Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki New Vitara  (Citit de 137846 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #780 : 28.Aug.2018, 08:19:55 p.m. »
Altele au un fagure in colturi
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #781 : 28.Aug.2018, 08:27:09 p.m. »
Deci...este un test facut de cei de la Five Gear in care au busit o masina moderna ( la vremea aia) dar oricum, design pe pricipiul deformarii  si absorbiei energiei de impact cu un  Land Rover Discovery, colt in colt. Caci vorbeste lumea ca Land Rover-ul e mai mare si mai sigur, e "tare", nu se deformeaza cand o atingi la 30k/h... Rezultat? Aia din SUV erau aproape/morti. Ce credeti ca intereseaza mai mult, fieratania/plasticaraia care oricum o arunci dupa 10-20 de ani sau viata ocupantilor?
Ia uitati aici:

« Ultima Modificare: 28.Aug.2018, 08:37:35 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #782 : 28.Aug.2018, 08:42:36 p.m. »
Va spun pe propria experienta:
- cred ca am exagerat cu 60, de fapt erau intre 40 si 50, am virat spre stanga si am intrat intr un sant de beton ,fara sa am reactie, adica frana, ca se buleau si mai tare. Santul nu avea podet de trecere, era luat;
- ambele capete de longeron bulite, cel de pe dr. Chiar decapsat de pe longeron, ,longeron indoit. Cel de pe st mai putin avariat si cap longeon si longeron. Cel de pe dr. E dat la inlocuit.
- in schimb bara de plastic nu s a crapat .  E f elastica. In schimb elementele ds rezistenta sunt varza. Cel de la casco nu ia venit sa creada cand i au trimis pozele de la service. Vrea sa vina el sa se convinga, pt ca de afara nu arata deloc rau.

Va cred pe toti ca sunteti niste teoriticieni privind deformarea dar sa stiti ca "viata bate filmul" .
Concluzia mea este ca masina e gandita ca dauna totala la vreun impact minor. Se deformeaza in asa hal incat costa mai mult sa o repari. Alta noua. Poate pozele nu sunt evidente, dar va spun din toata inima am ramas socat cand am vz daunele, tinand cont de viteza. Tabla aia din fata care e gaurita nu e ranforsata nu e f groasa( nu va suparati pe mine dar la Loganul din 2004 pe care l am avut era mult mai robust in partea frontala.

Sa nu mai aduc in discutie calitatea proasta a antifonarii, de fapt a neantifonarii. Se vede chitul , e varza pe dedesupt. Nu cred ca rezista mai mult de 5 ani, cu indulgenta.
Verificati sa vedeti ca e tabla chiara fara nici un grund sau ce naiba se da pe dedesubt. E vopseau la aceeasi culoare cu masina dar f slab calitativ.
Asta e! Descoperim dezamagiri pe masura ce trece timpul.

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

« Răspuns #783 : 28.Aug.2018, 09:00:30 p.m. »
Urat, imi pare rau
Capetele se schimba, iar lonjeroanele se indreapta
Sper sa nimereasca geometria dupa aceea si sa verifice caseta de directie
Vinde-o

@Costique saabul meu, la volan cu fostul proprietar, a lovit un suv in spate la 80 in franare- dauna totala (suv-ul), hait structural
Masina mea a avut lonjeroanele intacte, am schimbat aripa, capota, radiator, bara si far
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8231.0
« Ultima Modificare: 28.Aug.2018, 09:12:22 p.m. de hippo »

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #784 : 28.Aug.2018, 10:16:21 p.m. »
Daca ai intrat cu 50km/h in sant de beton, si esti ok inseamna ca inginerii de la Suzuki si-au facut treaba foarte bine.

La masinile mai noi, in caz de accident habitaclul ramane intreg. Asta este cel mai important.

Bucura-te de masina si sa o folosesti sanatos. 😉
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

« Răspuns #785 : 28.Aug.2018, 10:23:55 p.m. »
Geometria e important sa o nimerasca si caseta de directie sa fie intacta
Insa deformarea lonjeroanelor e o problema de siguranta, la un incident viitor e posibil sa nu mai fie asa de bine, de aceea am recomandat sa scapi de ea.
Per ansamblu, bine ca ai scapat fara nicio zgarietura, fierul se repara, plasticul se inlocuieste

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #786 : 28.Aug.2018, 11:16:04 p.m. »
Multumita tablelor moi, aceasta masina a fost declarata dauna economica totala:

Dar multumita acelorasi table moi, ocupantii locurilor din fata s-au ales doar cu o sperietura.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #787 : 29.Aug.2018, 07:23:52 a.m. »
Siguranta pasagerilor este pe primul loc in industria auto. Asta se vede din plin si la Suzuki.
 Sa nu uitam ca are 5* NCAP.  :good:
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

Offline jupanul1

« Răspuns #788 : 29.Aug.2018, 07:55:21 a.m. »
@sancheznfy_br - cumva înțeleg dezamăgirea ta și cred că ai parțial dreptate. Dar să te superi că ai scăpat cu bine dintr-un impact la aproape 60km/h și asta cu daune minimale la autovehicul - asta nu pot înțelege. Da, se deformează ușor, dar nu cumva chiar ăsta e scopul? Eu cred că cel mai important e că nu sunt daune umane, de nici un fel!

Oricum, felicitări că ai [avut] CASCO. Nu e mai bine așa, decât să fi avut tu acum toată sarcina financiară a reparației?

P.S. - ultima întrebare e dedicată tuturor celor care se îndoiesc de utilitatea unei polițe CASCO, mai ales la mașină nouă, și nu procedează așa cum am auzit la un coleg de serviciu - ”casco-ul mașinii sunt eu”...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ...

« Răspuns #789 : 29.Aug.2018, 08:25:58 a.m. »
Au trecut peste 2 ani de când am luat mașina și nu am avut casco, deci am economisit peste 1000 de Euro prime de asigurare. În București mi-aș fi făcut, dar nu e cazul.

The following users thanked this post: kellogs