Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki New Vitara  (Citit de 137867 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #520 : 05.Feb.2017, 01:27:16 p.m. »
In ce zona au aparut petele ?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline wolfin

« Răspuns #521 : 05.Feb.2017, 02:04:28 p.m. »
1. Nu am montate aparatori
2. Peste tot.

3. Alta intrebare?

Le.
Culoarea este alba
« Ultima Modificare: 05.Feb.2017, 02:21:54 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline emil_greus

« Răspuns #522 : 05.Feb.2017, 02:12:54 p.m. »
Din pacate asta e tendinta in ultima perioada (de cand s-a introdus obligativitatea folosirii vopselei pe baza de apa) - vopsea in strat f. subtire si f. proasta calitativ (mai ales la culorile nemetalizate).

Daca ai timp si rabdare, ti-as recomanda o decontaminare locala (sau integrala) cu argila si aplicare de ceara solida sau vizita la un atelier de detailing pentru remedire/eventual un polish in trepte.

Aparatorile de noroi -  eu zic ca trebuie montate obligatoriu.

Bafta! Sa ne tii la curent.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #523 : 19.Feb.2017, 01:24:41 p.m. »
In Suedia, pe modelul IKEA, masinile se dau sub forma de kit de asamblare?  :-))

Misto!
Asta mi-au dat, tuburile de vopsea si lac sa-mi dau singur locurile afectate cu ele ! Nici nu stiam ce iau, abia acasa am vazut ca mi-au dat "oja" de masina...! Oricum din cauza vremii n-am dat nimic iar intre timp mi-a facut si o piatra o gaura in vopsea pe margina capotei fata ce deja a ruginit...si astept primavara pentru remedieri.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #524 : 19.Feb.2017, 01:39:54 p.m. »
Chiar daca e topicul de New Vitara, va confirm ca si la SUVI (adica SX4) este aceeasi problema cu vopseaua de sub capacul busonului de la rezervor. Am murdarit intentionat cu benzina cand am alimentat, apoi am luat un servetel de la pompa si in 5 secunde avea pe el o pata de Suzuki Silky Silver Metallic.

Cred ca li s-a terminat lacul, ungurilor.
Sau cum zicea un amic de-al meu: i-au dat cu vopsea de oua, sa arate mai frumos.  :D.

@ Costique: La care reprezentanta? E ciudat sa iti dea tie vopseaua. Ei ar trebui sa si vopseasca, fiindca garantia e si pe manopera.

Reprezentanta suedeza Götecarlsson AB, Gothenburg area. Posibil sa imi fi propus asta si eu sa nu fi inteles. Dar asta inseamna sa le las masina si nu pot caci o folosesc zilnic la deplasari lungi iar ei nu lucreaza in weekend, au program comunist Luni-Vineri 7-16.
Intre timp stralucirea metalica de sub vopsea a devenit "intensa" chiar daca n-am mai sters decat o data zona. E clar ca trebuie sa o fac "ad labam"...oricum ma pregatesc de revizia de 20 k. Am sa le mai spun cateva chestii, sunt curios de raspunsuri.
Intrebare pentru administratori, eu nu am gasit:
 - Este vreun topic pentru total probleme semnalate, un excel file cu problema semnalatala care sa se mai adauge un count pentru fiecare noua semnalare sau linie noua pentru ceva nou? Asa am avea cu totii o evaluare statistica si regionala a defectelor si problemelor plus graficul aparitiei lor in timp, eventual si functie de vechimea masinii ( ca deja unii fac 2 ani cu ele). Multumesc anticipat.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: emil_greus

Offline emil_greus

« Răspuns #525 : 19.Feb.2017, 01:53:48 p.m. »
Foarte buna ideea.

Ar trebui creat un Excel similar celui de la recensamant, cu cel putin urmatoarele coloane:
- user forum
- model Vitara (echipare, motorizare, transmisie, culoare, etc.)
- an de fabricatie
- problema semnalata
- numarul de kilometrii la care a fost semnala problema
- rezolvata de reprezentanta:
       - pe garantie
       - contrac cost/neacoperit de garantie
- rezolvata pe cont propriu
- comentarii

Unterior, ar fi excelent daca un moderator ar avea timp sa prelucreze excel-ul in asa fel in care problemele sa apara pe categorii (mecanica, electronica, tinichigerie, diverse) si sa grupeze toti userii cu acceasi problema.

La chestia asta fabrica ar trebuie sa premieze efortul celor care ar intretine un astfel de tabel :)

Offline cydul79

« Răspuns #526 : 19.Feb.2017, 04:32:20 p.m. »
...oricum ma pregatesc de revizia de 20 k.

fiind Vitara S nu ar trebui la 15K?
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

Offline wolfin

« Răspuns #527 : 19.Feb.2017, 07:41:10 p.m. »
E in nord...si acolo ploaie mai des.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline centel

« Răspuns #528 : 28.Feb.2017, 09:47:34 a.m. »
Conform specificatiilor pentru Virara 1.6 benzina AT:
129. Consum carburant urban   6,6 l /100 km
130. Consum carburant extra urban   4,9 l /100 km
131. Consum carburant combinat   5,5 l /100 km

Realitatea mea dupa ~11.000 km:
129. Consum carburant urban   ~12 l /100 km (atat vara cat si iarna, oras Timisoara cu trafic intens)
130. Consum carburant extra urban   ~7 l /100 km (drumuri nationale + autostrada mers cu ~135km pe bord)
131. Consum carburant combinat   ~9 l /100 km

Concluzie: Dezamagit de consum! Ma asteptam sa fie mai mare ca in specificatii dar chiar nu ma asteptam sa fie aproape dublu.
Consum masurat cu ajutorul unei aplicatii pe telefon (https://play.google.com/store/apps/details?id=br.com.ctncardoso.ctncar&hl=en)

Inainte sa spuneti ca "stilul de condus conteaza" vreau sa va spun ca am in masina una bucata nevasta si 2 copii minori...
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline dAlex

« Răspuns #529 : 28.Feb.2017, 10:03:06 a.m. »
@centel Eu am acum tot in Timisoara, fara cutie de viteze automata dar in rest se pare ca la fel(- un copil) 6.9 si se mentine asa de ceva vreme. Pe computerul de bord.

In zona centrala ajung destul de rar, dar cand a trebuit de vreo doua ori sa il traversez, asta toamna cand incepea scoala, m-am pomenit si eu ca mi-a sarit pe la vreo 9. In rest, de vreo luna n-am mai iesit din oras, dar ocolesc centrul si zonele aglomerate in orele de varf.

Deci, parerea mea, e ca daca stai in zona centrala e normal. Daca esti ca mine, atunci nu, si as banui ca si cutia de viteze automata contribuie la asta.

PS: Daca nu, mai ramane sa ne cantarim nevestele..
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT