Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 70232 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #180 : 30.Ian.2019, 03:11:38 p.m. »
dupa parerea mea la 30.000 km/an merita...si merita si mai abitir daca masina e folosita intr-un business care produce!
Am mai scris la o pagina anterioara, dar oamenii nu mai au rabdare sa citeasca din urma:
"Din ce am studiat si calculat economia medie pe care o faci la 100 km parcursi cu un vehicul dotat cu instalatie GPL este de aproximativ 15 lei/100km; adica la 100.000 km ai o economie de 15.000 lei (3250 euro)..daca scazi instalatia si unele costuri aferente de aproximativ 750 euro, rezulta ca ramai cu o economie de 2500 euro....
Deci ai dat pe masina sa zicem 20000 euro, ai utilizat-o 100.000 km si ti-au ramas in buzunar dupa aproximativ 5-10 ani vreo 2500 euroi de la combustibil....practic 12,5% din pretul masinii....e de analizat daca merita!

Cert merita pt. cei care au afacere cu masina (este un mijloc de productie/transport); daca faci in jur de 100.000km/an si la 4 ani(400.000 km) schimbi masina avand economisiti vreo 10.000 euro....

Pt. cei care utilizeaza masina ca un "pasiv" (adica pt. uz personal, nu pt. o afacere), nu stiu daca merita....economie este destul de mica! analizeaza fiecare. Cred ca din acest motiv totusi NU predomina masinile cu GPL, asa cum ar fi de asteptat.

Unde vad utilitatea montarii GPL?.....la masinile mai vechi, frumoase, bine dotate, luxoase, cu cilindree mare de care nu te induri sa le dai ca merg perfect dar consumul de benzina este urias!"
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: Lerua07, Meltdown

Offline Lerua07

« Răspuns #181 : 30.Ian.2019, 03:35:56 p.m. »
Un raspuns corect si obiectiv.  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline heto

« Răspuns #182 : 30.Ian.2019, 03:58:40 p.m. »
Cat a costat instalatia ? In cat timp crezi ca o amortizezi ?
600 EUR, la momentul achizitiei masinii + 380 lei pt protectie supape, mi s-a recomandat din doua parti diferite care nu aveau vreun interes sa-mi pun, asa ca am pus si protectia de supape. S-a amortizat de ceva km(am facut multi km in vara, cand pretul GPL era 2.2-2.3 iar benzina era la 5.6-5.8, acolo a fost hit maxim si am fost fericit ca am gpl).

Ce parere ai despre instalat GPL pe o masina noua ?
Economic vorbind sa cumperi o masina noua e o prostie. Dar totusi am facut-o. Acum vorbim totusi de un junghi de masina la 15k E, nu e ferrari sau mercedes. Ce mi-e dacia, ce mi-e suzuki. Am luat suzuki ca vroiam benzina si dusterul nu intra la programul rabla :), nu-mi pare deloc rau de asta. 

Nu ti se pare ca ar merita mai mult pe una SH fara garantie si eventual cu portbagaj mai incapator ?
Garantia la orice produs cumparat e mai mult liniste psihica, cand ai probleme incep si ei sa-ti caute nod in papura, ca ai scapat telefonul pe jos, ca n-ai exploatat masina corespunzator, ca piesa nu e acoperita de garantie, ca ai dat tu in vreo groapa, ca a ploat pe ea...
Am vrut initial masina SH. Dupa ce am vazut vreo 2-3 masini pe care se cereau 11-13k la 5-6 ani vechime cu 200k+ km cu istoric absolut incert in conditiile in care eu nu ma pricep la masini, am zis ca mai bine imi dau golf-ul la rabla ca oricum nu mai luam nici 500E pe el si imi iau o masina noua, iar suzuki-ul e best buy in 15k Euro(prin rabla) 4x4, aer conditionat automat, android auto, tableta multimedia, camera marsarier, Radar Brake System, Adaptive Cruise Control, garda inalta, scaune incalzite + masina arata bine. Ideea de gaz o aveam dinainte pt masina sh, cand mi-a fost propusa de catre reprezentanta cu mentiunea expresa ca e totul in regula si producatorul agreaza instalatiile landi renzo fara sa fie afectata garantia, n-am stat prea mult pe ganduri si nu am vazut motive sa nu o montez.

Masina mea face 30000 pe an dar tot mi se par prea mari dezavantajele date de GPL: posbililitatea sa nu functioneze corect instalatia, pierderea garantiei, pierderea unui anumit spatiu din portbagaj.
spatiu in portbagaj nu simt ca se pierde, o am in locul rotii de rezerva, nu am de gand sa schimb vreodata roata la masina, daca merge spray-ul de pana, bine, daca nu, exista vulcanizare mobila, daca se intampla ceva cu adevarat drastic sa ma prinda-n varf de munte, poate imi schimb optiunea si o sa tin roata de rezerva in portbagaj :).
E o instalatie in plus care se poate defecta si care introduce un risc in plus. Aduce avantajul economic si reduce foarte mult posibilitatea de a face pana prostului :).
  • vitara Passion, 5MT, AllGrip, benzina+gpl

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Meltdown, cristipx

Offline ntire2000

« Răspuns #183 : 30.Ian.2019, 11:09:08 p.m. »
nu am avut rabdare sa citesc cele 19 de pagini de pro si contro GPL, am aruncat doar asa o privire mai selectiva.
parerea mea e ca pe o astfel de masina, mai ales pe cele cu boosterjet nu se justifica o astfel de instalatie.
trebuie sa tinem cont de efectele asupra motorului, si mai ales de faptul ca la un suv (asa cum este el clasificat) pare un act de saracie sa montezi o astfel de instalatie.
pui GPL pe Logan, pe Clio, pe Ignis  :), pe masini din segmentul ala de oameni (mai) saraci/zgârciti care nu-si permit (nici) un consum urban de 7-8 l/100.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #184 : 31.Ian.2019, 06:39:01 a.m. »
Discutabila asta cu saracia
In italia subaru forester venea echipat cu gpl din fabrica si costa cat 4 loganuri.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline smiley

« Răspuns #185 : 31.Ian.2019, 08:48:49 a.m. »
@ntire2000 poate unii monteaza gaz pentru ca tin la mediul in care traiesc si vor sa polueze mai putin, asa cum gazul o face. Nu e neaparat act de saracie, saracie sunt pocnitorile de masini neingrijite, care scot fum, la care auzi articulatiile cum bat de pe trotuar sunt ruginite la maxim etc.

@heto Din curiozitate tu ai sticker cum ca masina ta are GPL?

Dezavantajul pe care il vad eu la GPL este ca multe daca nu toate parcarile subterane au interdictie pentru GPL :(

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #186 : 31.Ian.2019, 09:21:47 a.m. »
am citit undeva ca in anumite capitale din vest daca ai masina pe benzina sub E4, daca o treci pe gpl poti circula, gpl e considerat mai putin poluant.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Meltdown

« Răspuns #187 : 31.Ian.2019, 11:04:40 a.m. »
nu am avut rabdare sa citesc cele 19 de pagini de pro si contro GPL, am aruncat doar asa o privire mai selectiva.
parerea mea e ca pe o astfel de masina, mai ales pe cele cu boosterjet nu se justifica o astfel de instalatie.
trebuie sa tinem cont de efectele asupra motorului, si mai ales de faptul ca la un suv (asa cum este el clasificat) pare un act de saracie sa montezi o astfel de instalatie.
pui GPL pe Logan, pe Clio, pe Ignis  :), pe masini din segmentul ala de oameni (mai) saraci/zgârciti care nu-si permit (nici) un consum urban de 7-8 l/100.

Daca s-ar justifica financiar as pune GPL si pe s-class.
Atata timp cat imi raman MULTI bani in buzunar nu prea conteaza.
Decat sa dai banii pe accize mai bine pe saorma.  :-))

EDIT: sa nu mai zic ca iti da o libertate mai mare de miscare.
Un drum pana la mare devine mult mai ieftin.
Daca mergi mult cu masina in afara clar iti iei GPL sau diesel.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ...

« Răspuns #188 : 31.Ian.2019, 11:06:04 a.m. »
Decat sa dai banii pe accize, mai bine pe analize, sa si rimeze...

The following users thanked this post: Meltdown

Offline Meltdown

« Răspuns #189 : 31.Ian.2019, 11:25:58 a.m. »
@cad Am ratat ocazia.  :-))
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl