Autor Subiect: Timp de asteptare New Vitara  (Citit de 90639 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
Re: Timp de asteptare New Vitara
« Răspuns #410 : 10.Apr.2017, 10:47:43 a.m. »
Daca masina e produsa, să zicem azi de fabrică, in cât timp ajunge la dealer?
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline aleksanders

« Răspuns #411 : 10.Apr.2017, 11:24:31 a.m. »
depinde de mai multi factori - sunt anumite zile cand pleaca transportul din fabrica catre romania si mai apoi unde si cum se face separarea pe Romania - in principiu stiu ca era un termen intre 7-14 zile;
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Cleriq

« Răspuns #412 : 10.Apr.2017, 12:56:55 p.m. »
La mine a durat cam 6 sapt de la fabricare pana a ajuns la dealer.
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

Offline tra

« Răspuns #413 : 10.Apr.2017, 03:59:06 p.m. »
Daca masina e produsa, să zicem azi de fabrică, in cât timp ajunge la dealer?

Fabricata pe 31.01.2017; Facturata de fabrica pe 08.02.2017; pe 14.02 dimineața era in curtea dealerului... Depinde și cat de repede facturează Fabrica/Dealerul.
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline jupanul1

« Răspuns #414 : 10.Apr.2017, 04:07:12 p.m. »
Nu cred că ”facturatul” e problema principală ci ... cealaltă activitate ce survine părții, după emiterea unei facturi.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline tra

« Răspuns #415 : 10.Apr.2017, 04:15:29 p.m. »
In cazul meu in ziua fabricării mașinii dealerul a avut banii in cont și ținând cont de perioada istorica (OUG 13) dealerul avea tot interesul sa facă plata cat mai repede... cursul se ducea in bălării de la o zi la alta... asa ca nu a ținut de el ci de fabrica!

Offline jupanul1

« Răspuns #416 : 10.Apr.2017, 04:26:05 p.m. »
Se pare că-mi scapă mie ceva subtilități de-astea cu schimbul valutar, dobânzi la depozite, risc valutar, etc.. ma bad!

În economia aprovizionării un factor determinant, mai ales la vânzătorii mai pauperi așa, îl constituie transportul și nu acesta ca activitate în sine (recte durată) ci costul său. Că una e să duci un singur vehicul pe platformă și alta e un trailer întreg. Atât d.p.d.v cost cât și al priorității la încărcare.

P.S. - știi că e foarte posibil și chiar probabil ca dealerul să nu fi plătit producătorului cu ”banii tăi”, nu? Mie îmi place să cred (da, știu, sunt mai idealist așa) că dealerii/revânzătorii ar avea acces la o linie de credit din care să-și finanțeze activitatea, inclusiv achizițiile de marfă spre revânzare, nu să fie nevoie să vie ”cu bani de-acasă” sau să ceară plata în avans ca la... De fapt nici nu știu unde tot zice lumea că se practică cu banii înainte.

Offline emil_greus

« Răspuns #417 : 10.Apr.2017, 07:59:45 p.m. »
Dupa cum stiu eu dureaza cam 2 saptamani de la data iesirii din fabricatie pana cand masina ajunge la dealer.

Referitor la transport, cam toti dealeri au contract cu Lagermax. Acesta are un parc de logistica la Curtici. Masinile sunt transportate de la fabrica in parcul celor de la Lagermax, iar acolo sunt sortate pe destinatii. De exemplu, daca sunt prea putine masini Suzuki pentru dealerul X, transportul se completeaza cu VW, Skoda, etc. si pleaca catre localitatea respectiva. Lasa 2-3 masini la Suzuki, 2-3 la VW, etc.

The following users thanked this post: gabineg

Offline tra

« Răspuns #418 : 11.Apr.2017, 01:55:57 p.m. »
P.S. - știi că e foarte posibil și chiar probabil ca dealerul să nu fi plătit producătorului cu ”banii tăi”, nu? Mie îmi place să cred (da, știu, sunt mai idealist așa) că dealerii/revânzătorii ar avea acces la o linie de credit din care să-și finanțeze activitatea, inclusiv achizițiile de marfă spre revânzare, nu să fie nevoie să vie ”cu bani de-acasă” sau să ceară plata în avans ca la... De fapt nici nu știu unde tot zice lumea că se practică cu banii înainte.

Masina a fost plătită din banii mei contractul a fost negociat și personalizat în acest scop; NU au linie de credit... de unde și discountul mai mare obținut fata de ceilalti dealeri :good: Sunt dealeri care în loc sa plătească comisioane la bănci pt linia de credit prefera sa ruleze banii cu o viteza mai mare și să aibă același profit... dacă nu cumva mai mare. Oricum, fiecare dealer își știe socotelile și ce discount poate avea!

Offline jupanul1

« Răspuns #419 : 11.Apr.2017, 03:26:36 p.m. »
Ok, așa să fie, nu cunosc detaliile fiecărei afaceri ce-și zice ”dealer auto”. Sunt absolut convins că dealerii mai mici pot oferi prețuri mai bune - chiar și numai pentru faptul că n-au cheltuieli de ”regie” prea mari. Și nici stoc care să-i coste.

Așteptare ușoară tuturor!