0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Salutare tuturor.Văd că lumea se tot interesează de cardul de navigaţie pentru Vitara.Părerea mea este că nu merită să daţi banii pe el. Repet, este părerea mea şi o să argumentez în continuare.Aşadar, am achziţionat acum o lună de zile o Vitara cu dotări Spirit, deci cu navigaţie inclusă. Înainte vreme mă foloseam de un gps dedicat pe care de-a lungul timpului am instalat şi folosit Sygic şi cam toate vesiunile de iGo (8.x, 2.0, 2.4, NextGen). Când am văzut că noua mea maşină o să aibe gps inclus, am zis "wow", în sfârşit scap de ventuza din geam. Ştiţi ce? Cred că o să revin la ea.În primul rând hărţile nu sunt actualizate. Am făcut un back-up al cardului şi am avut curiozitatea să-mi arunc o privire prin fişierele "ascii". Data hărţilor este septembrie 2016. Adică atunci au fost compilate, deci conţinutul lor este de pe la începutul lui 2016. Dovadă este şi faptul că, spre exemplu, centura Braşovului nu o are. Şi aici nu este vorba numai de drumuri noi, ci şi de sensuri unice, sensuri giratorii etc.Un gps cu hărţi neactualizate, este un gps nefolositor.În al doilea rând funcţiile. Trebuia să plec într-o mică vacanţă, m-am dus de cu seară la maşină să fac traseul pe gps. Am ales destinaţia, am pus un punct internediar, am salvat şi m-am dus liniştit în casă, convins că asta a fost tot. A doua zi, surpriză: am încărcat traseul, numai că punctul intermediar nu mai era. Ca om cu experienţă in utilizarea gps-urilor, am găsit o soluţie de compromis. Am salvat punctul intermediar ca o destinaţie de sine stătătoare, apoi l-am încărcat peste traseul principal ca punct intermediar. Cu asta "am căzut la pace" cu noul gps. Pe drum însă, încă o surpriză neplăcută: când următoarea manevră era un sens giratoriu, nu vedeam afişată pe a câta ieşire trebuie să părăsesc giratoriul. Toate celelalte programe de navigaţie folosite de mine îţi afişau un număr care reprezenta pe a câta ieşire trebuie să părăseşti giratoriul. Acum trebuia să mă uit atent la detaliile grafice de pe hartă. Asta m-a cam enervat, pentru că în loc să fi atent la condus, trebuie să-ţi mijeşti ochii pe ecranul gps-ului că să vezi cum trebuie să procedezi în giratoriu, tocmai în giratoriu, unde de regulă este aglomerat şi trebuie să fi atent drum. După ce am instalat Android auto şi am constatat că nu am acces decât la GoogleMaps, cochetez cu ideea de a mă întoarce la vechiul meu gps dedicat.Am ţinut să vă împărtăşesc această dezamăgire a mea cu privire la navigaţia de pe Vitara, în ideea că poate unora le va fi de folos.Toate cele bune
Salut. Am observat ca in ultimul timp nu mai pot sa dau search in Waze de pe ecranul infotainment-ului ci trebuie sa caut locatia direct pe telefon si apoi sa conectez telefonul. Am ultima versiune de waze si android auto. Daca dau search in infotainment pur si simplu cauta ... se invarte... dar ramane asa fara sa creeze ruta.Se mai confrunta cineva cu asta?