Mda, purtam discutii sterile, pe care n-ar trebui sa le purtam...
, bazate pe brosuri si reclame.
Cum tragi de volan si la ce viteze...
Hai sa incercam sa facem o separare sau diferentiere intre raspunsul/reactia masinii cand (1) "tragi de volan" la 60km/h versus 130km/h si (2)felul in care efectiv se "simte" volanul, cum percepem in mana actionarea lui la vitezele mai sus mentionate.
Cum am perceput eu cele doua situatii :
1. Reactia msinii cand tragi de volan st-dr la 50-60km/h, ocolesti un canal, iar la 130km/h cu aceeasi miscare cred ca te rastorni.
2.
@Bono. aici te intereseaza pe tine : DA, la viteze superioare eu am resimtit volanul muult mai ferm, chiar am testat impreuna cu sotia la drum lung si amandoi am observat ca incercand sa-l miscam cu aceeasi forta ca la 50-60km/h, practic nu se poate. In opinia mea asta este de bine, cel putin pe mine ma ajuta sa mentinerea controlului masinii la viteze superioare.
Acest aspect nu este mentionat in manualul masinii, dar probabil ca asta este o reactie fireasca a masinii la viteze mari, rezultata si din viteza de rulare si probabil din marimea anvelopelor destul de late(215) de altfel, pentru greutatea ei.
PS. Discutia s-a mai purtat, iar raspunsul meu cred se incadreaza mult mai bine in topicul "Satisfactii New Vitara" !