Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137437 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #80 : 07.Nov.2015, 10:12:50 a.m. »
Partea cu spatiul din portbagaj este mai problematica intr-adevar. Dar cheltuiala de la inceput cu masina e oricum f mare, asa ca nu mai investesc acum si in roata de rezerva temporara care sa incapa in spatiul destinat.

Legat de folosirea uneia de iarna ca rezerva pe timpul verii, eram curios mai degraba de intrebarile adresate anterior si in special de raspunsul la cea legata de sensul de rotatie. Dar raspunsul lui @yeti este logic si chiar incepusem si eu sa ma gandesc la asta imediat ce am scris.... Sensul de rotatie e pt aderenta sporita pe zapada si imi dau seama ca pe asfalt nu ar avea vreo importanta cum e pusa roata.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #81 : 07.Nov.2015, 11:06:39 a.m. »
Nu am văzut un test în acest sens dar înclin să cred că profilul anvelopei unidirecțional/bidirecțional sau simetric/asimetric are o influență și la distanța de frânare sau rezistenţa la acvaplanare.
Dar strict la tema discuției, nu e dracu chiar asa de negru dacă folosești ca rezervă în caz de necesitate o anvelopă de iarnă. :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #82 : 07.Nov.2015, 12:22:38 p.m. »
Dar vara, daca folosesti ca roata de rezerva una din rotile de iarna?
Nu are nimic daca mergi doar pina la prima vulcanizare.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline TVS

« Răspuns #83 : 24.Nov.2015, 09:37:44 p.m. »
Mi-am adus aminte ca atunci când mi-am comandat Passat-ul , de asemenea venea standard cu kit de pana dar pe lista de optionale am putut bifa roata de rezerva cu janta de tabla pe 16 la doar 48de euro fara TVA , anvelopa fiind Bridgestone .
Ma gândesc ca si Suzuki putea face la fel , nu sa te pună sa cumperi de la dealer cu 250euro
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline cristidav

« Răspuns #84 : 25.Nov.2015, 01:39:59 p.m. »
Nu are nimic daca mergi doar pina la prima vulcanizare.

Si ce ne facem cu cei care merg tot anul cu cele de iarna ? Cunosc eu vitezomani...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #85 : 25.Nov.2015, 02:09:10 p.m. »
Vorbind aici de roata de rezerva, nu cred ca unii ar merge toata vara cu trei roti de vara si una de iarna!

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline cristidav

« Răspuns #86 : 25.Nov.2015, 02:21:19 p.m. »
Ah... da :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #87 : 25.Nov.2015, 05:51:59 p.m. »
Si ce ne facem cu cei care merg tot anul cu cele de iarna ?
Cu toate 4 (rotile) am mers si eu ani e zile. Foloseam doar SH-uri bune si n-am avut nici o problema. Imi plac cauciucurile de iarna din cauza elasticitatii materialului. Nu sint vitezoman din fire.  :)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline TVS

« Răspuns #88 : 27.Nov.2015, 10:05:53 p.m. »
Scrisese undeva un coleg, nu mai găsesc unde , ca a cumpărat acea piuliță cu floare care tine suportul acela din polistiren pt cric si celelalte , cu 48 lei. Am dat ieri la AutoNet pe piuliță si suportul din polistiren 108 lei ( 42+66). Ideea este ca am început sa ma apuc de "alcătuit " roata de rezerva . Pana in prezent am dat 300 lei care includ si janta subțire pe care o vinde un coleg de pe forum . Urmează cauciucul săptămana viitoare . ;)
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

The following users thanked this post: aleksanders

Offline Cosmin09

« Răspuns #89 : 27.Nov.2015, 10:09:46 p.m. »
Eu am cumparat piulita aia fluture. Doar ca nu am cumparat si roata de rezerva temporara si am pus o roata de vara care e mai lata si surubul e prea scurt pt ea. Asa ca, am improvizat...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022