Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137453 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #170 : 09.Iun.2016, 10:47:34 p.m. »
 :fluier:esti sigur de afirmatie? - eu am pus roata de rezerva de dimensiuni reduse si am fix acelasi spatiu ocupat  :-j
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Dan T

« Răspuns #171 : 10.Iun.2016, 10:30:55 a.m. »
       Se mai gasesc si spray-uri cu solutie de reparat cauciucul. Tubul are un furtun care se pune la valva si se apasa pe buton : http://www.dedeman.ro/ro/spray-reparat-si-umflat-anvelope-300ml-help.html sau aici

Am gasit aceste spray-uri in mai multe locuri. Am si luat unul, sa fie.
Incerc sa gasesc ceva similar cu cel din kit-ul masinii. Practic acel bidon cu solutie se monteaza in compresor fiind introdus in anvelopa in acelasi timp cu umflarea anvelopei.
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline enicky

« Răspuns #172 : 10.Iun.2016, 11:34:31 a.m. »
.... Cu mașina anterioara in 10 ani nu am făcut nici o pana...
      Pana aici sunt de acord cu tine ! La fel a fost si la mine. Dar poate nu am acest noroc mereu !
      Producatorii uita ca noi traim inca in ....Romania ! In Romania iti poti taia cauciucul in linia de tramvai, intr-o groapa cu apa, in niste cioburi de la o sticla aruncata pe sosea, intr-o tabla ramasa pe marginea carosabilului si in multe alte situatii poate sa fie inutilizabila solutia din dotare. La noi n-ai unde sa suni de pe autostrada sa vina sa-ti repare roata. Asa ca eu am roata de rezerva normala in portbagaj ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ocoleanui

« Răspuns #173 : 10.Iun.2016, 12:07:42 p.m. »
Roata de rezerva este foarte folositoare oriunde in lumea asta ...
in 2011 cand mergeam de la Bucuresti la Viena am facut pana in Szeged in ziua de Craciun  (am luat un fier in lateralul anvelopei ) ....Daca nu aveam roata de rezerva faceam sarbatorile in Ungaria :)))

Asa ca ,atuci cand iti este lumea mai draga faci pana ...
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #174 : 10.Iun.2016, 12:45:03 p.m. »
Tocmai ce ... am facut o pana. De unde cumpar solutia necesara?

Incerc sa gasesc ceva similar cu cel din kit-ul masinii
Variante:
- Ceri la reprezentanta Suzuki; teoretic este cea mai sigura sursa, dar de obicei nu cea mai ieftina.
- Ceri la distribuitori de piese de schimb; in cerere le dai un nume, cod de produs, producator, sau alte informatii relevante de pe ambalaj
- Ceri pe forum in Bursa Auto. Poate cineva care si-a luat roata de rezerva nu vrea sa mai tina si bidonul cu solutie.

Intrebare:
In manualul masinii scrie ca senzorii de presiune in roti pot sa se defecteze daca se foloseste kit-ul de reparatie cu solutie. La tine a ramas OK senzorul la roata la care ai facut pana?

P.S. Si daca "Tocmai ce am achizitionat Vitara 1.6 Allgrip”, te invitam sa faci un popas aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-new-vitara/recensamant-suzuki-new-vitara/#gsc.tab=0.
« Ultima Modificare: 10.Iun.2016, 01:04:47 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #175 : 10.Iun.2016, 05:20:49 p.m. »
Salutare.
Pentru cine e interesat, era pe OLX anunt cu janta ingusta pt. Suzuki (le vinde Marius, un tip super ok, care a mai vandut inclusiv pe forum).
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

The following users thanked this post: jante.otel

Offline jante.otel

« Răspuns #176 : 12.Iun.2016, 05:46:55 p.m. »
Dupa cum bine se stie, suzuki vine fara roata de rezerva... pentru siguranta mea psihica, as dori sa achizitionez una, si cum noua este 250 euro :(- intreb daca cele de pe s-cross au aceeasi prindere - in cartea masinii nu am gasit decat dimensiunea 215/55R17: 17X6,5J - stiu ca am 5 prezoane dar la ce distanta si ce diametru are gaura de centrare...?

Salut,
Probabil ti-ai luat deja roata de rezerva, dar nu ma pot abtine sa nu-ti scriu...
Rezerva pt Vitara, S-Cross si SX4 este una si aceeasi, dimensiune 4x16 (cu anvelopa recomandata 135/90R16). Ea, janta, e facuta la Dragasani/Valcea, la o firma ce furnizeaza jante de tabla la Magyar Suzui Corporation.
Daca subiectul inca iti mai e de actualitate, cauta-ma si te rezolv cu janta la un pret excelent.
Bafta multa!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: ion7373

Offline Dan T

« Răspuns #177 : 14.Iun.2016, 12:14:58 p.m. »
Intrebare:
In manualul masinii scrie ca senzorii de presiune in roti pot sa se defecteze daca se foloseste kit-ul de reparatie cu solutie. La tine a ramas OK senzorul la roata la care ai facut pana?

Avertizarea de presiune scazuta s-a stins imediat dupa ce am introdus solutia si am umflat roata. Am mers la prima vulcanizare, au scos solutia din roata, spalata, uscata, umflata. A revenit avertizarea dar a disparut dupa cateva sute de metri parcursi. 

Offline Dan T

« Răspuns #178 : 14.Iun.2016, 12:25:05 p.m. »
Rezerva pt Vitara, S-Cross si SX4 este una si aceeasi, dimensiune 4x16 (cu anvelopa recomandata 135/90R16). Ea, janta, e facuta la Dragasani/Valcea, la o firma ce furnizeaza jante de tabla la Magyar Suzui Corporation.
Daca subiectul inca iti mai e de actualitate, cauta-ma si te rezolv cu janta la un pret excelent.
Bafta multa!

Cat costa un 5 jenti?

Multumesc.

Offline jante.otel

« Răspuns #179 : 14.Iun.2016, 09:54:00 p.m. »
Salut DanT,
Acel "un 5 jenti" este interesant... Inclin sa cred ca te referi la 4 jante normale (6,5x16) si una de rezerva (4x16).
Daca presupunerea mea e corecta suma totala (fara transport) s-ar duce pe la 1025 RON.
Ca sa fie si un cost breakdown (ca-i la moda), iata mai jos:
- 6,5x16: 210x4
- 4x16: 210x1
- discount (mizer): 5x5
Nu pot sa iau in calcul transportul deoarece nu mai am contract cu firma de curierat si nu mai stiu pe ce valori ma invart.
Costul de transport se calculeaza la kg, iar o roata mare are ~8 kg, iar una mica 7 kg (total 5 roti 39 kg).
Ca si cheltuieli mai sunt costuri de plata ramburs (astea se pot diminua la maximum - de comun acord).
Una peste alta cred ca 5 roti de tabla neechipate cu anvelope si valve TPMS (numai pt cele normale) te-ar duce undeva sub 1100 ron (evident, daca le iei de la mine  ;)).
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972