Salut ,
Cred ca pentru multi dintre doritorii si/sau posesorii de ROOFBOX-uri ( care tin permanent si nu numai cutia pe masina ) ar fi foarte importanta si inaltimea cutiei !
De ce ? Pentru accesul in parcarile subterane .
inaltimea maxima in parcarile subterane ( parcarea subterana a blocului , in mall-uri , hipermarket-uri etc ) la noi in tara este intre 1.9 si 2.1 m .
In afara ( Italia , Austria , Franta , Spania , Ungaria , Bulgaria ,Grecia ) majoritatea sunt pana in 2.1 m.
Daca nu te incadrezi s-ar putea sa ai o "gaura " in buget , in cutie si eventual sa-ti strici si concediul .
Inaltimea totala a masinii este : inaltimea masinii + inaltimea barelor transversale + inaltimea cutiei .
Inaltimea Suzuki Vitara ( 2017 ) este de : 161 cm
Thule Wingbar 9594 au de ex 10 cm inaltime ...
Cutia pe care o am eu ( Hapro Zenith 6.6 ) are 37 cm inaltime maxima exterioara ( si este una dintre cele mai putin inalte de pe piata )
Total 208 cm . ( din care mai scad cam 3-4 cm - spatiile de pe fundul cutiei in care intra barele , si care imi mai micsoreaza inaltimea totala )
si raman aproximativ 204 cm .
Culmea am incercat sa intru undeva cu limita de inaltime de 200 cm ( cam cu strangere din cur
) si a trecut ... probabil am avut noroc ...
Atentie nu toate cutiile au acele scobituri - unele avand fundul plat !
In speranta ca am fost de ajutor , va doresc sa nu aveti probleme avand in vedere cele de mai sus .
Toate cele bune .