Autor Subiect: Bare transversale - pentru bare longitudinale  (Citit de 94920 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline T.George

Re: Bare transversale - pentru bare longitudinale
« Răspuns #500 : 06.Mar.2023, 09:17:02 a.m. »
@cristidav
Ce suporti de bicileta folosesti? Barele Menabo cum par dpdv calitate?
Intreb pentru ca as lua un suport de bicicleta de la ei in detrimentul unui Thule si nu stiu foarte multe. Din ce-am mai Google-uit, par ok.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

Offline cristidav

« Răspuns #501 : 06.Mar.2023, 09:28:13 a.m. »
Sa nu cumva sa difere calitatea intre bare si suporti. Totusi, suportul trebuie sa fie mai zdravan, sa reziste la balanganat, inclinari, etc. Ca suporti, eu am Thule 523, folosite de 10 ani, cate 10 ori pe an, si sunt aproape ca noi si acum. Si numai eu stiu cum imi zdranganea mie ficatul uneori pe unde le caram :))

Sa revin. Barele sunt de calitate. Cand le-ai pus, stai linistit ca nu zboara nimic odata cu ele, nu scartaie, nu misca, nu, nu, nu... La pretul dat, jumatate din Thule, sunt fff bune. Si sunt doar cu 150 lei mai scumpe (asa au fost si cand le-am luat eu, acum 2 ani) fata de chinezariile blamate de colegul Ntire ca n-ar fi perfecte. Inainte am avut tot Menabo, dar modelul pentru bare longitudinale (nu sine), Brio parca se numea, simple si zdravene. Si alea inspirau calitate.

Da-mi un link in privat cu modelul suportului, poate vad vreun video pe net si imi pot da cu parerea.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #502 : 06.Mar.2023, 10:17:09 p.m. »
Mda, revin cu reviewul pentru barele alea ieftine si care totusi nu sunt atât de proaste.
Recunosc ca am fost bou si la lumina lanternei nu mai am vigilenta de acum 20 de ani astfel încât sa fiu în stare sa asamblez corect (si din prima) pe întuneric niste "chestii".  :">
Barele sunt ok, doar ca partea metalica care culiseaza în interiorul sinei eu am pus-o dedesubtul ei asa ca suruburile de prindere formau un unghi fata de plafon si nu mai erau paralele cu acesta asa cum ar trebui sa fie.
In poza a doua cu sageata rosie este pozitia incorecta a piesei de prindere, iar cu sageata albastra e marcat cum ar fi trebui sa o montez.

Altfel, barele par durabile si cred ca tin mai mult de 45 de kg cât specifica producatorul.
Daca nu sunt folosite zilnic, deci într-un regim de utilizare mai hard, eu sunt de parere ca nu merita banii aruncati pe tot felul de fineturi gen Thule.
De carat ocazional tot felul de lucruri pe ele cred sunt suficiente pentru majoritatea dintre noi.
La viteza de 100 de km la ora nu se aude niciun suierat strident care sa-i faca pe altii sa întoarca capul dupa masina, e mai degraba un zgomot înfundat provocat de aerul care se loveste de un obstacol dar pe care eu cel putin dupa vreo 20 de km nici nu l-am mai bagat în seama.

Prinderea pe plafon am facut-o ca în ultima poza, poate si asta conteaza la absenta zgomotului.

Incorect montate, pozitia surubului marcata cu rosu.

Montajul corect presupune ca piesa marcata cu albastru sa culiseze în interiorul profilului de aluminiu. Cu rosu e pozitia incorecta în care am montat-o eu....  :-O

Montate la distanta de 43 de cm de capetele barelor longitudinale.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav, trl

Offline wolfin

« Răspuns #503 : 31.Mar.2023, 10:35:38 p.m. »
Nu zic..bune rele...asta e

Dar thule...cu cutia  plina...la 150 n am stres.

Daca as cara doar pomul de craciun sunt ok mai toate cu prinderi de tot felul de plafon.

Zic si eu.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline NicNic

« Răspuns #504 : 31.Mar.2023, 11:04:23 p.m. »
Eu am pe SUVI barele Menabo Brio (luate din LIDL, cu vreo 150 lei).
Sunt zgomotoase, probabil ca nu le-am montat in pozitia optima.
Intre 65-70 kmph fluiera sesizabil, cu diferite tonalitati, functie de aerul atmosferic, daca e cetos-dens, uscat sau altfel cumva.
Peste 70 kmph incepe sa se faca simtit zgomotul sub forma unui vajait. Destul de pregnant, incat la 130 nu ma deranjeaza inca zgomotul propriu de rulare al masinii.

Dar dpdv al rezistentei, le dau 5 stele din 5. Am carat si 120 kg pe ele (doar vreo 5 km distanta, si maxim 50 kmph). Dar am carat si obiecte voluminoase (gen scara metalica), cateva sute de km, inlcusiv autostrada, la viteze de peste 150 kmph. Doar la inceput am avut emotii ca ar fi vreo problema, dar dupa numai 10 km, sporind viteza incet spre 150, am capatat incredere totala ca nu se vor desprinde (nici barele, nici scara prinsa cu chingi).

Asadar, aceste bare merita daca vreti ceva robust si ieftin, dar fara alte pretentii de silentiozitate.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: trl

Offline enicky

« Răspuns #505 : 19.Aug.2023, 04:52:33 p.m. »
Am intrat (bou) asa de optimist aici, convins fiind ca din trei click-uri voi gasi un link cu niste bare ptr. S-Cross. Dupa rasfoit 40 de pagini am iesit(vaca) cum am intrat! :)
Noroc cu @ntire2000 si @ASZ, care au mai pus cateva link-uri, in rest m-am saturat de poze !
  Cica d-aia e forum.
 Bare, e plin net-ul de ele, dar voiam sa vad unele deja rulate si parerea propietarului.
La Radacini sunt 946lei, cautam ceva mai rezonabil.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #506 : 19.Aug.2023, 05:15:27 p.m. »
Eu zic ca am dat destul de multe info referitoare la Manebo Tiger. Cat despre link, cauti dupa nume si iei de unde crezi.

Gasesti pe jurnalul Suzei mele poze cu barele, daca bine stiu. Nu stiu unde anume, tre sa cauti  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #507 : 19.Aug.2023, 07:03:43 p.m. »
  Ok, multumesc, deci Manebo Tiger, am gasit pe emag. Dupa patrujdepagini m-am saturat de cautat. Fac zgomot rau in mers?
https://www.emag.ro/bare-transversale-menabo-tiger-silver-pentru-suzuki-vitara-2015-tis849000475/pd/DZBNDDBBM/#reviews-section
Daca m-as lua dupa review-uri....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #508 : 19.Aug.2023, 07:12:16 p.m. »

Practic, Menabo Tiger sunt similare ca zgomot cu cele Brio.
Pentru ca profilul barei este acelasi.

Daca vrei ceva silentios la rulare, ia Thule. Au profil aerodinamic, foarte silentios. Dar sunt scumpe ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #509 : 19.Aug.2023, 11:09:32 p.m. »
Am intrat (bou) asa de optimist aici, convins fiind ca din trei click-uri voi gasi un link cu niste bare ptr. S-Cross.
......
La Radacini sunt 946lei, cautam ceva mai rezonabil.

Ale mele sunt ok, tocmai am carat niste tevi metalice care cred ca au trecut bine de tot peste 60-70 de kile.
Coafura rezista....

La 300 de lei eu zic ca merita un efort macar sa vezi câti ani rezista pâna esti nevoit sa scoti aia 200 de euro pentru ceva de firma.  B-)
De suierat... ma jur ca nu scot nici un zgomot... si am fost în concediu.... si am mai calcat-o si cu 130 la ora.... si nimic.....  :dknw:

Poti sa suni la 0741.512.607 (SC KVO AUTO PARTS SRL Pitesti) si sa-i întrebi pe oamenii aia daca se potrivesc si la masina ta.

Ok, multumesc, deci Manebo Tiger, am gasit pe emag. Dupa patrujdepagini m-am saturat de cautat. Fac zgomot rau in mers?
https://www.emag.ro/bare-transversale-menabo-tiger-silver-pentru-suzuki-vitara-2015-tis849000475/pd/DZBNDDBBM/#reviews-section
Daca m-as lua dupa review-uri....

Pai review-urile cred ca spun totul despre ele; ba mai mult, mie mi se pare ca unii pun suflet rau de tot în a le blestema...
De suta aia de euro o sa ai parte de o adevarata simfonie.
« Ultima Modificare: 19.Aug.2023, 11:20:13 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky