Autor Subiect: Dezamagiri Suzuki New Vitara  (Citit de 137785 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Dezamagiri Suzuki New Vitara
« Răspuns #130 : 24.Sep.2015, 06:02:43 p.m. »
Daca 375l sunt mult sau putin e o chestie care nu cred ca poate fi transata :) depinde pe cine intrebi  :-))

Daaar: faptul ca masina nu este prevazuta cu un spatiu de depozitare pentru o roata de rezerva de dimensiuni normale arata din punctul meu de vedere ca este tintita preponderent catre oras si asfalt si tari in care asistenta rutiera a devenit a doua natura pentru majoritatea soferilor.

Ca sa fac o paranteza:

Vorbeam cu unchiul meu (55 ani) stabilit in Grecia de vreo 30. Nici prin minte nu-i trece sa care dupa el roata de rezerva si in nici un caz nu s-ar baga sa schimbe o roata daca ar fi nevoie.
Il intreb oarecum nedumerit: "pai si daca esti in concediu si faci pana la mai multi kilometri de o localitate mai mare?"
Raspunde: "trebuie sa am mai multe tigari la mine ca poate dura ceva pana ajunge asistenta rutiera sa-mi schimbe roata"  =))

Inchei paranteza cu parerea mea despre subiect. Am luat-o pe Suzie (da, si eu tot asa ii zic!) in special pentru confort pe zapada (sper sa nu fiu dezamagit) si pe drumuri forestiere. Mi se pare intr-adevar neplacut maxim sa ocupi loc in portbagaj cu o roata de dimensiuni normale deoarece nu are loc de unde ai scos-o pe cea de dimensiuni reduse in cazul in care ai achizitionat asa ceva. Plus logistica de a nu murdari totul imprejur, plus bagaje care eventual ajungi sa le tii in brate...

Ce-i drept in ultimii 10 ani am facut doar de doua ori pana de cauciuc cu vechea masina asa ca sper sa nu fiu pus in situatia asta prea des nici in viitor.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #131 : 24.Sep.2015, 06:24:20 p.m. »
... nu mai stiu care dintre colegi a dat un argument hotarator pentru mine: pe parcursul unui an, cate zile ai nevoie de un portbagaj serios la masina ? In cazul meu: una-peste-alta, cam 45-50 zile (25 zile de concediu + ceva week-end-uri). Restul anului (+300 zile) nu prea ai nevoie de extra-spatiul aferent unui portbagaj mare...
Total de acord...

...am invatat sa ne facem bagajele mai cu cap, fara sa mai luam lucruri inutile.
Prima parte am reusit-o, a doua, in niciun chip !

Acu' vreo doi ani, am luat - de ocazie - un 'sarcofag' (mic, dar care mi-a dublat capacitatea portbagajului)

Cel mai mic de la Thule, pe care l-am folosit de doua ori pe an, in concedii.

Concluzia este ca va veti adapta oricum conditiilor si situatiilor pe care le veti intmpina, cu portbagajul din dotare  (cu 100 l mai mare ca la SX4) sau cu unul suplimentar.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline georgeek

« Răspuns #132 : 07.Nov.2015, 06:02:38 p.m. »
Dezamăgirea mea nu tine direct de masina dar unde sa postez?  Dezamăgiri legislație?
Cum luminile de zi nu sunt acceptate legal pt circulația pe drumurile naționale și europene trebuie aprinse luminile de întâlnire.
Afisajul CB se reduce pana la ilizibil în zile cu soare.
Ești nevoit sa setezi lumina din bord când ieși pe DN și apoi seara sa o setezi la loc pt ca va fi prea puternica. Și ești tentat sa faci mișcarea în mers când brusc bate soarele.
Exista vreo alta soluție care mi-a scăpat?
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline Cosmin09

« Răspuns #133 : 07.Nov.2015, 07:28:46 p.m. »
Luminile de zi sunt la fel de puternice cat proiectoarele de ceata. Pe versiunea Cool proiectoarele de ceata = lumini de zi. Puterea proiectoarelor, din ce am citit, este de 35 sau 55W. Adica, ori cat faza scurta, ori putin mai slabe. Asadar, inclin sa cred ca si pe versiunea Spirit, led-urile au o putere insumata tot pe acolo. Deci, nu cred ca este o problema legala in a folosi luminile de zi ca cele de intalnire. De-aia li se si spune lumini de zi...sa stea aprinse ziua, indiferent de drumul pe care circuli. Eu, cand va veni masina, asa le voi folosi si voi lasa senzorul de lumini sa aprinda faza scurta cand e cazul.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline aleksanders

« Răspuns #134 : 07.Nov.2015, 10:43:27 p.m. »
eu am mers pana in austria si mai apoi pana in grecia cu masina avand doar acele leduri aprinse in timpul zilei - si ghiceste - nimeni nu mi-a zis nimic - luminile de zi sunt acceptate pentru ca asta le este destinatia - probabil ca legislatia nu a avut inca vreun act normativ de actualizare a termenilor  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #135 : 22.Nov.2015, 11:12:58 p.m. »

Exista vreo alta soluție care mi-a scăpat?

Solutia este sa elimini problema, care cred eu e subiectiva spre falsa  :) ! Peste cateva zile masina mea "implineste" 3 luni am deja 5000km facuti vreo 2mii p-aci si vreo3 p-afara si nu m-a intrebat nimeni de drl-uri, mai ales ca eu le am pe proiectoare nu pe led. Oare e numai noroc? cu toate ca am trecut pe langa multe masini de politie. Ori fii ei cum or fii politistii dar cred ca legislatie si masini cunosc f.bine. Si legislatia nu vorbeste de  lumini de zi pt. ca nu "prea" erau atunci, iar intre timp toti constructorii de masini sunt obligati (tot de lege) sa faca numai masini euro6 si dotate cu drl.
           De altfel, utilizarea numai a luminilor de zi fac mult mai vizibile luminile de frana: pozitiile sunt stinse si atunci stopul frana este mai evident, nu se apride pe fondul luminii de pozitie. Iar daca mai ai si un bec led e mai bine, acestea se aprind ceva mai repede decat cele clasice cu filament, si sunt si ceva mai puternice.
           Deci mergi linistit cu drl-urile si ai si lumina buna la bord ziua (nu ca ti-ar trebui !)  :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #136 : 23.Nov.2015, 08:41:53 a.m. »
Nu cred ca e doar de noroc. Logan-urile pe care le-a cumparat polita recent au toate lumini de zi, un bec suplimentar in far (in afara celui de faza scurta/lunga, celui de pozitie si semnalizare). Nu mai zic de Polo-urile pe care de asemenea le-au cumparat de curand. Asadar, dar inca mai erau politisti de la rutiera care sa nu stie de luminile de zi, de-acum ar trebui sa stie pt ca folosesc si ei la serviciu.

Offline enicky

« Răspuns #137 : 24.Nov.2015, 10:47:02 a.m. »
        Sunt convins ca stiu. Si sunt convins si ca fac diferenta intre lumini de zi si proiectoare.Politistii de la circulatie capata pe parcursul timpului abilitati deosebite in retinerea  numerelor masinilor, marcilor, culori, etc. Acest lucru devine aproape ca un defect profesional, imi spunea unchiul meu care s-a pensionat de la  "circulatie".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ofz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • bucuresti
« Răspuns #138 : 24.Nov.2015, 02:23:51 p.m. »
Salut,

A cumparat cineva Vitara Cool cu specificatia "lumini de zi cu halogen; proiectoare de ceata" si a primit-o doar cu lumini de zi obisnuite montate in locul proiectorelor de ceata? :)

Multumesc!
  • Vitara Cool

Offline Cosmin09

« Răspuns #139 : 24.Nov.2015, 02:25:39 p.m. »
Pai Vitara Cool asa are luminile de zi, in locul proiectoarelor de ceata. Iar becurile acestora sunt becuri cu halogen.