Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 346053 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #1240 : 19.Iun.2017, 09:36:08 p.m. »
Eu nu cred ca stia ce-ti spune cel de la reprezentanta... :-?

Daca vei citi topicul de fata, vei vedea ca problema nu e chiar atat de simpla - pe de-o parte update-ul head-unit-ului se face la reprezentanta intr-un mod total aleator, pe de alta parte update-ul hartilor se face prin achizitie de card nou, cele mai noi harti avand cam un an vechime...

Bafta!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: farul

Offline bluewolfis

« Răspuns #1241 : 19.Iun.2017, 10:57:38 p.m. »
daca ai luat masina in 2017 nu ai inca ce update sa faci  ;)
  • Suzuki Vitara

Offline farul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
« Răspuns #1242 : 20.Iun.2017, 05:44:30 a.m. »
Multumesc pentru raspunsuri. O sa vad ce imi spun si la reprezentanta, pentru ca nu mi se pare normal ca hartile sa nu poata fi aduse la zi.
Am pus intrebarea dupa ce am citit topicul si nu m-am lamurit asupra modului de updatare a hartilor.

LE: pentru Suzuki fabricate in India am vazut ca exista posibilitatea actualizarii on-line a hartilor.
« Ultima Modificare: 20.Iun.2017, 07:28:22 a.m. de farul »
Suzuki Vitara Luxus AT 2017 benzina

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1243 : 20.Iun.2017, 10:05:29 a.m. »
Oricât te-ai strădui, vei ajunge la o concluzie simplă. Reprezentanța confundă update-ul unitații cu update-ul hărților. Mai exact, ei cred că în momentul update-ului de firmware al unității se face și update de hărți. Greșit.
Hărțile se pot actualiza doar prin achiziție de card nou. Fie de la reprezentanțe, fie de la unii alții de pe net. Orice altă variantă vei căuta, vei pierde timp. Nu există.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: noni007, farul

Offline farul

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #1244 : 21.Iun.2017, 07:38:08 a.m. »
daca ai luat masina in 2017 nu ai inca ce update sa faci  ;)

Pai am mers prin oras si am vazut ca lipsesc sensuri giratorii pe care harta Q1 2017 le are.  Asta inseamna o versiune veche de cel putin un an pusa pe masina.

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1245 : 21.Iun.2017, 08:02:00 a.m. »
Cum zicea shpeedy mai sus. Hărțile cu care vine mașina sunt vechi de cel puțin un an.
Plus că, dacă chiar citești topicul, o să vezi că majoritatea se plânge de hărți. Mai devreme sau mai târziu, ajungi în bălării. Cât timp o testezi pe trasee cunoscute, zici că e ok.
Dar nu te baza pe ea în concedii, mai ales în țări non UE la 10eur/MB.
Decât să pierzi timp și bani cumpărând anual un card nou cu care să ajungi în bălării, mai bine pui o unitate nouă cu Android și folosești un soft GPS performant, cu hărți offline la nevoie. Sau ca noi, ăștia mai peizani, telefonul în parbriz.

Offline jupanul1

« Răspuns #1246 : 21.Iun.2017, 09:20:55 a.m. »
Pentru că e normal să existe un echilibru - eu unul sunt mulțumit de navigația de pe Bosch. În ultima deplasare în afara țării, Waze/GMaps a dat un rateu fenomenal, drept urmare m-am bazat pe ceea ce aveam de la Suzuki și a fost foarte bine. Plus, ca părere personală, mi se pare mult mai bun sistemul de ghidare vocală decât cel de la Waze.

Recunosc însă că operarea softului de navigație oferit de Bosch e oarecum stângace și, evident, perfectibilă. Acest lucru poate fi descurajant uneori.

Totuși, să nu uităm că nici un sistem de navigație nu înlocuiește 100% o documentare prealabilă a unui traseu, cu atât mai mult cu cât ar fi prima oară când l-ai străbate. Câteodată stau și mă întreb cum se descurcau oamenii acum vreo 15-20 ani, fără smartphone și GPS?

P.S. - pentru situațiile unde pot exista costuri mari de roaming, în situația în care navigația de Vitara nu e [suficient de] bună, există o multitudine de aplicații gratis cu hărți off-line pentru smartphone. Recomand ceva pe bază de openstreetmap.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline shpeedy

« Răspuns #1247 : 21.Iun.2017, 09:23:56 a.m. »

Pai am mers prin oras si am vazut ca lipsesc sensuri giratorii pe care harta Q1 2017 le are.  Asta inseamna o versiune veche de cel putin un an pusa pe masina.

Despre ce "harta Q1 2017" vorbesti?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline farul

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #1248 : 21.Iun.2017, 09:43:24 a.m. »

Despre ce "harta Q1 2017" vorbesti?!

Here Q1 2017, alea pe care le folosesc la Igo.

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1249 : 21.Iun.2017, 09:53:36 a.m. »
Păi măi jupâne, waze ți-a dat un drum ca fiind blocat, pentru că cineva l-a raportat așa, ăsta fiind scopul Waze, dar mai sunt și idioți care raportează aiurea.
Navigația Bosch evident că nu ți-a mai dat drum blocat, doar ai hartă de 2015 sau 2014, ea știe că e drum acolo și basta.