Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 345858 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline kellogs

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #1910 : 30.Nov.2018, 07:15:19 p.m. »
Salut,
eu sunt interesat de un card cu CID schimbabil. Am cateva intrebari, o sa-ti trimit un PM.
Multumesc.

Ok, doar ca CID nu e schimbabil!
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline kellogs

« Răspuns #1911 : 10.Dec.2018, 11:49:20 a.m. »
Nimeni pentru SD carduri cu CID gata scris de tovarasii chineji  ?

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5798.msg264909#msg264909 ?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline daniel99

« Răspuns #1912 : 15.Dec.2018, 09:05:49 p.m. »
Partea dinspre unitatea multimedia se conecteaza la masa (eu asa stiam) iar celalalt capat se lasa in aer. Cred ca se conecteaza la masa ca sa nu colecteze vreun semnal parazit, daca sta la masa permanent unitatea crede ca ai frana de mana trasa. Cei cu Passion fara navigatie cred ca le ajunge numai taierea acelui fir, dar la Spirit si Luxus s-ar putea sa nu fie de ajuns!
Despre taiatul fierelor:
Eu "am trecut" prin asa ceva si spun din ceea ce am facut.
Trebuie intrerupt firul violet din mufa alba, mica, cel care face conexiunea cu calculatorul central al masinii. Prin acel fir circula informatia legata de viteza masinii. Daca se leaga la masa, nu cred ca e bine.
Am atasat doua imagini cu firul, mufa si taietura (intreruperea) acestuia. In prima imagine se vede mufa cu toate trei firele, cu indicatie catre cel care trebuie intrerupt. In cea de a doua imagine, se vede cum am intrerupt eu firul respectiv (l-am extras din mufa si l-am izolat). Nu am legat nimic la masa, iar unitatea reda filmele, indiferent de viteza de "croaziera".
Despre legarea unui fir la masa: am incercat varianta (nu mai retin, exact, care a fost firul), dar functiona pana pe la viteza de 10km/h. De indata ce depaseam viteza asta, se intrerupea imaginea filmului. Deci, NU.
Apoi legat de Passion: varianta aceasta de Vitara are navigatie, doar ca nu a fost livrata, din fabrica, cu SD-ul cu programul de navigatie si cu hartile. Dar oricine are Passion poate introduce in multimedia un SD card cu navigatia, iar softul il va recunoaste si se va activa navi.
Exact am patit si eu, mi-a modificat niste ecrane de la Navi, iar acum nu pot sa revin la setarile pe care le-a avut initial.
Imi declar, in continuare, disponibilitatea pentru ajutarea oricarui proprietar/utilizator de Vitara pentru rezolvarea acestei problemutze.
Drumuri bune (pentru bucuresteni este o gluma, nu ma injurati).

In încercarea de a reda conţinutul video chiar şi atunci când maşina rulează  am realizat acea ,,mică modificare” prezentată de colegul foxisoft la postarea 1624 : 15.Dec.2017, însă nu am obţinut nici o schimbare. Imaginea video este redată doar când este frâna de mână trasă, chiar dacă firul violet este extras din conector aşa cum se vede în fotografia pe care o ataşez . Ulterior am studiat şi descrierea conexiunilor unităţii multimedia unde se precizează că firul violet aduce doar semnal privind viteza . Comunicarea cu frâna de mână este realizată prin firul verde deschis aşa cum se poate observa în instrucţiunile pe care le pun la dispoziţia colegilor. ( a se vedea conectorul G243) .
  • Vitara Allgrip Passion

The following users thanked this post: toma

Offline dacbuc

« Răspuns #1913 : 15.Dec.2018, 11:12:39 p.m. »
Sa inteleg ca trebuie si deconectat firul mov, precum si pusa la masa intrarea din HU corespunzatoare firului verde deschis, pentru ca unitatea sa 'creada' ca este trasa frana de mana?
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline daniel99

« Răspuns #1914 : 17.Dec.2018, 07:35:45 a.m. »
Da, aşa se face. Intre timp am făcut modificările iar sistemul meu ,,a primit” funcţionalitatea de a rula în format video şi în timpul deplasării.  Pentru cei interesaţi detaliez : firul mov pe cât posibil se extrage din mufa conectoare de plastic, pentru a se evita tăierea lui. Firul verde deschis se taie iar capătul dinspre unitatea media se pune la masă(-) . Am lipit de acest fir un alt fir având la celălalt capăt un papuc de legătură pe care l-am prins într-un şurub de pe carcasa metalică a unităţii media. Se izolează cu bandă izolatoare partea metalică a firului mov, partea dinspre cablajul general a firului verde, partea de îmbinare(lipire) a firului verde . După acesta intervenţie sistemul media rulează fişierele în format video şi în mers fără a mai depinde de limitarea de viteză şi nici de acţionarea frânei de mană.
  • Vitara Allgrip Passion

Offline dacbuc

« Răspuns #1915 : 17.Dec.2018, 08:38:07 a.m. »
Da, dar astfel pierzi functia de navigatie a unitatii centrale, care nu mai primeste date de la GPS. Asa-i?

Ar fi util un comutator dublu DPDT care sa poata face aceste modificari la nevoie. Sau un releu DPDT comandat de la distanta cu un buton din bord (locasul lber). :-?

Offline daniel99

« Răspuns #1916 : 17.Dec.2018, 05:09:29 p.m. »
Am testat inclusiv funcția de navigație si este functională. Nu mă surprinde deoarece determinarea poziției masinii precum si viteza de deplasare se realizează prin intermediul satelitilor ce cumunică permanent cu receptorii gps de pe masina. Este același principiu de funcționare ca și la telefonul mobil ce nu necesită legatura cu un anume fir de la vitezometrul mașinii.
  • Vitara Allgrip Passion

Offline dacbuc

« Răspuns #1917 : 18.Dec.2018, 01:04:22 p.m. »
Am crezut ca acel fir mov aduce date de la senzorul GPS; sau exista cumva vreun alt conector pentru GPS, ca doar nu are unitatea integrata senzorii in ea?!

Offline Alex74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • București
« Răspuns #1918 : 18.Dec.2018, 01:44:50 p.m. »
Bună ziua tuturor
Spune-mi ce ar putea fi mașina mea Vitara 2018, versiunea firmware 1860.1, aceste carduri nu funcționează pentru mine. Trebuie să mă actualizez la alte programe și care dintre ele este compatibil cu mașina mea?
  • Vitara 2018

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1919 : 18.Dec.2018, 02:16:41 p.m. »
Eu am cumparat cardul cu navigatia 2018 de la colegul whisky. A functionat si cu variata 840 original instalata pe masina, a functionat si cu update-ul varianta 1860.2 facuta acum cateva zile. Nu cred ca sunt mai multe feluri de carduri deci ceva e in neregula, sigur ai toate firele la locul lor?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008