Autor Subiect: Timp de asteptare New Vitara  (Citit de 90595 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline RobertU

Re: Timp de asteptare New Vitara
« Răspuns #580 : 01.Nov.2018, 03:07:05 p.m. »
Salutare!
Pana acum am avut contact doar tangential cu Vitara (are cineva din familie de ~2 ani), dar in curand voi deveni posesorul uneia.
Am facut comanda pe 15 oct si perioada de livrare aproximata de dealer (Iasi) este mijlocul lui dec. - inceputul lui ian, deci timpul de asteptare ar fi undeva la 2,5 - 3 luni.
Masina va fi cu echiparea Spirit, 1,4 boosterjet, allgrip, 6MT.
Toate bune!
  • Pending: Suzuki Vitara FL Spirit, 1.4 4WD MT

Offline sfichiu

« Răspuns #581 : 02.Nov.2018, 09:46:16 a.m. »
Asteptare usoara @RobertU!.....ai facut o alegere buna! :good:
  • VITARA S ,Matiz

Offline sebicu1919

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #582 : 24.Nov.2018, 04:46:03 p.m. »
Buna,

In viitorul cel mai apropriat urmeaza sa fiu posesorul unu Vitara FL 1.4 4WD MT Passion Gri.
Comanda la masina am facut-o in data de 5 Octombrie(utilizand programul Rabla). In contract, in dreptul termenului de livrare este specificat "estimativ" 45 de zile calendaristice. Termenul a fost depasit deja.
Masina a fost comandata de la reprezentanta Suzuki din Cluj. Conform spuselor Dealer-ului, masina a iesit din fabrica la data de 12 Noiembrie. Miercuri(21.11) am fost informat ca masina a plecat din fabrica in data de 20.11 . Oare cat poate sa stationeze masina in vama sau in cat timp ma pot bucura de ea ? :dknw: Sper totusi ca de saptamana viitoare sa ma pot bucura de ea.

Numai bine!  B-)
  • Suzuki Vitara 2018 1.4 MT

Offline RobertU

« Răspuns #583 : 25.Nov.2018, 12:19:12 a.m. »
Multumesc @sfichiu!
Intre timp termenul de livrare pentru mine s-a mutat in 2019 ian.

@sebicu1919 - din ce stiu de la dealer-ul din Iasi, livrarea e in aprox. 2 sapt de la fabricatie. Mergand pe estimarea asta, saptamana viitoare ar trebui sa ai masina  ;)
  • Pending: Suzuki Vitara FL Spirit, 1.4 4WD MT

Offline NIKULA

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #584 : 26.Nov.2018, 12:08:51 p.m. »
Salutare tuturor!
În cele ce urmează doresc să vă împărtășesc unele din impresiile mele cu privire la modul în care reprezentantul Suzuki căruia m-am adresat pentru a comanda un autoturism marca Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Luxus AT culoare COOL WHITE înțelege să aibă și să păstrze relația cu clienții:

Așadar, la finele lunii august a.c. m-am prezentat la sediul dealer-ului pentru încheierea contractului, ocazie cu care am achitat și avansul (taxa de rezervare). Ulterior am mai efectuat câteva vizite la sediul acestuia pentru a duce și documentele necesare înscrierii în programul RABLA, acest aspect fiind definitivat undeva în luna septembrie.

Până aici toate bune și frumoase, consilierul de vânzări fiind deosebit de politicos, furnizându-mi toate datele solicitate. Atât în lunile septembrie - noiembrie a.c. cu ocazia vizitelor efectuate, cât și telefonic m-am interesat în legătură cu data estimativă de livrare a mașinii, răspunsul consilierului de vânzări fiind acela că încă nu a primit confirmarea intrării în producție a mașinii.

La începutul acestei luni, în urma demersurilor efectuate (transmiterea unui e-mail către conducerea firmei), lucrurile păreau că încep să se miște. Ulterior am primit răspuns că mașina cu caracteristicile comandate va intra în producție la data de 21.12.2018. Având în vedere acest aspect dealerul a depășit data la care s-a angajat să livreze mașina, respectiv finele lunii noiembrie a.c.

