Autor Subiect: Timp de asteptare New Vitara  (Citit de 90633 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline PAR

Re: Timp de asteptare New Vitara
« Răspuns #180 : 16.Dec.2015, 10:41:32 a.m. »
@RaduV, felicitari si sa te bucuri cat mai mult de noua achizitie. :)
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline Cristi Borcos

« Răspuns #181 : 05.Ian.2016, 04:02:49 p.m. »
S-a intamplat cuiva dintre colegi (sau stie cineva vreun caz) ca livrarea masinii sa se faca depasind termenul din contract?
  • Suzuki Vitara S 1.4T, 6MT

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #182 : 05.Ian.2016, 05:01:09 p.m. »
S-a intamplat. Acorda-ti un timp sa citesti formul si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale, inclusive la unele pe care inca nu le-ai pus :)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, Relisis

Offline marcone

« Răspuns #183 : 05.Ian.2016, 05:06:47 p.m. »
Sunt cativa care au asteptat cele 90 de zile dar asta s-a datorat schimbarii optiunii (de la Vitara "normala" la S).

Oricum din cate am inteles eu de la dealer, procesul se desfasoara in felul urmator:
-fabrica are o capacitate de productie de x masini pe zi, situatia fiind trasparenta pentru dealeri.
-dealerii rezerva masinile in limita acestui numar, probabil exista si un mecanism de prioritizare in functie de volumul comandat
-masina odata produsa este achitata de catre dealer si trimisa acestuia care la randu-i o revinde utilizatorului final.

Intarzierile se pot produce atunci cand capacitatea de productie se reduce (lipsa piese, rata mare de defectare, calamitati naturale samd) si/sau mecanismul de prioritizare te dejavantajeaza (vine o comanda de 100 de masini care trebuie livrate intr-un termen agresiv si fabrica le baga in "fata)"

Daca procesul functioneaza asa nu vad de ce dealerii nu ar fi motivati sa se miste repede in ceea ce tine de responsabilitatea lor pentru ca din momentul in care masina paraseste fabrica pana ce intra in posesia clientului final dealerul are niste bani blocati in produsul respectiv.

The following users thanked this post: Cristi Borcos, Relisis

Offline dbarabas

« Răspuns #184 : 06.Ian.2016, 04:19:16 p.m. »
Mai intervine un factor important. Pentru a reduce costurile mașinile nu sunt produse in ordinea comenzilor ci pe serii de aceiasi culoare. Pe scurt, fabrica produce intr-o perioada de timp numai mașini de o anumită culoare. Dacă ai ghinionul ca mașina comandata sa fie dintr-o culoare care tocmai a fost terminată trebuie sa aștepți pana aceea culoare intra din nou in producție peste un ciclu de alte culori. Din acest motiv uni cumpărători primesc mașinile f repede (culoarea este in producție) iar alții peste 30-40 zile.

Sent from my iPad using Tapatalk

The following users thanked this post: marcone

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #185 : 06.Ian.2016, 05:13:13 p.m. »
Legendă urbană, caută filmulețe pe net și ai să vezi că pe aceiași linie de producție sunt modele și culori diferite în același timp. :)

Offline TVS

« Răspuns #186 : 06.Ian.2016, 06:57:13 p.m. »
Aceeași informație am primit si eu când am dat comanda . Mai exact când am fost la Rădăcini , in Martie , am avut scris negru pe alb ce culori sunt in producție in Aprilie si Mai . Pt oricare alta culoare care nu era in producție , trebuia sa trimită mail ca sa vadă când intra . am aruncat  hârtia , din pacate .
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline sirsefu

« Răspuns #187 : 06.Ian.2016, 07:13:35 p.m. »
asa a fost si la mine cand am comandat s-cross-ul in aprilie. la dealer era o aplicatie  care ii dadea data de productie pe diverse modele/versiuni dar si pe culori pe saptamani. asa mi-a estimat data de productie ca fiind prima saptamana din iunie si data de livrare cu maxim 10 zile in plus.

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

Offline dbarabas

« Răspuns #188 : 06.Ian.2016, 09:06:05 p.m. »
Așa lucrează fabrica Suzuki Ungaria. Alți producători pot avea alte metode dar noi suntem pe forumul Suzuki. Am văzut clipul la care face referire "legenda urbană", a nu se confunda culoarea diferită de la mașini diferite. Sunt linii de montaj diferite pentru Swift, Vitara, S-Cross așa ca toate mașinile Swift pot avea o culoare diferită față de Vitara de exemplu, dar nu diferită între ele, așa cum se vede de fapt si in clipul respectiv.

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline PAR

« Răspuns #189 : 27.Ian.2016, 07:30:57 p.m. »
Se pare ca nici al doilea termen de livrare 29.01.2016 nu o sa fie respectat.

Din data de 11.01.2016 si-a reluat fabrica lucrul si am aflat ca masina mea este gata, urmeaza cateva zile de test si comunicarea datei de livrare, mi-au spus daca in saptamana 3 (data 12-16) nu ajunge, SIGUR va fi livrata  in saptamana 5 (data 25-29).

Am zis bine, inca-i timp, nu-i stresez, sun in data de 25, imi fac planuri stiind ca sigur ajunge saptamana aceasta. Raspuns asteptam data de incarcare din HU.

Bine astept,  primesc raspuns oficial, NU STIU, inca nu am primit confirmarea de la fabrica, marti, miercuri, joi, saptamana aceasta primim data de incarcare si in 2-4 zile ajunge.

STOOOOP! Acelasi raspuns l-am primit si in urma cu 2 saptamani si acuma la fel? Si anul trecut aceleasi magarii, cand am dat comanda, sigur ajunge la sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie, maxim 15 decembrie.

Masina mea ii gata inca din data de 11, si inca nu a ajuns, de ce dureaza atata? doar vin din HU in cateva ore ajung sau le trimit din Noua Zeelanda? (dar posibil sa fie si de anul trecut, parerea mea, anul trecut nu au putut sa o termine la timp si acuma in prima zi de lucru ii totul gata? Posibil ca doar nu asambleaza nave spatiale).

Raspuns, dupa destule tratative, pai... avem o comanda de 8 masini care vin la noi si in functie de cum le termina fabrica, de aceea 2-4 zile ajung de la comunicarea incarcarii, pentru ca se asteapta si alte masini. Si asta daca pot sa onoreze toate, vine un trailer cu 8 bucati direct la ei, daca nu, posibil sa se mai opreasca si in alta localitate si bla bla.

Nu inteleg, nu-i departe HU cand sunt gata 2-4 masini, mergeti dupa ele, sau sa le trimita, acuma asteptam pana fabrica termina masinile pentru toata zona?

• Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT