Io's curios daca astia care tot ziceti ca asa-i la noi, ca nu stiu ce, ca trateaza clientii nu stiu cum, ba dealeru, ba suzuki sau alta firma, ati aruncat un ochi pe forumuri din tarile alea cu apa calda? Si nu legat de firme mici sau mai low cost ... ci firme mari, asa-i peste tot, ori iei o masina din stoc ori is termene mari sau foarte mari de asteptare. Si nu cred ca aveti nici unu in contract stipulata o data exacta de fabricare sau de livrare, eventual va informeaza dealeru despre o data estimativa, ceea ce ii total diferit de o data exacta trecuta intr-un contract.
Si nu au cum sa dea date exacte pentru ca nu tine doar de ei, mare parte din componente vin de la alti producatori, din toate colturile lumii, piese trimise prin tot felu de firme de transport, logistica... daca la un moment dat se produce un scurtcircuit undeva se duce dracului orice estimare.
Apoi dupa ce-i gata masina, trebuie asteptat sa poata umple un transport ca sa-l expedieze, ca nu-ti trimite nimeni cate 2-3 masini odata.
Dealerul inafara de a urmari pe baza seriei in ce faza ii masina ... nu prea are ce face, is zeci de reprezentante Suzuki in Romania, probabil alte zeci sau sute in fiecare tara in care trimite masini, voi chiar credeti ca fabrica aia nu are ce face numa sa vorbeasca non stop cu mii sau zeci de mii de dealeri pt fiecare masina in parte?
Ii naspa asteptarea, dar daca vrem si preturi cat mai mici la un produs ... nu se prea poate altfel.
Inainte sa ne tot plangem ca asa-i la noi, ca asa ii nuj care dealer sau marca ... sa mai citim si cum ii pe afara, ca nu difera cu nimic.