Autor Subiect: Timp de asteptare New Vitara  (Citit de 90627 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Timp de asteptare New Vitara
« Răspuns #130 : 29.Oct.2015, 01:41:31 p.m. »
... nu e de vina ca sa spun asa, fata ca are parintii naspa rau, un unchi alcoholic si fratele "baietas".

De unde-o fi invatat saraca bunele maniere?  :-/

In rest, ai perfecta dreptate. Cererea brusca de Vitare a ingrosat lista de asteptare si a dat peste cap logistica producator-transporator-dealer. Presupun ca in timp se va reveni la un ritm normal cerere-oferta si atunci timpul de asteptare va scadea la zero. Asa am cumparat eu in 24 ore SX-ul din vitrina showroom-ului.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cosmin09

« Răspuns #131 : 29.Oct.2015, 02:30:37 p.m. »
Cel mai important impact negativ al intarzierii sosirii masinii, pt mine, este acela al deprecierii leului fata de euro din ultima perioada. Daca masina sosea, asa cum "ar fi trebuit" (conform calculelor facute de mine impreuna cu dealer-ul) pana pe 16.10.2015, o puteam plati cu aprox 800 de lei mai putin...deci, mai puteam pune niste accesorii pe ea de banii astia. O depreciere de 0,032 lei la curs (atat e diferenta acum fata de cursul de la mijlocul lui oct. 2015), la pretul masinii inseamna ceva.... Diferenta este de la cursul de facturare al masinii, care este cursul BRD de schimb in cont (vanzare) si care, dupa parerea mea, dupa ce il urmaresc de cand am facut contractul pt masina, este facut dupa ureche. Nu are nicio treaba cu cursul BNR. Nu exista o formula de calcul cu care sa poti calcula singur cursul lor in functie de cel al BNR...Iar cursul BRD a ajuns pt prima data, de cand am facut eu contractul pt masina, la peste 4,5 lei pt un euro....

Sa nu mai spun ca cu aprox 800 de lei pot face aprox 3 plinuri de rezervor la pretul de acum, de 5,07 lei pe litru de benzina. Iar cu aceste 3 plinuri, la un consum de 7/100 km, as fi putut merge cu noua mea masina peste 2000 de km. Asadar ...poate o vacanta.

Sau poate valoarea politei de asigurare RCA...

Pana la urma, intarzierea livrarii, neexplicata de Suzuki Ungaria, se poate reduce si la pierderi financiare pe care le avem noi cumparatorii.... Dar asta e, la mine nu a expirat termenul din contract si teoretic, am luat in considerare o crestere a cursului de la momentul semnarii si pana la data limita a contractului. Sa speram ca nu creste mai mult....
« Ultima Modificare: 29.Oct.2015, 02:42:19 p.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #132 : 29.Oct.2015, 05:26:57 p.m. »
Daca mai ai rabdare sa intarzie vreo doua luni, o iei cu TVA 19%.
Sa vezi atunci ce vei mai plange.
 =))

Serios vorbind, oare chiar vor scadea dealerii preturile masinilor cu 5% de la 1 Ianuarie?
(de fapt scaderea ar trebui sa fie cam ~4%, chestier de aritmetica a TVA-ului)
« Ultima Modificare: 29.Oct.2015, 05:34:40 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline shpeedy

« Răspuns #133 : 29.Oct.2015, 05:31:13 p.m. »
2016 e an electoral, deci DA, dar va rog sa ne limitam la off-topic... :pardon:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline magicoolje

« Răspuns #134 : 29.Oct.2015, 05:35:42 p.m. »
O mica corectie daca se poate...Tva 20% din 2016...abia din 2017 cica 19%...ramane de vazut.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline bluegucci

« Răspuns #135 : 29.Oct.2015, 07:28:28 p.m. »
Inainte de suzuki, am fost pe la Mazda. Vroiam si eram hotarat la un CX-5. La Arian in bucuresti am intrat in showroom si vreo juma de ora nu m-a bagat nimeni in seama. Cand am flat detalii, imi puteam aduce o masina cam in 6 luni (in Iunie imi dadusera termen Nov-Dec), chiar si mai mult. Pentru o benzinara simpla. Am renuntat, cu toate ca imi doream masina foarte mult.

La suzuki am intrat, am vazut, am facut test drive, am cantarit putin, sedinta de familie, mers inapoi, a intrat el intr-un "sistem online de la suzuki unde se fac rezervarile", mi-a zis ce are la dispozitie si cand, trebuia sa ne incadram si la Rabla, eu am vrut rosie, am gasit doar alba,  turqoise si neagra, unitone, am ales albastrica, am acceptat, platit avans instant, rezervata in acceasi zi pe acelasi "sistem online de rezervare la fabrica suzuki" si drept urmare maine o ridic.

