Autor Subiect: Multimedia si navigatie New Vitara  (Citit de 346072 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Multimedia si navigatie New Vitara
« Răspuns #1100 : 14.Apr.2017, 12:50:31 a.m. »
In tot acest context de discutii pro si contra, pentru a vedea unde se situeaza adevarul,  ar fi interesant de aflat daca  Toyota, Mazda, Subaru au aceeasi situatie ca la Suzuki (daca nici ei nu ofera update la hartile sistemului de navigatie respectiv au aceleasi mari probleme de transfer a imaginii de pe telefoanele cu Android pe ecranul unitatii lor multimedia). Apoi sa tragem concluziile.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #1101 : 14.Apr.2017, 08:34:47 a.m. »
Mie mi se pare prea mare deranjul în jurul acestei navigații.

Pe lângă Waze, în urban, navigația OE este o porcărie. În București, în orele de vârf, pierzi o groază de timp dacă mergi după recomandările ei. Te duce fix prin cea mai mare aglomerație, orice setare ai alege.
Intefața este ciudată și săracă. Rezultatul căutarii unui POI nu se poate afișa pe hartă, ci doar că listă. Încercați să căutați, să zicem, "Carrefour" și veți obține o listă în care majoritatea rezultatelor nu au detalii, așa că nu știi care e ăla spre care vrei să mergi.
E ok extraurban, dar în orașele aglomerate e varză. La fel cum e și la capitolul POI-uri.
E o folosesc doar când sunt în zone necunoscute, doar ca hartă, nu ca navigator, ca să îmi ajustez după mintea mea traseul în funcție de aglomerație.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: hugbear

Offline AT

« Răspuns #1102 : 14.Apr.2017, 09:47:30 a.m. »
Poate daca Suzuki ar rezolva printr-un update posibilitatea oglindirii ecranului telefoanelor cu sistem de operare Android(repet, telefoane ce reprezinta majoritatea ca pondere din total telefoane mobile din piata) astfel incat clientii Suzuki sa poata afisa prin intermediul telefoanelor alte programe eficiente pentru siguranta si navigatie, probabil clientii "ar inchide ochii" la situatia anormala in care sistemul de navigatie oferit pe masini (platit de client, nu primit gratis!) are, dupa cum ati constatat, o utilitate scazuta accentuata anual de imposibilitatea actualizarii hartilor macar pe durata garantiei masinii, ceea ce inseamna in opinia mea,  ca de fapt am primit din start un sistem "inchis", ce nu poate sustine corespunzator  functia promovata in reclama producatorului, reclama pe care clientul a luat-o in considerare la momentul achizitiei.   
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Ash

« Răspuns #1103 : 14.Apr.2017, 11:45:38 a.m. »
aparent noul ignis are sistem Pioneer (sau cel putin asta din video, ca uitandu-ma la un review din australia tot cel de pe vitara apare)
  • -
Vitara 1.6 Spirit AllGrip Diesel TCSS

Offline ariciul

« Răspuns #1104 : 14.Apr.2017, 11:51:11 a.m. »
Poate pentru că s-au săturat să tot plătească la Apple și Google, Ford, Peugeot-Citroen (PSA), Subaru, Mazda, Suzuki și Toyota și-au unit forțele pentru a forma SmartDeviceLink Consortium.

Asta-i o pisica moarta din start! Auzi din 2018 vor ei sa faca ceva incepand cu masinile Ford! Pai sa fie sanatosi, dar pana atunci clientii se reorienteaza! Asa strategie n-am pomenit!
Mirrorlinkul n-ar fi rau daca ar fi mai multe aplicatii facute pentru asa ceva. Ceea ce e dezvoltat pana acum se pare ca e mai mult pentru grupul volkswagen. Eu cu gps-ul am rezolvat-o cu sygic drive ca sa nu mai depind de bugurile altor programe sau de frana de mana (al carui fir va fi taiat fix cum expira garantia). Daca o sa-mi mearga si waze-ul prin intermediul altor programe, bine, daca nu macar am un backup in sygic drive!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ariciul

« Răspuns #1105 : 14.Apr.2017, 12:00:10 p.m. »
Din ce vad eu pe site-ul romanesc, din pozele din galerie, doar varianta cea mai ieftina GL are alt tip de tableta, restul GL+ si GLX au tot Bosch cum are si Vitara

PS -post succesiv , sorry
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1106 : 14.Apr.2017, 02:25:24 p.m. »
Sa scoatem discutia de la nivelul de principiu, de cate ori v-ati lovit de faptul ca hatile de pe Vitara nu sunt actualizate? Aveti certitudinea ca ultima varianta, oricare ar fi aia, ar fi avut si ce nu ati gasit voi la cele deja instalate?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1107 : 14.Apr.2017, 02:35:33 p.m. »
De unde s-o aiba daca n-au cu ce sa compare?

Se pare ca si in trecut situatia era praf. Navigatia nu gasea... Costinesti-ul! :-O

Referitor la actulizare harti GPS din dotare Navi: sa nu iti faci sperante prea mari ca vei avea update-uri gratuite.
Eu m-am chinuit vreo 2 saptamani dupa ce am luat maisna si am ramas la aceleasi harti anemice: nu stiau nici unde este Costinesti, din jud. Constanta, statiunea tineretului de pe litoral ....

Pana la urma am cumparat update la harta Romaniei si acum este un GPS corect, functional, cu harti normale!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #1108 : 14.Apr.2017, 02:39:00 p.m. »
Mi s-a intamplat de cateva ori sa nu stie pe ce drum sunt... nimic tragic deoarece stiam eu  :-))

Pana acum am folosit navi prin Grecia, Bulgaria, Romania si Moldova. In Md nu stie decat soselele importante, nici nu aveam mari asteptari in privinta asta. In Grecia m-a uimit ca stia niste drumuri neasfaltate prin Lefkada - nu am avut probleme. Ba chiar m-a ajutat prin Atena sa gasesc o adresa.

In general, cand am un drum nou de facut imi place sa ma documentez de acasa, cu hartile Google si sa memorez pe cat posibil punctele importante din traseu. Folosesc apoi navigatia pentru comfort: setezi destinatia si esti mai relaxat in privinta urmarii indicatoarelor. Stii spre exemplu ca urmeaza sa schimbi directia abia dupa x kilometri, mai arunci un ochi pe ea din cand in cand si in rest esti atent la trafic.

Ca backup folosesc Gmaps pe telefon. In strainatate fac cache la zonele de interes si daca am dubii ma orientez dupa GPS, fara trafic de date. Cu noua legislatie o sa fie si mai usor in UE ca poti folosi netul in roaming cu costuri minime.

Waze e util, mi-ar place sa-l pot afisa pe navi - deocamdata traiesc fara asta. Intra la capitolul dezamagiri impreuna cu actualizarea hartilor navi (rar si contra cost).

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Frychy

« Răspuns #1109 : 15.Apr.2017, 09:23:58 a.m. »
Buna dimineata. Va salut si va urez Sarbatori fericite alaturi de familie si cei dragi!
Am si eu o rugaminte sa-mi explice cineva mai bine cum sta treaba cu mirrorlink-ul acesta:
- in momentul de fata detin un telefon UMI Plus (posibil sa nu-l cunoasca nimeni) si ma gandesc sa-mi cumpar un telefon special pentru masina.
- daca imi cumpar telefon compatibil mirrorlink, sa inteleg ca nu merg rulate aplicatii ca waze, facebook, youtube etc. ? sincer daca nu se aude vocea tipei cu vireaza stanga, dreapta, pe mine nu ma deranjeaza.
- am citit prin cele 100 de pagini, parerile sunt impartite, unele postari sunt foarte vechi si ma gandesc ca poate din 2015 pana acum cei de la suzuki poate au mai schimbat anumite functionalitati ale sistemului.
- cand am ales masina, tipul care mi-a prezentat sistemul multimedia mi-a spus ca pot sa folosesc waze linistit si sa nu mai cumpar cardul de navigatie.... aici cred ca o sa-l intreb mai multe detalii pe el in momentul in care voi ridica masina de la Radacini Otopeni.
Va multumesc!
Suzuki Ignis 1.3 (2006) - Grey Metallic
Vitara 1.6 Passion ALLGRIP (2017) - Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic