Autor Subiect: Roata de rezerva  (Citit de 137449 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
Re: Roata de rezerva
« Răspuns #140 : 12.Mar.2016, 05:24:17 p.m. »
Am terminat operațiunea "roata de rezerva "....
Gratie sfaturilor colegului TVS, am terminat si eu operațiunea "roata de rezerva ".
Costurile au fost următoarele :
   Janta de tabla subtire  : 200 lei, achiziționata de la colegul Jante Oțel de aici , de pe forum
   Cauciuc  T 115/ 90 / 16: 120 lei , achiziționat de pe OLX (rezerva subtire de BMW).
   Montaj: 10 lei (7 de fapt, 3 lei ciubuc).
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline CBRASOV

« Răspuns #141 : 13.Mar.2016, 12:16:45 a.m. »
Vad ca multi se bucura ca au reusit sa faca o rezerva pe post de ”mobila” achizitionand o anvelopa  ramasa de la un BMW casat si care, datorita vechimii pe care o are, nimeni nu poate garanta  ca nu va face explozie atunci cand va fi montată. Mai mult de atat diferenta mare de diametru fata de roata normala ex. 115/90/R16 poate conduce la producerea unor accidente mai ales la montarea în locul unei roti din fața a mașinii. Este scumpă o anvelopa noua dar asa esti sigur ca 7-8 ani nu vei avea probleme cu ea datorita imbatranirii in timp a cauciucului.
Mai bine achizitionati o anvelopa noua 135/90/R16 sau 145/90/R16, faceti doua huse dintr-un material mai plin pentru cric și chei pe care le puneti in interiorul gentii; roata de rezerva o prindeti  cu un surub M8x40 și un capac de plastic mai gros cu diametrul minim de 65 mm.   Problema se rezolva astfel fara a mai da 65-70 de lei pe acea piulita fluture și bucata de polistiren nemaiauzită. Personal am confectionat capacul de fixare a rezervei dintr-o roata de plastic gen carucior de cumparaturi pe care am prelucrat-o la strung ca sa se aseze în decuparea din centrul gentii de metal.
  • SUZUKI VITARA 1,6 VVT, Spirit ALLGRIP

Offline aleksanders

« Răspuns #142 : 13.Mar.2016, 01:00:25 a.m. »
Neavand strung am preferat sa o cumpar.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #143 : 13.Mar.2016, 02:30:51 p.m. »
Vad ca multi se bucura...

Așa, și? Am exprimat o opinie și nu am pretentia ca este adevar general valabil! Vietuim in Coreea de Nord si am incalcat politica partidului unic, precum si a conducatorului iubit, pe linie de roti de rezerva?
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline aleksanders

« Răspuns #144 : 13.Mar.2016, 02:41:28 p.m. »
Sa va fie rusine, si nu o data, ci de 3 ori!!!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #145 : 13.Mar.2016, 02:49:22 p.m. »
Va rog sa trageti aer in piept inainte de a posta in continuare si sa validati ce anume vreti sa scrieti. Este doar o roata de rezerva si nu are rost sa ne jignim pentru alegerea fiecaruia. Suntem diferiti si alegem in consecinta. Multumesc !
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline TVS

« Răspuns #146 : 13.Mar.2016, 05:51:48 p.m. »
Din pacate inca mai exista diverși  care nu înțeleg ca unora , ca mine de exemplu sau danut sau aleks ,ne place sa facem totul OEM si sa nu ne batem joc de noi si de masina zicându-i -ne ca oricum acolo nu se vede asa ca hai sa bag doua cârpe , un șurub oarecare si mai nu știu se plastic frezat  dar , asa cum zice si Gabi , fiecare cu alegerile lui pe banii lui , pe masina lui  ;).
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline telu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Piatra Neamt
« Răspuns #147 : 15.Apr.2016, 11:00:35 a.m. »
Asa arata si la mine.

Se observa langa cric si cheia tubulara cu care desfac suportul de polistiren si implicit roata de rezerva. Folosind ca roata de rezerva o roata de dimensiuni normale, surubul piulitei tip fluture era prea scurt si nu ajungea de deasupra suportului de polistiren pana la gaura din portbagaj. Asa ca am improvizat, folosind o placa de metal pe care am gaurit-o si un surub mai lung cu cap hexagonal pentru prindere.

Daca am inteles corect roata cu dimensiuni normale este mai inalta si se pierde din spatiu. Nu te -a deranjat?
  • sx4

Offline enicky

« Răspuns #148 : 15.Apr.2016, 12:56:00 p.m. »
   Da' de ce va certati bre ?? E super ok ca fiecare isi expune propria  realizare, mai ales daca e si cu poza, pt. ca e un schimb de idei constructiv, zic eu. Iar cineva care isi ia acum masina are deja o sumedenie de solutii pt. roata de rezerva : s.h., slim, normala, all sesson, cu surub, fara surub, profi, semiprofi,  "varza", s.a.m.d.
    Parca asta e si scopul SCR, nu?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #149 : 15.Apr.2016, 02:51:54 p.m. »
Corect .... enicky !  >:)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !