Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 70231 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1613
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #160 : 10.Apr.2018, 09:19:15 a.m. »
Salutare. Am montat instalatie gpl pe Suzuki Vitara 1.6 benzina,120 de cai ,an 2017,4x4. Instalatie este montata la o firma de gaz din Buzau,instaltia este BRC + protectie supape FlashLube. Alimentez cu gpl numai de la Mol,masina ruleaza perfect ,nu se simte absolut nici o diferenta intre benzina si gaz.
Am ales sa montez gpl pentru ca si inainte am avut masina pe gpl . Si odata mers cu gpl cred ca este destul de greu sa mergi pe benzina. Mai ales cand un plin la benzina este 250 lei iar unu de gaz 90 de lei.
Ca si economie ,este undeva intre 400-500 lei pe luna. Fosta masina era tot noua si tot cu instalatie gpl aftermarket si am fost foarte multumit.
Va doresc succes in a alege cea mai buna solutie pentru fiecare.
La Vernesti ai montat instalatia??? Cit a ajuns??
Ai pus rezervor toroidal in locul roti de rezevă?? ce marime??
Montau si alt model de GPL???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Damistupy

« Răspuns #161 : 10.Apr.2018, 10:35:10 a.m. »
Da.la ei. Landorezi 3050,tomasetto undeva 3300 si BRc ales de mine 3550 lei. Cu rezervorul in locul rotii de rezerva de vreo 55 litri.
  • Suzuki Vitara

Offline Damistupy

« Răspuns #162 : 10.Apr.2018, 10:38:27 a.m. »
Plus protectia Flashlube supape 400 lei. Optiunea aleasa de mine pentru montare si recomandata de catre ei.
  • Suzuki Vitara

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14641
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #163 : 10.Apr.2018, 11:14:10 a.m. »
Sa-ti mai zic un secret: poti edita postarea initiala in interval de 15 minute pentru a aduga ce-ai uitat prima data, astfel incat sa nu mai scrii alt mesaj. ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline heto

« Răspuns #164 : 10.Apr.2018, 12:01:32 p.m. »
@Damistupy:

Cum e cu garantia pentru motor? Stiu ca toate reprezentantele monteaza doar Landi Renzo. Garantia oferita de suzuki oricum se pierde, dar reprezentantele isi asuma raspunderea pentru eventualele daune (cel putin asta am inteles de la o persoana din cadrul unei reprezentante Dacia, unde se intampla acelasi lucru si sunt un pic suparati ca au inceput motoarele pe GPL sa cada). Din cate am inteles, desi informatia care o detin nu este oficiala si pot sa spun ca e "gura targului", au fost cateva probleme la motoarele pe GPL de la Vitara si Arinovis Brasov mai monteaza acest fel de instalatie doar dupa ce se semneaza o hartie in care utilizatorul isi asuma eventualele probleme aparute la motor datorita acestei instalatii. Pana acum si-au asumat raspunderea pentru motoarele cazute(am inteles ca ar fi vorba de doua motoare ce au cazut undeva in jur de 60-70 000 km). Dupa cum spuneam, informatiile pe care le am nu sunt "oficiale" si e ce am auzit prin "targ", de la unu' altul. Nu cunosc direct niciun proprietar cu instalatie GPL al carui motor sa fi cazut, nu cunosc alte detalii, dau si eu mai departe ce am auzit. Persoanele cu care am vorbit nu lucreaza pentru Arinovis sau alta reprezentanta suzuki, dar lucreaza in domeniu(fie mecanic, fie la alta reprezentanta, fie la distribuitor de piese auto si cunosc domeniul si ce se intampla pe piata auto din Brasov). Nici nu-mi vine sa pun intrebarea la Arinovis, in ideea ca nu stiu, nu ma afecteaza, desi cred ca o voi face zilele urmatoare cand ma duc la schimbul de gume.

Cu informatiile actuale, nu cred ca as mai monta instalatie GPL. Acum merg cu ea inainte si vedem daca se intampla ceva ce trebuie facut.
  • vitara Passion, 5MT, AllGrip, benzina+gpl

Offline enicky

« Răspuns #165 : 10.Apr.2018, 12:32:47 p.m. »
....Cum e cu garantia pentru motor?
    Cred ca am mai postat undeva p-aici : parca acum 2 ani, la SAB in standul Radacini era o firma care monta "gaz", aveau si un swift parca expus cu instalatia pe el, si dl. respectiv spunea ca se pastreaza garantia deoarece se face prin dealer. Aveam si o carte de vizita pe undeva.
     Iar anul acesta era langa standul Suzuki era o firma care montase pe o Vitara GNC.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Soimu

« Răspuns #166 : 10.Apr.2018, 12:51:42 p.m. »
@Damistupy:

Cum e cu garantia pentru motor? Stiu ca toate reprezentantele monteaza doar Landi Renzo. Garantia oferita de suzuki oricum se pierde, dar reprezentantele isi asuma raspunderea pentru eventualele daune (cel putin asta am inteles de la o persoana din cadrul unei reprezentante Dacia, unde se intampla acelasi lucru si sunt un pic suparati ca au inceput motoarele pe GPL sa cada). Din cate am inteles, desi informatia care o detin nu este oficiala si pot sa spun ca e "gura targului", au fost cateva probleme la motoarele pe GPL de la Vitara si Arinovis Brasov mai monteaza acest fel de instalatie doar dupa ce se semneaza o hartie in care utilizatorul isi asuma eventualele probleme aparute la motor datorita acestei instalatii. Pana acum si-au asumat raspunderea pentru motoarele cazute(am inteles ca ar fi vorba de doua motoare ce au cazut undeva in jur de 60-70 000 km). Dupa cum spuneam, informatiile pe care le am nu sunt "oficiale" si e ce am auzit prin "targ", de la unu' altul. Nu cunosc direct niciun proprietar cu instalatie GPL al carui motor sa fi cazut, nu cunosc alte detalii, dau si eu mai departe ce am auzit. Persoanele cu care am vorbit nu lucreaza pentru Arinovis sau alta reprezentanta suzuki, dar lucreaza in domeniu(fie mecanic, fie la alta reprezentanta, fie la distribuitor de piese auto si cunosc domeniul si ce se intampla pe piata auto din Brasov). Nici nu-mi vine sa pun intrebarea la Arinovis, in ideea ca nu stiu, nu ma afecteaza, desi cred ca o voi face zilele urmatoare cand ma duc la schimbul de gume.

Cu informatiile actuale, nu cred ca as mai monta instalatie GPL. Acum merg cu ea inainte si vedem daca se intampla ceva ce trebuie facut.

Din ce am inteles eu alimentarea cu GPL ar putea deteriora motorul datorita faptului ca temperatura in camera de ardere si la evacuare e mult mai mare decat la alimentarea cu benzina si afecteaza in principal supapele(la benzina o parte din energie este folosita la vaporizarea particulelor de lichid rezultand o temperatura mai mica a amestecului care arde, iar la GPL deja intra gazul in camera de ardere si temperatura rezultata ar fi mult mai mare.) Deci sistemul de protectie suplimentara a supapelor ar rezolva deteriorarea prematura a acestora(60-80K KM....

Acum daca ai montata instalatia GPL, ai o multitudine de alegeri: a)mergi cu ea la drumuri lungi, cand da randament maxim si se amortizeaza repede; b)dupa ce ti-ai scos banii pe ea in vreo 40k km o poti folosi din an in paste sau demonta; c)o folosesti alternativ si egal ca sa nu ai defectari motor pana in 100k-120k km si ajuns aici iti iei alta masina...etc.....
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Damistupy

« Răspuns #167 : 11.Apr.2018, 06:49:24 a.m. »
Eu unul sunt foarte multumit de instalatie. Bani pe ea ,instalatie,se amortizeaza in 10 luni,maxim.
Ca si o observatie din propria experienta ,cineva ar putea spune ca nu merge cu masina foarte mult si nu merita investitia,personal am experimentat ca in momentul in care montez gpl nu ma mai uit la pretul plinului si plec oriunde ,cand doresc .
Cu garantia ,nu prea m-am interesat ,si nu am auzit de nici o masina in garantie sa aibe probleme grave la motor . Dar orice este posibil.
Cum spuneam fiecare alege dupa propria gandire .
Service-ul  de la Buzau mi-au recomandat Instalatia BRC. Dar inainte ca ei sa o recomande am citit pe forumurile din Italia si ei monteaza tot BRC si sunt mult mai multi ca la noi in țară si sunt foarte multumiti.
  • Suzuki Vitara

Offline enicky

« Răspuns #168 : 11.Apr.2018, 11:28:18 a.m. »
   Am fost la SAB si la standul Radacini un tip impartea carti de vizite si ne povestea ca putem comanda la firma (radacini) instalatir gpl, ne programam si contra sumei de 620 euro ni se monteaza instalatia respective pe masina, cu rezervorul in locul rotii de rezerva, iar alimentarea cu gaz se va face  pa langa busonul de benzina cu ajutorul unui adaptor.
   De altfel, chiar ne-a aratat un swift cu gpl montat. Autoturismul va avea acelasi consum ca la benzina + 1 litru/100km.
   Atat pot sa va informez pt. amatorii de gaz. Personal sunt convins ca merita, la 2,3 lei/litrul de gaz, amortizarea e rapida.
     Cred ca mai instaleaza si Radacini.
     Cat despre amortizare, aceasta decurge conform utilizarii.  Dar odata montata, nu vad de ce s-o demontezi dupa amortizare, mai ales ca randamentul maxim se obtine dupa  !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline suzeta

« Răspuns #169 : 11.Apr.2018, 05:17:13 p.m. »
Sunt câteva cazuri documentate aici pe forum în care motorul M16A a avut de suferit în urma utilizării GPL.

Eu mi-am distrus supapele folosind GPL pe SX4 M16A... am montat instalatia la 70k km si dupa 40k km a inceput sa dea semne de oboseala, in special misfire-uri. Dupa inca 1 an de mers prin service-uri, am reusit sa gasesc un mecanic in vasta care stia ca motorul M16A nu se impaca cu GPL (cel de 120CP... cu cel de 107 CP nu au fost probleme), deci la facelift au slabit materialul.
Dupa 4 ani de mers cu GPL...sunt undeva la 0 cu amortizarea investitiei (2800 instalatia + ~3000 reparatiile). Am ramas doar cu stresul din perioada aia si cu mai putin spatiu in portbagaj. N-as mai repeta distractia.
From the people who brought you pearl harbor...