Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki New Vitara  (Citit de 137793 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #210 : 01.Sep.2016, 09:18:56 p.m. »
    Primul drive test l-am facut cu un Spirit/benzina, si la final mi s-a prezentat portbagajul, care s-a inchis exact la a3a incercare. Explicatia(puerila de altfel) a fost ca la inchidere se creeaza o presiune interioara care nu permite inchiderea corecta. Evident ca am inceput sa rad.
       Cu a mea am avut noroc, toate usile se inchid normal, iar acum de cand sunt putin mai grele, parca se inchid mai bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Relisis

« Răspuns #211 : 02.Sep.2016, 09:46:48 a.m. »
Da, ciudat..si la mine se inchide din a doua(treia) oara dar daca este o usa deschisa, se inchide din prima!
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline AT

« Răspuns #212 : 02.Sep.2016, 09:47:26 a.m. »
Cred ca explicatia cu inchiderea un pic mai greoaie a usii sau haionului datorita presiunii create in interior  (a uneia din ele in timp ce toate celelalte sunt inchise) are un sambure de adevar. Eu am constatat ca daca am toate usile inchise si trebuie sa inchid si usa soferului, aceasta se inchide mai greu (trebuie trasa cu o forta putin mai mare) decat daca este si alta usa deschisa. La fel si haionul. Deci exista o influenta a presiunii create in autovehicol in momentul inchiderii ultimei usi sau haionului. Si aceasta situatie la New Vitara se datoreaza faptului ca usile (si haionul) sunt foarte usoare si daca nu li se imprima suficienta inertie sa invinga forta chederelor noi respectiv presiunii create la inchidere, nu se inchid din prima. Puteti verifica partea cu presiunea inchizand usa soferului sau haionul  in doua situatii diferite: cu si fara o alta usa deschisa.  La alte marci modele care au usile mai masive (posibil si la Scross) ce le confera suficienta inertie acest fenomen lipseste. Dar este clar, acest fenomen se estompeaza dupa cateva luni bune de utilizat usile, odata cu tasarea(mularea) chederelor, asta bineanteles daca nu sunt problemele de reglaj din fabrica a haionului sau usilor, aspect descris anterior de colegi.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Arin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • buzau
« Răspuns #213 : 03.Sep.2016, 08:29:12 a.m. »
Nu stiu daca postez unde trebuie. Vreau sa-mi iau un Vitara Passion 1.6 benzina Allgrip. Puteti sa-mi spuneti cum se descurca motorul pe benzina de 1.6 pe aceasta masina? N-am apucat sa fac drivetest cu Vitara dar anul trecut am inchiriat un SX4 cu acest motor in Grecia si am mers cu el o zi intreaga in Kefalonia, zona muntoasa, si motorul abia tragea masina pe rampe. Eram 3 persoane in masina fara bagaje, setare 4x2. Motorul 1.6 de pe Vitara este un upgrade al celui de pe SX4 sau e acelasi? Un motor boosterjet de 1.4 sau diselul de 1.6 consider ca sunt prea scumpe pe Vitara si la banii astia ar merge un Qashqai 1.5 dci. Am citit pe forum ca modul Sport imbunatateste dinamica masinii. E ceva sesizabil sau e marketing? Scuze daca n-am postat une trebuie. Imi place Vitara si sunt dispus sa accept plasticul de pe bord, usile care se inchid mai greu, suspensia mai tare, dar un motor puturos la 16.700 de euro n-as accepta.

Sent from my ASUS_Z00ED using Tapatalk

• vitara

Offline Lerua07

« Răspuns #214 : 03.Sep.2016, 11:48:25 a.m. »
Motorul aspirat 1,6 nu este deloc "puturos". Trebuie doar sa utilizezi adecvat treptele de viteza si turatia motorului !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline zongor

« Răspuns #215 : 03.Sep.2016, 06:28:55 p.m. »
Motorul aspirat 1,6 nu este deloc "puturos". Trebuie doar sa utilizezi adecvat treptele de viteza si turatia motorului !  ;)

Absolut de acord. Am ajuns ieri in Halkidiki, 4 persoane + bagaje. Nici o problema prin pasul Shipka sau pe coastele de aici - am preferat sa ies de pe Egnatio Odos la Asprovalta si sa continui drumul prin munti.
Si as vrea sa adaug ca nu am absolut nici o dezamagire :)

Offline alinm

« Răspuns #216 : 03.Sep.2016, 08:22:32 p.m. »
Modul sport nu imbunatateste performanta motorului, la aceeasi turatie ai aceeasi putere. Diferenta vine din raspunsul mai rapid la apasarea pedalei, se tureaza ceva mai repede. Daca esti pe cruise control fara da apesi acceleratia in momentul in care treci in sport nu simti nimic.

Am avut si eu probleme de acomodare la motor dupa cativa ani de diesel, daca retrogradez in treapta potrivita nu am probleme. Unde mai am inca de lucrat e la urcat rampe inclinate, sa zicem peste 15-20%, pe drumuri rele (de exemplu diguri), nu o mai pot face incet aproape la relanti, ori patinez ambreiajul ori o iau mai in forta. Mai ales aici simt nevoia de a utiliza modul sport.

Mi-ar fi placut sa am cuplu mai mare, totusi deocamdata nu as putea zice ca am intalnit situatie sa nu ma descurc, mai degraba e o problema de a te obisnui si a utiliza motorul in mod corect pentru situatia data.

Ce imi place e elasticitatea motorului, daca nu vreau reprize rapide merg cu a 5-a de la 70 la 140, sau fac o depasire in a 3-a dupa care o trec direct in a 5-a.

Edit:  Imi place zgomotul motorului cand il turezi peste 4000rpm
« Ultima Modificare: 03.Sep.2016, 08:25:16 p.m. de alinm »
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

The following users thanked this post: hugbear

Offline enicky

« Răspuns #217 : 03.Sep.2016, 08:50:20 p.m. »
"Modul sport nu imbunatateste performanta motorului" zici tu. Eu am testat-o astfel : merg cu 80km/h  constant si apoi actionez modul "sport", moment in care masina accelereaza fara sa se simta ceva la pedala. Eu cred ca ii da mai multa benzina, altfel n-ar accelera. Dar important e ca te ajuta in depasiri. Dar n-am urcat pante abrupte cu sport, decat in cele lungi pe care le-am abordat lansat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #218 : 03.Sep.2016, 10:15:22 p.m. »
Si as vrea sa adaug ca nu am absolut nici o dezamagire :)
               De fapt asta era pentru "Satisfactii New Vitara" :)

Offline crisi1

« Răspuns #219 : 04.Sep.2016, 10:27:10 a.m. »

dar un motor puturos la 16.700 de euro n-as accepta.

Mi-ar placea sa ne spui daca te decizi la o achizitie si ce concluzii ai. Eu il vad ca un motor lenes, dar daca ii citesc pe colegii de forum as spune ca nu stiu sa il 'dozez'. Ma sacaie chestia asta la drum lung&bagaj, in oras e masina perfecta.

Trimis de pe al meu LG-D855 folosind Tapatalk

• VITARA ALLGRIP 1.6VVT PASSION MT