Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 346074 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #1200 : 31.Mai.2017, 11:19:17 a.m. »
Pe site-ul navigatiei de la Bosch au aparut deja sursele noului firmware cu AndroidAuto inclus. O sa intreb la Suzuki cu prima ocazie cand ajung in zona daca nu e disponibil pentru update.

Salut, ai un link ceva te rog ? Poate reusim sa-i dam de cap :D

Aici pare sa fie. O sa descarc, vad daca pot sa-i dau de cap.
http://oss.bosch-cm.com/suzuki.html

Aici este codul sursa pentru versiune 1840.
http://oss.bosch-cm.com/download/suz_1840/OSS-DVD%20Content-1840_170221.zip

De asemenea vad ca sunt discutii proaspete pe site-ul XDA. Ma astept ca baietii astia sa-i dea de cap.
https://forum.xda-developers.com/general/connected-car/suzuki-slda-t3326937

Pe site-ul navigatiei de la Bosch au aparut deja sursele noului firmware cu AndroidAuto inclus. O sa intreb la Suzuki cu prima ocazie cand ajung in zona daca nu e disponibil pentru update.

Daca a aparut sursa, teoretic ar trebui sa trimita si update-ul oficial catre dealerii parteneri cat de curand. Altfel, banuiesc ca un upgrade neautorizat ar duce la pierderea garantiei asupra navigatiei auto, nu?

Cine o sa stie ca ai facut update chiar tu ?

Plus ca rezolvi cu o spaga la cineva de la reprezentata daca este si cred ca te rezolva fara sa comenteze.
« Ultima Modificare: 31.Mai.2017, 11:36:06 a.m. de Meltdown »
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1201 : 31.Mai.2017, 11:52:21 a.m. »
Plus ca rezolvi cu o spaga la cineva de la reprezentata daca este si cred ca te rezolva fara sa comenteze.

Și te miri că îți sare lumea-n cap?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Meltdown

« Răspuns #1202 : 31.Mai.2017, 12:02:21 p.m. »
Salut, am ofensat pe cineva? :)
Sterg daca este impotriva regulamentului.

Eu incerc sa rezolv o problema, nu sa fac pe nebunul. :)

Offline Ash

« Răspuns #1203 : 31.Mai.2017, 09:47:39 p.m. »
nu e nimeni curajos sa incerce? :D
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline Meltdown

« Răspuns #1204 : 01.Iun.2017, 01:21:37 p.m. »
nu e nimeni curajos sa incerce? :D

Salut,

Am downloadat sursele.
Problema este ca am downloadat si niste fisiere "ready to boot" versiune 850 si nu seamana deloc.

Fisierele sursa sunt in limbajul C. Deci tebuiesc compilate.
Probabil o sa incerc sa ma documentez de Marti incolo, dupa ce ma intorc din concediu.

Totusi nu-mi fac mari sperante.

Poate este cineva pe forum cu ceva experienta in C.
Eu sunt programator in C#. Nu prea se pupa. :)

Offline Leutz

« Răspuns #1205 : 02.Iun.2017, 08:54:33 a.m. »
@Meltdown, poti sa pui arhiva pe un site de sharing bun si sa dai link-ul aici?? De pe pagina lu' Bosch imi merge ca melcul ... si de-acasa si de la munci. N-am avut rabdare sa-l iau  :(.

Nu ca as face mare lucru cu el, oricum nu am Vitara; dar ma intriga interesul fenomenal pentru unitatea asta multimedia. Numai pe topicul asta am citit deja de cel putin 50 de ori despre acelasi lucru. Acum am unitatea multimedia de pe Vitara in ADN deja ... si ma racaie sa vad si eu despre ce-i vorba.

Revenind insa la PROBLEMA, nu pot decat sa citez un comentariu absolut pertinent de pe forumul xda: "What do you want with that file?"  :inteligent:

Presupunand ca in arhiva sunt sursele acelui sistem de operare => sa zicem ca se pot compila, apoi se pot pune intr-un format de tip imagine, care apoi se poate pune intr-o forma bootabila pe un dispozitiv corespunzator (CD, USB, netboot ... etc).
Si apoi? Ce faci cu unitatea ... al carei ROM trebuie in cel mai feircit caz hackuit soft (low level) ca sa poti boota de pe el si ... in cazul nefericit inlocuit fizic pe placa cu unul programabil? Presupunand ca si lucrul asta ar fi "facubil", atunci pana la modificarile de ROM ... trebuie acces la unitate "in za first place", adica trebuie ceva controale atasate la ea, ca de exemplu o tastatura (ad minimum). Oricum ai da-o , trebuie full access la unitate (cu limitarile si riscurile aferente)

Ar mai fi varianta in care sistemul de operare compilat in prealabil ... si functional cumva in vitro (adica pe o unitate similara sau pe un mediu virtual care o emuleaza) este dotat cu aplicatiile de interes si apoi compilat intr-o forma care sa se constituie ca update la cel existent pe masina, care poate fi pus pe un sdcard si bagat in unitate sa se updateze.

Nu stiu insa cum arata fisierele din acel zip. Am citit fisierele 'licenta' care se pot downloada si ele de pe site-ul Bosch. Acolo sunt descrierile sumare ale pachetelor (n.r. aplicatii si tool-uri) incluse in sursele OS-ului. Insa nu ajuta cu nimic.

Deci revenind la intrebarea initiala  :dknw: e ceva de facut cu unitatea asta sau ... 300 de dolari pe aliexpress rezolva problema si inchidem topicul ?  :D

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: toma, SuViPa

Offline jupanul1

« Răspuns #1206 : 02.Iun.2017, 11:00:04 a.m. »
Tastatură se poate pe USB... Dar mai bine închidem topicul. E mai cost-effective!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline hugbear

« Răspuns #1207 : 02.Iun.2017, 11:41:45 a.m. »
Revenind insa la PROBLEMA, "What do you want with that file?"  :inteligent:
A, păi e simplu:

1. Instalezi toolchain-ul de compilare pe un Linux of your choice
2. Modifici aplicațiile existente to suit your needs
3. Adaugi alte aplicații ultra-utile to your heart's content
4. Arzi un cross-compile scurt (presupunând că ai vreo metodă să afli care-i targetul...)
5. Updatezi firmware-ul jucăriei
6. You're good to go!

=))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1208 : 02.Iun.2017, 12:35:17 p.m. »
Io aș pune aici un script sau ceva, indiferent ce se postează aici, să apară doar un link catre chineji și sculele lor.  >:)
 :-))

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1209 : 02.Iun.2017, 07:06:50 p.m. »
 :x