Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137469 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mugur56

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #350 : 04.Ian.2018, 06:04:16 p.m. »
Pentru clarificare referitor la cric, punctul 2 de mai sus, suportul de ridicare este cel sudat pe masina in cele 4 locuri recomandate pt ridicare. De retinut ca   roata vitarei incepe sa se ridice de la pamant numai dupa ce cricul a terminat o cursa de 30 cm de la pamant. Avand in vedere tolerantele mari ale suspensiei, este necesar un cric cu o cursa maxima mult  mai mare de 30 cm. Am facut verificarea pe un suport fata, unde greutatea masinii este mai mare si jocul suspensiei la fel.

The following users thanked this post: acidutzu, alex.marius

Offline Tanase Sabin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Bistrița
« Răspuns #351 : 03.Mar.2018, 09:39:43 p.m. »
Am găsit căutând pe net așa ceva ,ar merge oare pe VITARA ?Pozele fiind cu Suzuki SX4.Astept colegii mai cu experiență sa vina cu ideile de aplicare .Se poate face așa ceva ?
  • Suzuki Vitara

Offline Lerua07

« Răspuns #352 : 03.Mar.2018, 11:02:44 p.m. »
Tehnic este posibil, dar cred ca numai la un atelier de tuning   :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline toma

« Răspuns #353 : 07.Mar.2018, 02:56:05 p.m. »
Mi se pare foarte nepractica solutia. De fiecare data cand ai nevoia sa umbli in portbagaj trebuie sa dai la o parte rezerva... iar deschiderea aceea laterala necesita spatiu mare de manevra.

La Vitara, in aproape 3 ani de utilizare, nu am avut nevoie de roata de rezerva pana acum. La fosta masina, in 9 ani de utilizare aproape zilnica am avut nevoie de 2 ori de roata de rezerva. De acces la portbagaj insa ai nevoie incomparabil mai des, prin urmare de ce sa-ti complici viata?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #354 : 07.Mar.2018, 09:04:27 p.m. »
Poate fi o solutie de compromis daca pui GPL pe masina, cu rezervor toroidal in spatiul rotii de rezerva.
De asemenea, poate fi o optiune de tuning vizual. Pentru bucuria propriului ochi, omu' isi asuma micile inconveniente.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline IssHauti

« Răspuns #355 : 17.Mar.2018, 08:53:50 p.m. »
Salutare guys,

Planuiesc sa adaug o roata de rezerva la Suzi si doresc sa va intreb prima data daca este in regula urmatoarea idee:
Avand in vedere ca am numai jantele 215/55/R17 (cele cu care a venit masina).
Se poate "crea" ca roata de rezerva 215/60/R16?
M-am interesat si eu putin si diferentele ar fi destul de nesemnificative: http://bit.ly/2FI431R
  • Vitara 1.6, AT, 2WD, Galactic Gray, 2017

Offline Ajax26

« Răspuns #356 : 17.Mar.2018, 10:58:29 p.m. »
Nu ai nici o problema - sunt aproape identice.  Majoritatea avem cauciucurile de iarna pe 16 aceasta dimensiune
Totuși ca sa nu pierzi spațiul din portbagaj ti-as recomanda o roata ingusta
  • SX4 S-CROSS 1.4 LUXUS AT ALLGRIP

Offline IssHauti

« Răspuns #357 : 17.Mar.2018, 11:24:52 p.m. »
Intr-adevar asa este. Insa ma ingrijora combinatia, in cazul in care artrebui sa schimb o roata (pana), de a merge cu 3 roti R17 si cea de rezerva R16. Banuiesc ca este in regula!
Ma voi interesa si de roata de dimensiuni reduse, ca sa nu pierd totusi locul de depozitare din portbagaj.
  • Vitara 1.6, AT, 2WD, Galactic Gray, 2017

Offline enicky

« Răspuns #358 : 18.Mar.2018, 02:08:27 a.m. »
...Ma voi interesa si de roata de dimensiuni reduse, ca sa nu pierd totusi locul de depozitare din portbagaj.
   Am r.r. normala si n-am pierdut spatiul. Masoara grosimea rotii si apoi spatiul ei si vezi daca pierzi ceva.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #359 : 18.Mar.2018, 02:23:33 a.m. »
Spatiul de sub polita de sus (cea rigida) se pierde.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14