Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137442 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Roata de rezerva
« Răspuns #150 : 15.Apr.2016, 05:59:46 p.m. »
Daca am inteles corect roata cu dimensiuni normale este mai inalta si se pierde din spatiu. Nu te -a deranjat?

Peste roata de rezerva este asezata mocheta moale si deasupra acesteia, la cativa cm distanta, este asezata placa vizibila a portbagajului. Aceasta placa solida nu este afectata in niciun fel de roata de rezerva. Spatiului dintre acea mocheta si placa nu i-am gasit o utilitate anume, astfel incat umflatura creata in mocheta moale de roata de dimensiuni normale sa ma incomodeze in vreun fel. Singurele spatii de depozitare din portbagaj pe care le utilizez in prezent sunt cele de deasupra placii si lateralele.

Deci, amplasarea unei roti de dimensiuni normale in spatiul rotii de rezerva nu m-a deranjat.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: telu

Offline Lerua07

« Răspuns #151 : 15.Apr.2016, 06:21:10 p.m. »
Si eu am pus tot o roata normala ca rezerva si nu ma incomodeaza cu nimic . In interiorul de la janta incap cele necesare : cric, levier, compresor, sigurante, trusa prim ajutor, extinctor, etc, in laterale pe langa roata incap 2 triunghiuri refletorizante + pelerina de ploaie + coarda remorcare. Iar in spatiul dintre roata si suportul rigid al portbagajului tin antena de la statia radio cand nu o folosesc.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Online Catalln

« Răspuns #152 : 15.Apr.2016, 07:07:35 p.m. »
Eu am utilizat o roata din setul celalat (vara/iarna) si in jurul ei am confectionat un suport compartimentat, astfel:
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Marci, telu

Offline enicky

« Răspuns #153 : 16.Apr.2016, 12:47:30 p.m. »
  @Catalin ai amenajat chiar f. misto, imi place ! In zona rotii ai pus un material insonorizant cumva (stp,etc)? seamana cu cel cu care am insonorizat eu usile, d-asta intreb. E bine ca te-ai rezolvat asa cu r.r. ai luat masina iarna, probabil. Eu am luat-o  in august, plecam din tara si a treb. sa fac o r.r special (m-a ajutat Radacini cu janta, si eu am luat un all sesson). :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online Catalln

« Răspuns #154 : 16.Apr.2016, 10:07:56 p.m. »
@enicky nu este material special pentru insonorizare ci folie PEE aluminizata, pe care am folosit-o si la "taparea" compartimentarii, fiind realizata din lemn :), dar sa stii ca se simte destul de bine.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #155 : 03.Iun.2016, 05:02:04 p.m. »
Va salut.
Stie cineva cat de mare e diferenta admisa intre roti atunci cand folosesti rezerva la un 4x4? Mai exact, daca dimensiunea rezervei e diferita fata de celelalte roti, e posibil ca diferentialul sa lucreze mai mult decat de obicei (va interpreta diferenta ca o pierdere de aderenta) si ma gandesc sa nu fie o problema (nu dati cu paru', nu ma pricep deloc la mecanica, insa asa am citit pe alte forumuri).
Intreb acest lucru pt. ca pe masina voi avea anvelope 205/50R17, pt. iarna am in plan sa iau 205/60R16, iar rezerva, oricat o masor, nu reusesc sa o gasesc cat mai apropiata de aceste doua valori, astfel incat sa o pot folosi atat iarna cat si vara.
Multumesc.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline marcone

Offline BXXENL

« Răspuns #157 : 03.Iun.2016, 06:04:34 p.m. »
La masinile cu 4x4 permanent parca toate 4 rotile tre sa aibe fix aceeasi dimensiune, altfel sunt uzuri.

La AWD nu se pune problema de uzura suplimentara cand folosim o roata mai mica in diametru, ci doar diferenta de viteza citita de inelele ABS care poate fi interpretata gresit de catre ECU ducand la situatii neplacute, de aia max 50 sau 80 cu rezerva ingusta.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Lerua07

« Răspuns #158 : 03.Iun.2016, 06:06:32 p.m. »
Poti folosi fara teama ca roata de rezerva......vara o roata ptr iarna si invers, cu conditia sa nu faci exces de viteza si prea multi km in aceste conditii . Diferenta la diametrul exterior si la inaltime  intre 205/50R17 si 205/60R16 este nesemnificativa .  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #159 : 03.Iun.2016, 06:24:57 p.m. »
        Dintre colegii care si-au "facut" roti noi de rezerva(exclus cele folosite din setul vara/iarna) si-a pus cineva senzor de presiune pe janta?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip