatie. Se pare ca unii inca traiesc in o epoca diferita, deoarece exista sisteme PDA ce au actualizari de harti pe viata, si nu la un pret nesimtit, cum considera cei de la Bosch ce au si tupeul sa nu iti ofere actualizari pe viata. Si eu sunt pentru clonare softurilor cand producatorul este nesimtit si nu are simtul masurii, gandeste doar contabiliceste sa aiba profit imens. Si nu pentru ca sunt sarac.

Offline shpeedy

« Răspuns #541 : 22.Sep.2016, 08:45:16 a.m. »
Recunosc ca nu inteleg:
- toata lumea se plange de vechimea hartilor de pe cardul SD (chiar si cel nou, comercializat oficial acum);
- cu toate astea, toata lumea vrea sa intre in posesia respectivului card si pe cai ne-oficiale cat mai ieftin, gratis pe cat posibil;
- in conditiile de mai sus, se emit pretentii cu privire la updatarea hartilor;
- simultan cu conditiile referitoare la starea actuala a lucrurilor in ceea ce priveste navi oficial, exista alternative (gps dedicat, Waze, GMaps), unele dintre ele chiar gratis (Here Maps, Sygic etc pe mobil).

Acuma, la modul practic:
- sa presupunem ca fac efortul achizitiei unui card pentru Navi, cu tot cu hartile lui invechite;
- daca merg in Romania folosind Navi-ul din masina (incluzand in presupunere si faptul ca ignor cu desavarsire orice indicator rutier cu privire la ruta) si ajung pe un drum ne-specificat pe harta (desi ar fi o minune si o bucurie sa apara cu o frecventa atat de mare drumuri noi, in conditiile in care anul trecut am reusit performanta inchiderii unor km de autostrada) acest lucru va fi reflectat pe Navi - in respectivul moment, logica (si bunul simt) ma indeamna sa trag pe dreapta, sa-mi pregatesc solutia alternativa avuta la indemana (cel mai probabil telefonul mobil) si s-o folosesc cel putin pana revin din nou la un drum prezent si pe Navi;
- aceeasi situatie as aplica-o si in afara granitelor - iarasi nu cred ca frecventa aparitiei drumurilor noi este chiar atat de mare si in Europa civilizata a.i. sa nu poti aplica acelasi work-around;
- inclin sa cred ca totusi achizitionarea unui card pentru Navi odata la cativa ani (si nu an de an cum se vehiculeaza pe aici) este fezabila pentru un utilizator obisnuit ce face cateva mii de km de iesiri in timpul liber in RO si in afara RO. Nu mai zic ca exista posibilitatea ca - odata cu trecerea timpului - Suzuki/Bosch sa-si imbunatateasca rata de update a hartilor; dupa cum am mai spus, totusi Suzuki e in jocul asta de doar 4 ani de la lansarea Navi-ului pe S-Cross.

My 2 cents...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: hugbear

Offline AT

« Răspuns #542 : 22.Sep.2016, 10:20:42 a.m. »
Parerea mea este ca pana la imbunatatirea de catre Bosch a ratei de update a hartilor, imbunatatire care pare de durata,  Suzuki ar putea solicita catre Bosh efectuarea unui pas intermediar,  probabil mai usor de efectuat, un update al softului sistemului multimedia prin care sa fie rezolvata compatibilitatea tuturor telefoanelor cu Android (de exemplu Samsung) cu Mirrorlink astfel incat sa poata fi afisata imaginea de pe telefon pe ecranul unitatii multimedia.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #543 : 22.Sep.2016, 10:34:27 a.m. »
Recunosc ca nu inteleg:
- toata lumea se plange de vechimea hartilor
            - Imi amintesc ce entuziasmati eram la aparitia primelor dispozitive GPS, cum mergeam cu ele ani de zile, cum se imprumutau de la unul la altul, si cu ce strangere de inima il dadeai ! Evident cu posibilitati minime de actualizare!
            - Infiintari/desfiintari de strazi/sosele/autostrazi : imi amintesc ca A3 era facut, se circula pe ea, dar niciun gps(waze,here)on line n-o gasea, toate ma trimiteau pe DN1.
            - Iar faptul ca ia momentul lansarii comenzii pt. masina ma informeaza ca pt. a avea gps trebuie sa cumpar acel card (care costa 1200lei, asa mi s-a spus), mi s-a parut complet neserioasa situatia si am renuntat (enervat, recunosc), comandand Cool care era pe stoc. Situatia cu gps-ul venise pe fondul discutiei in care tocmai aflasem ca n-o sa am nici roata de rezerva. Totusi 265 euro e o suma....
            In contextul celor enuntate mai sus, recunosc ca sunt de aceeasi parere cu  @shpeedy.

« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 11:02:19 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline foxisoft

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Bărbat
  • "Ceea ce nu intelegi nu e pentru tine" - Goethe
    • Bucuresti
« Răspuns #544 : 22.Sep.2016, 10:37:56 a.m. »
Faci niste supozitii de clasa a doua. Vezi-ti de treaba ta pentru ca:
- Am comandat masina, nu am auzit de MV din alte postari. Si consider, ca multi altii, ca este nejustificat pretul SD-ului. Daca aveti alta parere, asta e.
- Passion are navigatie, dar cardul trebuie cumparat. Habar n-aveti. Ignoranti, imberbi, necopti etc. Stii sa dai cu parul, sa te dai destept dar nu e chiar asa. Cel putin citeste si urmareste tot forumul.
- Pe asta se bazeaza share-ul si forumul. Unul pune ceva, celalalat altceva etc. Daca aveti alte viziuni, asta e. Va place sa luati de pe forumurile din alte tari, dar voi nu vreti sa dati nimic, nici chiar "creier", pentru simplu fapt ca sunteti foarte RAI si nici nu aveti creier pe care sa il folositi. Stiti doar ca trebuie sa primiti bani pentru orice.
Postarea asta e pentru cei care au sarit sa ma critice ca am cerut sa fie sheruit continutul SD de navigatie.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 10:47:27 a.m. de foxisoft »
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #545 : 22.Sep.2016, 10:43:43 a.m. »

Mai incet cu pianu' pe scari... :baston:

LE: intrucat - ulterior postarii anterioare - proaspatul nostru coleg a ales sa vina cu niste completari, el a intrat intr-o perioada de moderare. Se poate discuta in contradictoriu si fara a aduce jigniri...

- Am comandat masina, nu am auzit de MV din alte postari. Si consider, ca multi altii, ca este nejustificat pretul SD-ului. Daca aveti alta parere, asta e.
- Passion are navigatie, dar cardul trebuie cumparat. Habar n-aveti. Ignoranti, imberbi, necopti etc. Stii sa dai cu parul, sa te dai destept dar nu e chiar asa. Cel putin citeste si urmareste tot forumul.
- Pe asta se bazeaza share-ul si forumul. Unul pune ceva, celalalat altceva etc. Daca aveti alte viziuni, asta e. Va place sa luati de pe forumurile din alte tari, dar voi nu vreti sa dati nimic, nici chiar "creier", pentru simplu fapt ca sunteti foarte RAI si nici nu aveti creier pe care sa il folositi. Stiti doar ca trebuie sa primiti bani pentru orice.
Postarea asta e pentru cei care au sarit sa ma critice ca am cerut sa fie sheruit continutul SD de navigatie.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 11:02:25 a.m. de shpeedy »

Offline foxisoft

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Bărbat
  • "Ceea ce nu intelegi nu e pentru tine" - Goethe
    • Bucuresti
« Răspuns #546 : 22.Sep.2016, 10:50:07 a.m. »
Mai incet cu pianu' pe scari... :baston:

OK, chiar cant la pian. Si chiar bine. Aici ai nimerit, in alte parti nu...
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 allgrip

Offline centel

« Răspuns #547 : 22.Sep.2016, 11:16:05 a.m. »
Deci nu se indura niciunul din cei care deja au cumparat SD-ul sa il cloneze si sa il puna pe net?
Doar suntem romani, ce drak, sa moara si vecinul, sa-i iau capra !
Asa intelegem noi sa luptam contra unor nelegiuiri ale firmelor de pe dincolo: in loc sa le stricam mustaria cu SD-ul, mai bine il clonam si facem un ban de pe el.

Si cersetorii din tramvaie spun din cand in cand un "te rog boss, sa traiasca familia matale'", tu nici macar atat.

Eu l-as pune, dar inca nu am masina, ca nu mi-a venit inca. Mihai Vecinu mi-a promis ca iese din fabrica (va fi un PASSION) pe 22, adica maine, + 1-3 saptamani pana in tara, iaca se face sfarsitul anului.
Nu mi-ar trebui decat pentru exterior, cand accesul la net e inca destul de scump.
Passion in dotarea standard nu are navi, daca nu l-ai cumparat extra nu ai ce sa "pui".

Auzi....daca tot veni vorba de share. Imi dai telefonu tau? Te induri? Doar suntem romani, ce drak!

Stay calm si Hai Romania!
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline Cosmin09

« Răspuns #548 : 22.Sep.2016, 11:17:12 a.m. »
[...]
[...]

Daca tu chiar ai comandat o Vitara de la Mihai Vecinu, eu imi cer scuze pt ce am scris mai sus. :pardon:

Passion are sistem multimedia. Pt navigatie trebuie cumparat cardul.

Dar cu share-uitul nu sunt de acord. Poate printre noi, cei care avem cardul de navigatie, sunt persoane care au ales o versiune superioara de Vitara tocmai pentru a avea navigatie. Asadar au cheltuit in plus pt asta. Nu e cazul meu pt ca eu am ales S din alte considerente. Dar ceea ce propui tu in prezent, eu faceam in liceu cand, din lipsa veniturilor, mai luam de pe net cate un program numa' bun de instalat (avand toate parolele) sau sistem de operare pt calculatorul personal sau filme. Dar tot de atunci nu am mai facut asta, de mai bine de 13 ani (anul trecut am cumparat 2 licente de Windows 8.1, apropo). Pe mine ma intereseaza in prezent ca Suzuki sa-mi ofere actualizarea hartilor pana la momentul la care a fost fabricata masina, nicidecum pana in prezent, adica acel card 2015 Q1. Pt ca masina mea, model lansat la Frankfurt in sept 2015, a fost fabricata la sfarsitul lunii sept 2015 iar eu am platit-o in noiembrie 2015 si mi s-ar fi parut normal ca acel card sa fie actualizat la data achizitiei. Asa cum anvelopele, spre exemplu, sunt fabricate in 2015 si cardul de navigatie mi s-ar fi parut normal sa fie tot 2015 si nu 2014, cum l-am primit. Imi pare rau ca din cauza euforiei de care eram cuprins la momentul livrarii masinii, nu am verificat cardul de navigatie atunci. Daca as fi facut asta de la inceput, poate transam problema mai devreme.

Pt actualizari aparute dupa data cumpararii masinii mele, Suzuki poate sa procedeze cum vrea, sa mi le ofere gratis sau sa-mi ceara bani, e treaba lor. Daca ma intereseaza, le actualizez, daca nu, nu. Dar in niciun caz nu o sa-i cer nimanui, care detine un card actualizat, sa-l puna pe internet ca sa-l pot lua si eu.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline shpeedy

« Răspuns #549 : 22.Sep.2016, 11:30:59 a.m. »
Cred ca ne putem opri aici cu discutiile pe aceasta tema, ce ziceti?!

Daca cineva este dispus sa share-uiasca (si gaseste modalitatea despre cum sa faca acest lucru) continutul card-ului pentru altii este strict alegerea lui/ei si - in acest moment - nu cred ca avem vreo limitare in acest sens. Dar discutiile de genul celor de mai devreme, nu consider ca ne aduc plus-valoare...