Azi am avut o surpriza, initial neplacuta, dar finalul a fost fericit si iaca am surescitat acest topic. Bag seama ca de vreun an nu si-a mai laudat nimeni masina !
(si m-am gasit eu acum!)
Circulam azi pe un drum pe care mai trecusem acum doua zile si deci stiam ca nu are probleme deci puteam merge lejer cu 90-100km/h, cand dupa o curba(ca altfel n-are haz, nu?), vad pe carosabil niste pete mai deschise la culoare. Ce-o fi, ma gandesc rapid, gaurile ar trebui sa fie mai inchise si de unde atatea gauri? Ba erau chiar gauri d-alea facute de niste baieti, pe care le vor astupa maine(?) cu asfalt.
Si-a inceput "dansul" printre gauri, stiti voi, miscarea aceea rapida din volan stanga-dreapta sau dreapta-stanga, de evitare a gropilor, ca mi-era si teama sa mai calc frana, doar am luat piciorul de pe acceleratie. Toata tevatura a tinut pret doar de vreo 7-8 gropi, deci nu prea mult si cu viteza in regres.
Dupa ce am rasuflat usurat ca n-am luat niciuna, abia atunci mi-am dat seama cat de bine a "raspuns" masina si ca de fapt puteam sa ma si rastorn la ce facusem eu ! Mi-am amintit si de videoclipul cu Dusterul care se rastoarna trecand printre niste jaloane si ma gandeam ca asa era sa patesc si eu ! Cert este ca masina a stat bine "pe picioare", dupa miscarea mea din volan si-a revenit rapid fara sa-mi creeze niciun moment senzatie de nesiguranță sau teama. Gumele, amortizoarele, centrul de greutate, una din astea sau toate la un loc si-au facut treaba. Moment de satisfactie !