Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki New Vitara  (Citit de 137830 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bono.

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #830 : 20.Oct.2018, 11:41:26 p.m. »
Dar la 130 fata de 60? Vitezele legale din Romania...
  • Suzuki Vitara

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #831 : 20.Oct.2018, 11:45:42 p.m. »
LA 130 nu tragi de volan cum tragi la 60, dar asta nu pentru ca nu poti ci pentru ca instinctul iti spune sa nu o faci.

Din punct de vedere al condusului, directia e ferma la viteze mari, adica nu necesita corectii permanente.

Offline wolfin

« Răspuns #832 : 20.Oct.2018, 11:46:23 p.m. »
Corect
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Bono.

« Răspuns #833 : 20.Oct.2018, 11:48:53 p.m. »
Atunci, cei care se plangeau ca e servo moale la viteze mai mari fata de alte modele, la ce se refereau?
  • Suzuki Vitara

Offline enicky

« Răspuns #834 : 21.Oct.2018, 11:37:47 a.m. »
  Mda, purtam discutii sterile, pe care n-ar trebui sa le purtam... :pardon:, bazate pe brosuri si reclame.
Cum tragi de volan si la ce viteze...
   Hai sa incercam sa facem o separare sau diferentiere intre raspunsul/reactia masinii cand (1) "tragi de volan" la 60km/h versus 130km/h si (2)felul in care efectiv se "simte" volanul, cum percepem in mana actionarea lui la vitezele mai sus mentionate.
   Cum am perceput eu cele doua situatii :
1. Reactia msinii cand tragi de volan st-dr la 50-60km/h, ocolesti un canal, iar la 130km/h cu aceeasi miscare cred ca te rastorni.

2. @Bono. aici te intereseaza pe tine : DA, la viteze superioare eu am resimtit volanul muult mai ferm, chiar am testat impreuna cu sotia la drum lung si amandoi am observat ca incercand sa-l miscam cu aceeasi forta ca la 50-60km/h, practic nu se poate. In opinia mea asta este de bine, cel putin pe mine ma ajuta sa mentinerea controlului masinii la viteze superioare.
  Acest aspect nu este mentionat in manualul masinii, dar probabil ca asta este o reactie fireasca a masinii la viteze mari, rezultata si din viteza de rulare si probabil din marimea anvelopelor destul de late(215) de altfel,  pentru greutatea ei.

PS. Discutia s-a mai purtat, iar raspunsul meu cred se incadreaza  mult mai bine in topicul "Satisfactii New Vitara" !
« Ultima Modificare: 21.Oct.2018, 11:56:18 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bono.

« Răspuns #835 : 21.Oct.2018, 02:08:57 p.m. »
Salut  si multumesc pt raspuns. Exact asta ma intereseaza si pe mine. Adica volanul sa nu fie "moale" la viteze mai mari. Exact asa mi s-ar parea normal. Ma ingrijorasem cand citisem prin paginile anterioare pt ca nu mi se pare normal sa poti vira la fel de usor. Adica volanul sa fie moale la viteze mici si sa se intareasca la viteze mari. Mie mi se pare un plus daca e asa. Sa inteleg ca sunt oameni care il incadreaza la minusuri?
  • Suzuki Vitara

Offline kellogs

« Răspuns #836 : 21.Oct.2018, 02:30:25 p.m. »
Sa inteleg ca asa e normal sa nu se intareasca? As vrea sa ma ajute un posesor care a fost atent la asta, daca se poate. Ca nici la skoda nu e mentionat, nici la Dacia. Totusi.

Comparativ cu un opel astra H directia e mai moale la orice viteze. Altfel, in 30 000 km nu am simtit sa fie vreo problema la viteze de pana in 130 kmph. Peste parca ar fi trebuit sa fie mai tare.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Lerua07

« Răspuns #837 : 21.Oct.2018, 02:33:14 p.m. »
Nu sunt oameni care il incadreaza la minusuri, ci doar care ar fi vrut ca directia sa fie si mai tare la viteze mari....
Deh, chestie de gust si obijnuinta... ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Bono.

« Răspuns #838 : 21.Oct.2018, 02:36:29 p.m. »
Daca se mai intareste la viteze mai mari fata de viteze mai mici e ok. Eu intelesesem ca nu e nici o diferenta intre 60 si 130. Si aici nu ma refer la faptul ca s-ar apuca cineva sa traga de volan la fel la ammbele viteze. Vorbesc de feeling. Ca toti cred ca schimbam banda pe autostrada la un moment dat sau facem o depasire. Despre acel feeling vorbesc. In fine.
  • Suzuki Vitara

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #839 : 21.Oct.2018, 02:38:05 p.m. »
Cam toti am vrea sa fie mai tare, mai ales după un "rulaj" mai mare...  ;)  Dar experiența bate uneori tinerețea... ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: dacbuc, badmania98