Sincer nu stiu daca a fost un skill special al celor de la reprezentanta sau un noroc orb al meu personal. Termenele mi s-au parut decente ptr o masina care nu era intr-un stoc local. La Mazda dura niste secole eterne. Plus ca nu stiu daca si ceilalti folosesc acelasi sistem de rezrvare online sau nu. Dealerul chiar mi-a mentionat la un moment dat ca nu paote intra in sistem deoarece e blocat de fabrica care introduce masinile noi pe care le poate livra.

Oricum ar fi, eu zic ca merita asteptarea :) E o masina excelenta, fara pretentii de high-end class, dar cu dotari f bune.

Si se pare ca sunt si in targetul lor de 30-40 ani, activ, familie, copii (sau cum era? ) :))

Offline Seteh

« Răspuns #136 : 29.Oct.2015, 08:05:11 p.m. »
Pe bune daca stiu cum aveti atata rabdare  :">.  Eu am cinci masini noi cumparate pana acum in viata mea si toate le-am luat de pe stoc. Nu cred ca as rezista sa stau atat. Fara suparare, nu sunt genul. Mai ales daca am banii in mana cum s-ar zice. Dau banii si vreau obiectul.
Prefer sa mai pun ceva bani daca e o varianta superioara de echipare sau sa mai las de la mine culoarea sau alta optiune decat sa stau atat. Si la toate achizitiile pe care le-am facut, aproape de sfarsitul cautarilor am facut o lista scurta de maxim 3 masini/modele care se incadrau in buget si verificam echiparile si stocul.
Poate nu sunt eu asa pasionat de vreo marca sau de masini in general dar deja mari diferente intre masini nu mi se pare ca mai exista.
De exemplu SX4-ul sotiei l-am cautat in toata tara. M-am dus pana in Craiova sa il iau ca era pe stoc. Ea vroia rosu dar pe stoc varianta GS 4x4 nu era decat sunlight cooper asa ca am luat-o pe aia.
Sau acum o luna firma mi-a comunicat ca trebuie sa imi schimb masina de servici. Buget maxim 20.000 de euro cu TVA. Din zecile de modele de pe piata am ajuns la lista scurta de 3 masini : Megane Break, Mazda 3 Sedan sau Focus care mi-au placut ca feeling. Meganul break de 1,6dci dura o luna sa o aduca, Mazda 3 3 luni iar Focusul cu echiparea pe care o vroiam era pe stoc in Harghita. E adevarat ca nu era culoarea dar m-am dus sa o iau. Asa ma plimb de 3 saptamani cu Focus nou.
SX4 gs 4X4 esp 1,6

The following users thanked this post: Manuel20

Offline newah

« Răspuns #137 : 29.Oct.2015, 08:23:45 p.m. »
@newah: iti inteleg necazul si faptul ca esti foarte suparat - pe buna dreptate - din cauza acestei situatii. Totusi nu cred ca e cazul sa aruncam cu vorbe  vis-a-vis de un alt coleg de forum doar pentru ca are un alt punct - nefericit/inoportun exprimat - de vedere.

nu este din cauza "supararii" ci doar datorita mesajului in care ne lua la misto, lasat de un user cu o singura postare. In fine sper sa vina cu comentarii utile si pertinente

Offline Bodu23

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • Disponibilitatea creeaza oportunitatea!
    • Bucuresti
« Răspuns #138 : 29.Oct.2015, 11:12:15 p.m. »
De unde-o fi invatat saraca bunele maniere?  :-/

Bunici japonezi! :)
  • Vitara Spirit Allgrip VVT/MT Orange/Black

Offline VladS

« Răspuns #139 : 30.Oct.2015, 12:12:24 p.m. »
Imi poti arata unde am luat pe cineva la misto? Sau ce din ceea ce am scris is basme, minciuni sau orice altceva?
Si nu inteleg ce treaba are ca am 1 post sau 1000, demonteaza punct cu punct ce am scris, care is minciuni, care is basme ...

Sunt doar in faza de culegere de informatii despre cateva modele care ma intereseaza, citesc forumurile sa vad care ce probleme au, ce noutati despre ele apar, etc. Citesc si de la noi si de afara, mai ales ca la un model nu prea sunt date pe la noi si nu prea vad diferente intre ce se intampla la noi cu ce se intampla pe afara. N-am zis ca-i bine asa cum ii ... dar asta ii situatia peste tot in lume.
Masina nu-ti vine mai repede sau mai tarziu idiferent de ce face dealerul, din momentul in care ai seria masinii, ca unii dealeri se pricep sa vanda gogosi si se bat in piept cu ce o reusit ei sa faca , is minciuni ... io oricand prefer pe unul cinstit, nu au cum sa intervina in procesul de fabricatie. Firma are tot interesul sa livreze masina, ca atunci isi incaseaza grosul banilor.
  • Dacia Logan