Autor Subiect: Bare transversale - pentru bare longitudinale  (Citit de 94993 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Bare transversale - pentru bare longitudinale
« Răspuns #210 : 29.Dec.2017, 04:00:42 p.m. »
Constat ca suportii ce fixează barele transversale de cele longitudinale sunt montati pe aceeasi axa invers:  unul cu Suzuki in fata si altul cu Suzuki in spate. E bine asa?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #211 : 04.Ian.2018, 11:53:52 p.m. »
Pe fiecare parte a suportilor scrie Suzuki...

Mi se pare montate prea in fata si apropiate unu de cealalta la tine. Incearca sa montezi ca la S-Cross
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline smill

« Răspuns #212 : 08.Ian.2018, 07:38:07 a.m. »
Dar, de portbagajele de la CRUZ, vad că nu prea se precizează nimic. Au bare aero! :)
Se pot achiziționa și la noi și tara?
Am introdus datele mașinii pe siteul lor, cruzberg.com și am primit următoarele coduri:
925-703 Cruz Airo FIX 118
935-536 Kit Cruz Optiplus Rail S. Vitara 5d (15--) - SX4 S-Cross (14--)

Mulțumesc.
  • Seat Ibiza, Suzi Vitara 1.6 allgrip

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #213 : 08.Ian.2018, 11:27:16 a.m. »
eu tin minte ca atunci cand mi-au montat barele, le-au pus invers, adica aia din spate, in fata si aia din fata in spate.
Pe langa asta, pe lateralele barelor exista un gol, un sant, care trebuia umplut cu o rigla de plastic, goluri pe care nu le-au umplut, bine ca mi-au dat riglele. Cateva drumuri m-au innebunit fluieraturile de la vant, era aproape insuportabil, de pe la 80  incepea "concertul". Dupa repozitionare si completare, am inteles si eu ce voia sa spuna nenea din service cu forma aerodinamica... zgomot redus ... pana atunci ma gandeam "daca cu astea de la ei face asa ... daca luam after market mai ieftin ..."
doar o intamplare, poate mai pateste cineva ca mine, poate il ajuta ce-am scris.:)
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #214 : 13.Ian.2018, 01:37:59 p.m. »
Multumesc @alex.marius de idee, am gasit intr-un final adaptor pentru barelele thule wingbar cu canal.
S-a potrivit numai modelul 697-5 pentru ca floarea prezoanelor de prindere pe canal trebuie sa fie de 20 mm.
Am salvat si pot utiliza vechiul portbagaj cu prindere U, non Thule.
Din pacate suportul de schiuri nu am cum sa-l prind, dar paguba e mai mica fata de cazul in care nu puteam utiliza portbagajul extern.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline alex.marius

« Răspuns #215 : 18.Ian.2018, 10:18:33 p.m. »
Mă bucur că am ajutat. Nu știu ce prindere are suportul de schiuri, dar la cutia mea am folosit șuruburi cu cap torbant (au diametrul capului de aprox. 20mm și înălțimea de 5mm) de genul:
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

The following users thanked this post: andrazgun

Offline adixplod

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • "Aceste cuvinte ma doare !"
    • BUCURESTI
« Răspuns #216 : 13.Feb.2018, 09:13:08 p.m. »
Salutare ,
M-am hotarat sa-mi pun roofbox . Asa arata .
M-as bucura sa am si eu consumul lui alex.marius - care mi se pare super bun . Eu nici fara cutie nu scot asa . :D
In oras fara cutie aveam un 9.8 pe calculatorul de bord dar care la pompa era 10.5 REAL ! Mers preponderent in oras si cu clima activa permanent .
           CULMEA : dupa ce am montat cutia consumul a scazut la 8.9 ! Acelasi stil de mers ! Probabil la pompa putin mai sus ...
In exterior am ajuns la un 8.4 cu cutie montata  la o viteza de 130 km/h Bucuresti-Drajna-Bucuresti ( aproximativ 200 km ) fara bagaje si doar eu in masina .

Sper sa mai scada !

P.S. Vitara Pasion , 1.6 benzina , manual - 2017.

Toate bune !
  • SUZUKI VITARA PASSION
VITARA PASSION 4WD 1.6 BENZINA

Offline Adifiru

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • BUCURESTI
« Răspuns #217 : 14.Feb.2018, 12:53:44 p.m. »
Salutare ,
M-am hotarat sa-mi pun roofbox . Asa arata .
M-as bucura sa am si eu consumul lui alex.marius - care mi se pare super bun . Eu nici fara cutie nu scot asa . :D
In oras fara cutie aveam un 9.8 pe calculatorul de bord dar care la pompa era 10.5 REAL ! Mers preponderent in oras si cu clima activa permanent .
           CULMEA : dupa ce am montat cutia consumul a scazut la 8.9 ! Acelasi stil de mers ! Probabil la pompa putin mai sus ...
In exterior am ajuns la un 8.4 cu cutie montata  la o viteza de 130 km/h Bucuresti-Drajna-Bucuresti ( aproximativ 200 km ) fara bagaje si doar eu in masina .

Sper sa mai scada !

P.S. Vitara Pasion , 1.6 benzina , manual - 2017.

Toate bune !

off topic: nici eu nu reusesc sa scot sub 9.6 in oras, fara bagaje, cutii, pasageri (in 99.99% din drumuri o folosesc dus-intors la serviciu).
  • Vitara 1.6 Passion MT AllGrip

Offline Firefly

« Răspuns #218 : 16.Feb.2018, 11:08:43 a.m. »
Salutare prieteni. Nu ma hotarasc asupra achizitionarii de bare transversale, va rog o sugestie: Thule Wingbar simple sau Edge?

Cam care ar fi plusuri si minusuri? Nu am idee cum se prind accesoriile pe ele asa ca va intreb pe voi, poate ma lamuriti. La ambele am inteles ca vin cu niste adaptori T (suruburi) care culiseaza pe santul central, de care vin prinse accesoriile (cutie, suport de bicicleta).

Intrebarea mea este: la versiunea Thule Wingbar adaptorii se securizeaza cumva pe santul ala impotriva furtului? Am vazut ca exista un capacel in capul barii si atat. La Wingbar Edge am observat ca exista capacul acela din capat care se incuie cu cheia. Vreau de exemplu sa las suportul de bicicleta montat pe masina, la care din ele am mai multe sanse sa NU raman fara el ?

Multumesc.
  • Suzuki Vitara 1.6 AT Passion

Offline Firefly

« Răspuns #219 : 18.Feb.2018, 06:43:29 p.m. »
Pana la urma am luat si eu Wingbar-urile de la portbagajeauto.
Ma pacalisem cu santul ala dar am vazut ca suportul de biciclete e securizat cu cheie.
Am mers pe versiunea normala si nu Edge deoarece e mai mult spatiu de incarcare pe bare. Merge o cutie si un suport de biciclete acolo :)
  • Suzuki Vitara 1.6 AT Passion