Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137428 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #550 : 22.Nov.2019, 12:07:23 a.m. »
   Pai acolo arata ca este ptr. ambele modele...
  Trimite-le un mail daca ai indoieli.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Viri

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
« Răspuns #551 : 22.Nov.2019, 12:12:32 a.m. »
Da, am vazut ca este pentru ambele modele de masini, dar nu stiu daca diferenta de la r17 a roților mele si cea de r16 a rezervei, ar putea sa dauneze.
  • Sx4 s-cross

Offline wolfin

« Răspuns #552 : 22.Nov.2019, 09:10:51 a.m. »
stiu ce vrei sa zici..nu se merge cu dimesiuni diferite pe axa..distrugi transmisia.

din ce stiu dimensiunea rezervei este echivalenta ...choar daca diametrul interior..adica 16 e mai mic...conteaza cel exterior.

oricum cu rezerva nu depasesti 80..si preferabil sa o treci doar pe spate...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Viri

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
« Răspuns #553 : 22.Nov.2019, 09:34:27 p.m. »
Ok. Merci de raspuns. Cred ca o sa mai caut. :D
  • Sx4 s-cross

Offline steph

« Răspuns #554 : 23.Nov.2019, 01:49:12 a.m. »
Sa cauti ce? Aia e roata care vine si in reprezentanta.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Online Catalln

« Răspuns #555 : 23.Nov.2019, 09:53:04 a.m. »
Asacum au spus si colegii, roata este „originala” asa vei gasi si in reprezentanta, motivul e simplu e cea mai apropiata ca dimensiune de cele de pe masina.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Fujitsu

« Răspuns #556 : 23.Nov.2019, 12:37:37 p.m. »
SX4 SCross are rotile 215/55/R17, ca și Vitara.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Ruhestand

« Răspuns #557 : 23.Nov.2019, 02:59:02 p.m. »
Roata aia de mici dimensiuni se poarta la mai toate masinile din considerente de spatiu...niciun producator nu prea vrea sa aloce spatiu cat pentru o roata normala...de asta majoritatea dau in standard kitul de reparatie si nu rezerva. in plus, gandeste-te ce-ar insemna sa primesti o rezerva in marime normala la un BMW X6 care are rotle aproape duble la latime fata de cele de la Suzuki...
Cu roata de rezerva se recomanda sa mergi cu max 80km/h nu mai mult de 50km...se presupune c-o folosesti pana la cea mai apropiata vulcanizare. Daca respecti indicatiile astea, n-are ce sa se strice la masina.
Daca vrei roata de dimensiuni normale o sa vezi ca nu intra la fix in locasul din portbagaj si o sa pierzi din spatiul ala suplimentar "ascuns"
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #558 : 23.Nov.2019, 03:24:39 p.m. »

Daca vrei roata de dimensiuni normale o sa vezi ca nu intra la fix in locasul din portbagaj si o sa pierzi din spatiul ala suplimentar "ascuns"
  Spatiu pe care nu l-am folosit niciodata si din care roata mea normala a "furat" relativ putin.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Soci

Offline Ruhestand

« Răspuns #559 : 23.Nov.2019, 03:31:43 p.m. »
mie personal imi foloseste locul ala. am luat la pila suportul care venea pentru ktul de reparatie cat sa intre la fix intre cele 2 podele si tin acolo tot ce era in el + maruntisuri pe care le folosesc mai rar, dar e bine sa le ai in masina (ex. o umbrela)...alte obiecte stau in cele 2 buzunare din laterale...in felul asta am tot timpul portbagajul gol si gata sa primeasca orice fel de incarcatura fara sa stau sa fac loc printre nimicurile atuncate peste tot cum am vazut la multa lume :)
Personal n-as opta pentru o roata normala (dar nici doar pentru kit) si pentru ca in 10 ani de cand posed o masina, am folosit o singura data rezerva, intr-o situatia in care n-as fi putu folosi kitul de reparatie si nici nu mi-ar fi fost comod si ieftin sa stau sa astept pe cineva cu o roata noua - eram pe autostrada in Grecia...
  • Suzuki Vitara S