Am solicitat prin e-mail să-mi furnizeze data la care a făcut comanda la fabrică. După o perioadă de liniște, mi-a comunicat că au fost probleme ”pentru că nu găseau codul de culoare și fabrica nu a confirmat comanda” dar fără a menționa datele solicitate. Oare acești puștani puși să facă planul firmei au impresia că stau de vorbă cu persoane cu persoane neavenite? Am revenit cu aceeași solicitare către acesta dar s-a menținut liniștea în continuare. Sincer, nu știu ce să mai cred despre aceștia! Oare șefii acestora se complac și sunt marcați de suficiență? Oare interesul lor nu este acela de a avea vânzări cât mai multe?
Ce părere aveți? Cum ar trebui să procedez în continuare, mai ales că perioada de așteptare este, la acest moment, de peste 4 luni iar din 2019 cele cu AT nu se mai încadrează la RABLA? (primul document a fost încheiat la începutul lunii iulie a.c.)

O zi bună tuturor!
  • SUZUKI

Offline ...

« Răspuns #585 : 26.Nov.2018, 12:34:51 p.m. »
In primul rand, bine ai venit printre noi!
Trebuie sa stii ce penalitati ai trecute in contract pentru astfel de intarzieri. De regula, nu exista...Stiu ca suna paradoxal, dar  nu toti dealerii vor sa vanda cat mai multe bucati, ci cat mai usor si la cat mai mult profit. Relatii Suzuki cu clientii nu este tocmai punctul forte al marcii, am trecut multi prin frustrari de genul, inclusiv eu.
Daca ai un contract cu clauze pentru situatia aceasta, care sunt in avantajul tau, poate reusesti sa obtii un discount suplimentar sau accesorii care sa acopere valoarea voucherului Rabla. Incercarea moarte n-are.

Offline NIKULA

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #586 : 26.Nov.2018, 02:50:50 p.m. »
Salut,
cad - Referitor la prevederile contractuale încă nu le pot discuta datorită clauzelor de confidențialitate. Asta până după luna noiembrie când eu pot fi exonerat datorită încălcării angajamentului de către vânzător și nu aș mai putea fi tras la răspundere.
Ceea ce pot spune este că, din start am obținut un discount.

În ceea ce privește dealerul și numărul de mașini vândute, pot spune că vânzătorul a încercat în ”n” cazuri să mă convingă să schimb Luxus cu Passion, probabil ce avea pe stoc și putea aduce fără mare bătaie de cap. Ce m-a deranjat a fost faptul că m-a sunat pentru astfel de lucruri dar nu m-a întrebat dacă doresc un Luxus, dar altă culoare. Din informațiile mele, confirmate dealtfel de alți dealeri avea posibilitatea de a aduce acest tip de mașină, dar pe alte culori, acestea figurând în sistemul fabricii ca fiind disponibile. Oricum, eu încerc să obțin o adresă de e-mail viabilă de la Suzuki.hu și Suzuki.jp pentru a le semnala aceste deficiențe, cu atât mai mult cu cât dealerul a aruncat toată vina în cârca fabricii. Mă mai gândesc dacă voi sesiza și ANPC și în ce formă.

Mulțumesc pentru sfat!
  • SUZUKI

Offline FlorinSuzuki

« Răspuns #587 : 27.Nov.2018, 04:25:00 p.m. »
Si eu sunt in asteptarea datei de fabricatie tot pentru un Luxus AT, cu rezervare platita din 7 Noiembrie. Eu am comandat-o la Autonet, nu stiu de unde ai comandat-o tu.
Oricum mi s-a spus ca o sa intarzie, sarbatori, alea-alea ...  :baston:
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

Offline sebicu1919

• Newbie
  • *
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #588 : 27.Nov.2018, 07:27:06 p.m. »
Buna,

De azi sunt posesor de Vitara Passion si astept noile aventurile cu ea.
@RobertU  ai avut dreptate.
  • Suzuki Vitara 2018 1.4 MT

Offline FlorinSuzuki

« Răspuns #589 : 27.Nov.2018, 10:53:29 p.m. »
Mi-ar parea stupid pentru un dealer sa prefere sa stea agatat cu 1500 de euro cand ar putea sa incaseze toti banii pentru masina. Poate nu inteleg eu toate subtilitatile ...  :-?
Cine nu a luat masini de pe stoc, cat ati asteptat?

Sebicu, felicitari si sa o stapanesti sanatos!
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black